måndag 3 oktober 2016

Lös problem

Fokusera på de stora problemen
Istället för att lösa farliga problem ägnar sig vänstern och naivister åt psebdoproblem. De försöker också politisera sånt som absolut inte ska politiseras. Särskilt frustrerande är det när en svag minoritetsregering tillåts idiotpolitisera till exempel muséers verksamhet i en tid där regeringen kan avsättas av oppositionen. Som icke vänsterorienterad eller naivist är det svårt att acceptera oppositionens ovilja att stoppa mycket mer av den okloka politik som nuvarande regering driver. Istället för att ägna tid åt liknande idioti kan regering och övriga partier som kallar sig ansvarsfulla kraftigt reformera integrationspolitiken. Det behövs och behovet av effektivare integrationspolitik brådskar.
http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/radda-museerna-fran-normpoliserna/
http://www.informationphilosopher.com/freedom/pseudo-problem.html

Zarkawi
På Dokument utifrån, SVT, kunde vi igår se en berättelse om hur IS tilläts växa fram som en livsfarlig kraft. Förutom att programmet återigen bekräftade att Cheney och Busch agerade för privat vinning och skapade massor av problem för andra kunde vi följa IS grundare. Zarkawi var dess grundare och han växte upp fattigt och var kriminell. Precis som till exempel Hitler såg han en chans att bli "stor" när Busch/Cheney ensidigt med Blairs stöd invaderade Irak. En brottsling med en stark vision och makthunger erbjöds en perfekt jordmån för den egna vägen mot upplevd framgång. En människa kan ha så stor betydelse. Och Cheneys affärsintressen ville sannolikt att han skulle lyckas....

En vilsen men stark själ kan skapa stor skada om jordmånen är god för att rekrytera fler vilsna själar som söker hopp och spänning från samhällets botten. Utvecklingen i Sveriges allt mer segregerade utanförskapsområden är allvarlig, mycket allvarlig. Är det svårt att förstå? Var är de breda politiska överenskommelserna som krävs för att reformera integrationspolitiken? Vem är ledaren som fixar detta nödvändiga som brådskar? Det tycks saknas både idéer och mod inom rikspolitiken. Det är trist för oss lokalt som oavsett hur bra vi än jobbar drabbas av reformoförmågan på riks. För varje dag som går blir priset för att vända den negativa utvecklingen högre, vilka tjänar på det? Problemen med de stora problemen är att de är svåra att lösa. Då är det enklare att gömma sig bakom plakatpolitik. Nyval!
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/klyftorna-okar
http://omni.se/topic/7dc1d01f-5457-4067-9b92-c98ef040646a
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Abu_Musab_az-Zarqawi
http://www.svtplay.se/video/10458397/sa-skapades-is/dokument-utifran-sa-skapades-is-avsnitt-1


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar