söndag 29 maj 2022

WYSIWYG

Vem är du? Vem är jag?

Ett av skälen till varför jag år efter år efter år valt att blogga dagligen är för att jag anser att de som röstar på mig ska ha en god chans att försöka förstå vem jag är på riktigt. "What you see is what you get", WYSIWYG, så att säga. Även om vårt demokratiska system bygger på att vi röstar på partier har personerna som partierna erbjuder avgörande betydelse för om de kan göra god nytta för oss invånare eller ej. I lokala val som en kommun eller en region är individerna och deras kunskaper samt erfarenheter särskilt viktiga. Skolan, sjukvården, omsorgen, lokal infrastruktur, lokalt föreningsliv och så vidare är väldigt praktiska frågor. Och en kommun som Uppsala kommun, och en region som region Uppsala, är arbetsgivare för tiotusentals anställda. Då är det bra om det i den högsta ledningen, bland politiker, finns relevant erfarna företrädare för att jobba för invånarnas bästa. Det borde inte vara svårt att förstå för oss väljare.

Yta och flärd har alltid varit viktigt genom människans historia. Vad som är en vacker yta och vacker flärd varierar dock kopplat till olika geografiska kulturer men också kopplat till subkulturer inom ett samhälle. Långt ifrån alla subkulturer tycker att välklätt och dyrt är något önskvärt eller tilltalande. Ytan har dock alltid ett syfte. Främst för människor som är på jakt efter en eller flera partners och för människor som vill få vara med i en viss grupps gemenskap. Valerie Kyeyune skriver intressant om Heard och Depp i nedan Expressenartikel. 

"Därför har rättegången mellan Amber Heard och Johnny Depp, som de senaste veckorna streamats live, nästan känts befriande. Befriande, om befriande inte behöver betyda något bra, om det i stället kan liknas vid skadeglädje: Den stilla frid som sänker sig i ens bröst när man får bekräftat det man redan anat. Den typ av upprymdhet som infinner sig när någons polityr krackelerar inför öppen ridå, och man slipper sitta själv med sin misstanke. Se där, världen var kanske inte så jävla woke som den verkade. Se där, allas behov att distansera sig från 1990- och 2000-talet, från något ganska nyss, kanske hade mindre med verkligt avstånd och mer med undvikande att göra."

https://www.expressen.se/kultur/valerie-kyeyune-backstrom/rattegangen-mot-depp-ar-befriande/

Håkan Boström, GP, skriver nedan läsvärt om Liberalerna och Centerpartiet nedan. Om Liberalerna inte var så röriga, högtravande och bisakspolitiska är de onekligen riksdagens enda trovärdiga liberala parti. Ur ett sakpolitiskt perspektiv är det för borgerligheten värdefullt. Ett parti som väljer att ge Vänsterpartiets och Miljöpartiets verklighetsuppfattning och drömmar lagstiftande inflytande kan inte definieras som borgerligt. Möjligen kan Liberalerna överleva om de av tillräckligt många icke vänsterorienterade kan förlåtas för December- och Januariöverenskommelsen. Det blir sannolikt återigen en rörig regeringsbildning både nationellt och lokalt efter den 11/9 2022. En sak är jag helt säker på, nu väntar städtider. Sverige måste få en regering som baserat på forskning och praktiskt kunnande lagar det som gått sönder vad gäller till exempel nödvändig elförsörjning. Både Vänsterpartiet och Miljöpartiet företräder en naiv energiförsörjningspolitik som leder stora delar av det svenska folket mot stort välståndstapp. Jag hoppas inte dagens barn om tjugo år tvingas konstatera att dagens okloka miljö- och klimatpolitik kraftigt försvagade svensk konkurrenskraft och skapade ständiga elavbrott i våra hushåll, sjukhus och verksamhetslokaler. Utvecklingspartiet demokraterna erbjuder Uppsalaborna ett mycket starkt politiskt program som gynnar alla Uppsalabor. Rösta klokt 2022. 

https://www.gp.se/ledare/rätt-pehrson-l-på-rätt-plats-1.72835442

Det är hög tid att många fler svenskar börjar inse hur viktig energiförsörjningsfrågorna är och hur de kräver långa ledtider för att säkras. Inte minst saknar idag Sverige tillräckligt många tekniker som förstår sig på högspänning och vad som krävs för att säkra stabila system för eldistribution i hela Sverige. Vi kanske kan attrahera kunnig arbetskraftsinvandring som direkt är självförsörjande till Sverige? Gör om! Gör rätt! Det brådskar! Det är inte ”vackert” att vara naiv! Nedan IVA rapport beskriver både vad balans i energisystemet är och hur lagringsutmaningarna ser ut. Sveriges energiminister verkar inte förstå lägets allvar. Energiförsörjningsfrågorna är för viktiga för att göras till plakatpolitik.

https://www.iva.se/globalassets/info-trycksaker/vagval-el/vagval-el-lagring.pdf

P.S Sentios senaste opinionsmätning är intressant. KD får ett starkare väljarstöd än L och C tillsammans. Det är intressanta tider. En sak är helt säker, väldigt många väljare önskar mer ordning och reda än vad det är idag. En annan sak som tycks säker är att väljarkåren inte gillar vuxenmobbing. Förhoppningsvis ogillar de alla former av mobbing. Busch är den hon är och hon skäms inte för det. Att hon älskar att vara i media skadar inte i dagens politiska landskap. En tidigare centerpartist som mobbades av Lööf och company, bara för att han som jag tydligt tog avstånd från en ohållbar migrationspolitik, kanske får fira framgångar i KD i riksdagsvalet. Staffan Danielsson heter han.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Opinionsunders%C3%B6kningar_inf%C3%B6r_riksdagsvalet_i_Sverige_2022#Sentio



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar