lördag 15 oktober 2016

En ny svensk modell

Självförsörjning
Var är de nödvändiga reformerna? En utgångspunkt för nästa regeringsbildning kan vara vilka partier som ställer sig bakom en ordentlig reform av "den svenska modellen". Vilka partier kan tänkas göra det? Varje rimligt tänkande människa förstår att vårt samhällssystem måste nutidsanpassas om vi inte inom kort kommer att ha runt en miljon människor i utanförskap och gott om garantipensionärer (lever på "vatten och bröd"). Den framtiden vill vi väl inte leva i? Det vill inte jag. Vi kan tveklöst skapa mycket positiva framtidssamhällen att leva i här uppe i Nordens länder. Bland annat behöver vi förändra Socialtjänstlagen så att bidrag till arbetsföra tydligt kan villkoras till insatser som det offentliga tillhandahåller. Sveriges arbetsmarknad måste tydligt kunna erbjuda fler former av anställningar. Många fler måste vara självförsörjande så att vi bland annat klarar av att ge våra svaga en dräglig tillvaro.
http://arbetsmarknadsnytt.se/kronika/det-ar-tid-att-reformera-den-svenska-modellen/

Allt är en tävling
Igår utsågs Uppsalas Filip Tysander till Årets företagare i Sverige! Väldigt roligt! Jag har haft förmånen att följa hans saga tidigt. Han blev tidigt årets unga företagare i Uppsala. Sedan många års engagemang i Företagarna Uppsala har jag haft förmånen att sitta i olika jurygrupper som utser särskilt framgångsrika företagare och Filip hamnade tidigt på "radarskärmen". Han utnyttjar globaliseringen och digitaliseringen till fulländning kopplat till bygget av företaget Daniel Wellington, ett klocksystem. Jag är djupt imponerad och han är en fantastisk förebild för alla som vill våga skapa egna företag. Tänk att det är möjligt att så snabbt skapa en så framgångsrik verksamhet inom klockindustrin! Det är inte en ny bransch och konkurrensen är "mördande". Respekt! Mycket är möjligt!
http://www.va.se/nyheter/2015/09/01/rekordsnabbt/
https://www.danielwellington.com/se/?gclid=CNaN_pKz3M8CFYTacgodSJQPYA

Det mesta i livet är en tävling. Mot sig själv och mot andra. Både på skoj och "blodigt allvar". Hur ser du på det? Jag ser det som en naturlig del av vårt mänskliga beteende och som en Darwenistisk urvalsprocess. Så länge vi människor finns kvar på jorden kommer vi att tävla. De med tydliga ambitioner och som är beredda att jobba hårt för att nå dem klarar konkurrensen. Så är det även med samhällsbyggen. Ambitiösa samhällen som inkluderar sina invånare jämlikt blir mer framgångsrika än andra. Så "enkelt" är det! Den nya svenska modellen måste i modern form åter göra det möjligt för Sveriges delar att bli företagsamma och konkurrenskraftiga. Det kräver reformer! Bland annat reformer som premierar framgångsbyggen, inte bidragssamhällen. Statens kommunala utjämningssystem motverkar framgångsbyggen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar