torsdag 13 oktober 2016

Floskeljakt och skatteeffekt

Floskeltrötthet
Nu är hösten här några dagar innan vintern tar över. En tid med mycket förkylningsrisk och allt mer mörker som gör oss tröttare. Förkylningsrisk och mörkertrötthet är inget upplyftande. Partiledardebatten i riksdagen var inte heller en upplyftande tillställning. Floskler travades väljarföraktfullt på högar och konkreta förbättringsförslag och konstruktiva debatter kopplade till våra stora utmaningar lyste med sin frånvaro. Phils spaning i Expressen är tröttsamt korrekt! "En metod som knappast löser några problem"... Jag håller med. Våra barns bästa kräver mer handling och mindre floskler från människor som påstår att de vill bidra till en bra framtid för svenska folket! Tidigt i livet fostrades jag i andan att vara kritisk men också att alltid komma med konstruktiva förbättringsförslag. Om alla partier har egna förslag eller brist på dem är det förhandlingsrummen som gäller. Priset för senfärdigheten ökar kraftigt för varje vecka som går utan nödvändiga reformer. Hur svårt kan det vara? Eller har de en kraftigt avvikande verklighetsuppfattning? Var är den nationella konferensen som regeringen borde ha kallat till för länge sedan?
http://www.expressen.se/ledare/karin-pihl/pihl-politiker-snalla-sluta-klyscha-er/


Hur svårt kan det vara?
Visst är du så klok att du inser att vinstfokuset som vänstern har i välfärdsdebatten är ointressant? Bara populism. Det kortsiktiga börsperspektivet kan vara relevant att ifrågasätta, men inte effektivitet som kan leda till vinst. En vinst som bara kan uppstås om det offentliga betalar så bra att den som levererar den kvalitet man krävt kan tjäna pengar. Vad är problemet med det? Det är ju det offentliga som själva sätter ramarna för vinstmöjligheterna! Eller tror du de sätts av någon annan? I så fall tror du fel. Jag tror du förstår hur det fungerar i verkligheten och inte så som populistiska vänsterpolitiker försöker beskriva det. Inget parti vill att offentlig produktion ska vara så ineffektiv att dess kostnadsramar gör det möjligt att tjäna massor av pengar på att jobba smartare. Jag tycker det är viktigt att icke vänsterpolitiker vågar vara tydliga om detta. Vad tycker du?
http://www.gp.se/ledare/teodorescu-varje-f%C3%B6rsl%C3%B6sad-skattekrona-%C3%A4r-en-st%C3%B6ld-fr%C3%A5n-folket-1.3861690
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar