Stoppa naivitetens idioti
Kommer en ny regering ge oss nödvändiga reformer? Vi får se. Vi borde kunna förvänta oss det nu när Sverigedemokraterna fått inflytande på riktigt. De har under flera år indirekt påverkat Sveriges regeringar, mer eller mindre. I de förhandlingar jag har med olika partiföreträdare är det uppenbart att Utvecklingspartiet demokraterna starkt påverkat Uppsalapolitiken redan innan vi blev invalda i Uppsala kommunfullmäktige. Som jag ofta lyfter är en bra opposition nästan viktigare än styret i en väl fungerande demokrati.
Det tycks mycket om alla partier, även om Utvecklingspartiet demokraterna. Det tycks också mycket om vissa politiker, trots att få vet vilka dom är finns starka åsikter om dem. Det har de senaste tolv åren tyckts särskilt mycket om Sverigedemokraterna. Och enskilda Sverigedemokrater. En sak är dock helt klart, kopplat till invandringsfrågorna vågar de säga vad de tycker utan att bli rädda för politiska påhopp. Det är också det som tjänat dem väl då det gett dem mycket medial uppmärksamhet parallellt med att nästan alla invånare i Sverige, och i andra länder, med förskräckelse följt Sveriges negativa utveckling. "Sveeeeerige" som USAs förra president uttryckte det. Vad hände?
Det nyliberala i en häxblandning med vänsterintressen, i kombinationen med ett allt för generöst generellt välfärdssystem, säkrade inte ett rimligt regelverk runt migration och misslyckades helt att implementera en integrationspolitik som skapade gemensamma värden och förutsättningar för stark sammanhållning. Naivitet eller idiotiskt feltänkt? ”Att tänka fritt är stort, att tänka rätt är större”.
Oavsett vad man tycker om friskolor eller ej så var den allmänna skolan och allmän värnplikt arenor för att bygga just gemensamma värden och en starkare sammanhållning. Gjort är gjort men vad gör vi då nu för att försöka återskapa en ny svensk "vi-känsla"? Vi kommer ifrån ett starkt kollektivistiskt perspektiv och har nu ett starkt individuellt perspektiv. På många sätt är det en bra utveckling att individer i stor utsträckning får vara som man vill. Samtidigt är det väldigt oklokt att inte förstå värdet av att fostra en stark vikänsla mellan oss Uppsalabor och svenskar. Den vikänslan uppstår bara om den byggs. Anna Dahlberg, Expressen, beskriver väl i nedan artikel hur illa det blir om vi tillåter vikänslan i parallellsamhällen att växa sig starkare. Vi som är medlemmar i Utvecklingspartiet demokraterna lever inte i ett parallellsamhälle. Vi har full öppenhet i vår verksamhet och försöker förändra till det bättre inom lagarnas ramar. Det är mycket som står på spel i Uppsala och övriga Sverige nu. Tyvärr ser jag ingen politisk ledare i förarsätet som kan skapa den gemensamma vikänsla vi nu måste lyckas bygga. Trots att den allmänna skolan och värnplikten är ett minne blott. Mer inslag av direktdemokrati anser jag vara viktigt för att bygga mer av den gemensamma ”vikänslan”. Det är också, i kombination med digital teknik, en metod för att stoppa kidnappningar av partier.
”Efter 32 år med S-styre tar M, L och KD över makten i Södertälje med stöd av SD och det lokala Realistpartiet. Det borde vara en sak att fira. Men Södertälje är inte vilken stad som helst. Det finns besvärande frågetecken kring flera av partierna i det nya högersamarbetet. I kulisserna figurerar exempelvis en person som i en hemlig polisrapport pekas ut som nära knuten till kriminella nätverk i Södertälje.”
”Inför denna text har jag talat med flera källor med god insyn i Södertäljes inre liv. Alla utom en önskar vara anonyma på grund av ämnets känslighet. Gemensamt för dem alla är att de känner en stor oro över vad som nu kommer att hända med kampen mot den organiserade brottsligheten i staden.”
”Längst upp i brottspyramiden hittar man ”imperiebyggarna”, det vill säga äldre personer med mycket stort inflytande i både sociala, politiska och ekonomiska sammanhang. Den organiserade brottsligheten nästlar sig alltså in i samhällskroppen på många olika sätt. Inte ens den politiska nivån är fredad. Tvärtom drog man slutsatsen efter Tore 2 att de politiska partierna är särskilt oskyddade mot infiltration.”
”Under Boel Godners (S) elva år vid makten har Södertälje valt att sätta hårt mot hårt. Staden har gått till motoffensiv på bred front, och blivit en ledstjärna för andra kommuner. Det görs numera fördjupade bakgrundskontroller på alla som anställs i kommunen och samtliga medarbetare utbildas för att bli bättre på att upptäcka korruption och otillbörlig påverkan.”
”Kommunen avskaffade LOV redan år 2014 och har järnkoll på de privata utförare som man har kvar. Fusket inom försörjningsstödet har beivrats genom bättre kontroll av biståndsbesluten och fysiska hembesök. På så vis har mångmiljonbelopp sparats in.”
”I stället för att tiga om problemen har kommunen valt att lyfta dem till ytan och bygga motståndskraft. Det har varit ett imponerande arbete, som jag flera gånger har uppmärksammat genom åren. Trots denna mobilisering är kampen långt ifrån vunnen. En källa berättar om hur stor rädslan fortfarande är för att utmana de mäktiga brottssyndikaten. Många mottar subtila hot i sin myndighetsutövning. Det kan handla om medarbetare som ska kontrollera byggen, föreningsbidrag eller placeringar av barn. När de är tydliga med sitt nej blir det ofta hotfullt. I andra fall uppfattar medarbetare att det finns starka förväntningar från den egna gruppen på att man som kommunanställd ska öppna dörrar och bidra till familjens bästa. Det finns också exempel på handläggare som har tagit emot mutor.”
”Södertäljebon Andreas Henriksson, som är redaktör på nyhetsbyrån Verifiera och har ett förflutet inom S, skräder inte orden:
– Vi har varit så aningslösa. Det krävs så lite för att ta över ett av de små politiska partierna i en kommun i dag. Det kan räcka med att skriva in 30 nya medlemmar i god tid före en avgörande omröstning. Sedan kan man dyka upp på årsmötet och ta över hela partiet.
– Om de kriminella klanerna rullar tillbaka Södertälje, då kan det göras på fler ställen i Sverige.”
https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/lat-inte-maffian-koppla-greppet-om-sodertalje/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar