lördag 7 maj 2022

Hyr fängelseplatser utomlands

Trängseln hjälper till

Det är väldigt trångt på våra svenska fängelser. En och annan förstår nog att det hör ihop med att allt fler döms för grova brott i Sverige. Och allt fler får inte längre straffrabatter. Att ha människor i fängelse som förtjänar det är bra men det är också förenat med stora kostnader för oss skattebetalare. Eftersom allt fler grova brottslingar inte är svenska medborgare är det hög tid att få stopp på att de får kosta svenska skattebetalare onödigt mycket. Med fördel kan alla icke svenskar direkt skickas för att avtjäna fängelsestraffet i sitt hemland. Utan att hålla på och ta några hänsyn till vilken regim som styr det landet. Det är rimligt ur många perspektiv, inte minst perspektivet att de inte respekterar våra svenska lagar. I avvaktan på leverans till hemlandet kan vi köpa fängelsetjänster i till exempel Baltiska länder eller varför inte i Ukraina.

I Sverige kallas fängelseverksamheterna för kriminalvård. Det kan vara en god tanke eftersom de flesta brottslingar efter att de avtjänat sitt straff återigen ska komma ut bland oss andra igen. Bäst av allt är att redan i barnåldern hjälpa fler som föds in i destruktiva miljöer att inte gå snett. I den verkliga verkligheten är det ett allt större problem att många barn växer upp i just destruktiva miljöer. Även om Socialdemokraterna börjar tala om att socialtjänsten måste börja ta barn som växer upp i destruktiva miljöer i större utsträckning är det inte lätt att hitta tillräckligt många lämpliga fosterfamiljer. Särskilt svårt blir det om det är barn utan kunskaper i svenska. Väl snett är det svårt att bryta en kriminell identitet och livsstil. Den som inte har rätt att vistas i Sverige eller som ska utvisas ska definitivt inte belasta svenska skattebetalare med försök till kriminalvård.

https://www.expressen.se/ledare/gor-som-danmark-och-skicka-fangar-utomlands/

Sakine Madon, UNT, skrev nyligen en läsvärd ledare om att de som använder våld för att visa sitt missnöje med något utgör problem! Problemet är inte att vi har, och vill ha, yttrandefrihet i Sverige. Ledaren är kopplad till att den destruktiva aktivisten Paludan besökte Uppsala i söndags och blev attackerad i sin bil. 

"En ny Novusmätning - efter påskupploppen - visar att tre av tio svenskar vill förbjuda ”kränkande" demonstrationer (55 procent ville inte det). De flesta manifestationer kan upplevas som "kränkande" för någon. I demokratier har man just friheten att förolämpa, uppröra och avvika. Man måste få vara även osmaklig och ja, "kränkande"."

"Vad man däremot inte får göra är att slåss och hota. Paludan jagades iväg, men problemet är kvar."

https://unt.se/ledare/ledarkronika/artikel/paludan-borta-men-problemet-kvar/jvnzm47r

När Ukraina ska byggas upp igen kan ett sätt att hjälpa dem med återuppbyggnaden vara att ge dem betalt för fängelseplatser för brottslingar gripna i Sverige och som inte är svenskar. Det kan då bidra till att bygga upp deras infrastruktur och skapa viktiga arbetstillfällen. Möjligen kan det också avskräcka icke svenska medborgare från att begå brott i Sverige. De flesta har nu lärt sig att ukrainarna är tuffa. 

Att våra finska grannar har mycket "sisu" känner många av oss till sedan länge. Jag imponeras av mycket kopplat till våra Nordiska grannar idag jämfört med hur Sverige länge skötts. Det är väldigt tråkigt att Sverige spårat ur så mycket. Och de som anser att jag varit överdrivet kritisk mot hur Sverige skötts de senaste åren kan bara lyssna på Magdalena Anderssons anförande den 28 april där hon på punkt efter punkt ansåg att mycket varit och är misskött. Så misskött att de till och med använder en valslogan som inte är något annat än ett uttryck för sitt misslyckande. "Sverige kan bättre" skulle kunna bytas ut mot "Förlåt".

https://www.expressen.se/tv/nyheter/finlands-militar-forbereder-sig-om-ryssland-attackerar/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar