tisdag 25 oktober 2016

Uppsala i Allsvenskan

Uppsala i Allsvenskan
Jag lyfter på hatten och kan glädjas över att Uppsala fått ett fotbollslag i Allsvenskan. Lagprestationen är imponerande. Laget är tränare, spelare, massörer, materialare, styrelse, supporterklacken, sponsorer och fler! Bra jobbat Sirius! Äntligen!

Nu hoppas jag att klubben klarar av den ekonomi som krävs för att överleva i Allsvenskan. Affärsmannen Bengt Ågerup har använt en bråkdel av alla sina pengar för att göra detta ligaavancemang möjligt. Tyvärr har skattemyndigheten ändrat något regelverk som gör att hans stöd sannolikt uteblir. Hoppas att han tänker om och stöttar laget även några år i högsta divisionen. Det är väl häftigt att ha med i CV när man dör att man hade materiell betydelse för att ett helt samhälle, Uppsala, fick ett fotbollslag i den högsta divisionen! Jag tycker att det är beklämmande att inte någon av alla nymiljardärer som har anknytning till Uppsala stöttar det lokala föreningslivet bättre. Hur blev det så? Andra samhällen med liknande framgångsrika personer ser det stödet som både självklart och hedrande. Uppsala behöver få lite mer positiv kärlek till närsamhället bland invånarna! En sådan kärlek brukar bli värdeskapande och självklart ska den vara inkluderande.
http://www.siriusfotboll.se
http://mobil.unt.se/sport/sirius-allsvenska-frukost-i-halmstad-4417195.aspx

Om vi bortser ifrån att idrottsförbunden ställer orimliga krav på arenor, och att konkurrensen om människors tid är stenhård, är en plats i Allsvenskan väldigt kul. Breddfotbollen kan samarbeta bättre och lokala förmågor kan på hemmaplan nå hela vägen till den svenska toppen, det är värdefullt. Tänk dig själv att några extra år få pappas korv och makaroner inför viktiga matcher! Och fler runt om i Sverige får upp ögonen för Uppsala som attraktiv plats att bo och driva rörelse på. : )

Autogiro
Inte nog med att allt mer automatiseras och drivs mot självbetjäning, vi stackars konsumenter tvingas även betala för förändringar som kraftigt sänker leverantörernas kostnader. Bankerna går främst i ledet att driva på mot självbetjäning för att försvara sina vinstmarginaler.

Idag står det i UNT att UL (lokal kollektivtrafik) tar en faktureringsavgift när kunder betalar via autogiro. Enligt reportaget är det dyrare att köpa ett kollektivtrafikkort elektroniskt än kontant... Visst blir man besviken på hur dumt liknande frågor hanteras. Jag tillhör dem som tycker att allt inte ska regleras. Gärna så få regler som möjligt. Samtidigt exemplifierar detta att det allt för ofta är nödvändigt med regler om man vill skydda enskilda och skattekollektivet från att bli "blåsta". Jag utgår ifrån att UL inte är oklokt giriga utan ifrån att avgiften för att genomföra autogirering går till att sponsra länets bästa fotbollsklubb, Uppsala-Sirius!....
http://mobil.unt.se/uppland/uppsala/autogirokunder-betalar-for-att-betala-4416109.aspxInga kommentarer:

Skicka en kommentar