fredag 14 oktober 2016

Noblepris och Bolibompa


Nytänkande

Vår ständigt föränderliga värld är spännande på många sätt. Ur ett personligt perspektiv är förändring både roligt, utvecklande och ibland läskigt. Även inom Svenska Akademin vill man förändra sig och belöna "nya poetiska uttryck" genom att ge Nobels litterära pris till Bob Dylan. Med tanke på alla fantastiska författare och poeter som finns får jag erkänna att jag i detta fall är förändringsobenägen och anser att utnämningen degraderar Nobelprisets status. Jag tycker också att musikens ord också har väldigt många arenor där de kan få stor uppskattning. Alla jordens människor som skapar fantastiska litterära verk och poesisamlingar förtjänar att vara exklusiva för detta pris. Det går självklart att vara "modern" när man väljer vinnare bland alla dessa författare. Samtidigt säger jag kul för Bob Dyland. Vi får C om han kommer och tar emot priset....


En positiv sak med detta beslut av Svenska Akademin är att de nu har chansen att ge detta hedersamma pris till Anders Jonsson. Anders skriver makalöst vackra sångtexter som nu förtjänar Nobelpriset inom kort!  

Pionjär
Ada Lovelace is recognised for creating the first algorithm intended to be carried out by a machine. Ada är värd ett större erkännande när den mänskliga historieberättelsen berättas. I morse fick våra barn, och en och annan nyfiken förälder, lära sig lite om Ada i Bolibompa. SVTs barnprogram Bolibompa är väldigt bra! I det utbildningsmörker som råder inom svensk grundskola inger Bolibompas fantastiska pedagogik hopp. Tänk om även min generation hade fått ta del av så värdefullt lärande barnprogram istället för den socialistpropaganda vi matades med! Då hade vi sannolikt inte misshandlat skolsystemet som hittills! Heja Bolibompagänget! Mer liknande barnprogram är positivt för svenskarnas framtid. De väcker bland annat lusten att programmera på ett mycket attraktivt sätt! Nobelpriset till Bolibompa! Å du vet väl att flera av de som skapar Bolibompa är från Uppsala. : )
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar