onsdag 11 maj 2022

Medvetna misstolkningar

Fult spel

Man kan tycka vad man vill om till exempel socialdemokrater eller kristdemokrater. Man kan i det fria ordets land tycka vad man vill om deras partiledare också. Du är till och med fri att tycka vad du vill om Utvecklingspartiet demokraternas valda partiledare, Stefan Hanna. I Uppsala tycks det självklart om mig då många Uppsalabor har en uppfattning om mig. Det märks inte minst när vi ofta är ute och kampanjar. Det märks att jag uppenbart har berört vissa negativt och andra positivt. Det får man så klart tåla om man ställer upp på offentliga uppdrag. 

Genom åren har jag vid ett flertal tillfällen varit med om hur politiska motståndare gärna försöker försvaga sina motståndare genom att medvetet misstolka dem. Ett av skälen till varför vissa fortfarande är upprörda på mig är att de tror att jag tyckt att överviktiga och feta ska betala en särskild överviktsskatt. Det har jag aldrig tyckt. Jag lyfte bara det problem som tyvärr fortsätter att växa att allt fler barn och vuxna blir kraftigt överviktig och feta och att vi behöver försöka hjälpa människor som på det sättet kraftigt ökar sina risker för ohälsa att få den hjälpen. När jag ironiskt tyckte att stora bidragsfuskare utöver böter och fängelse skulle få  gå i hyenadräkt var jag också en hemsk människa. Sakfrågorna var inte viktiga att tala om. Det vill säga hälsoutvecklingen och brottsutvecklingen. 

Även om Ebba Busch ville få ordentlig uppmärksamhet med sitt utspel om att inga demonstranter blivit skadade har hon tveklöst också blivit medvetet misstolkad. Det kanske är ett Uppsalasyndrom..... Peter Hjörne, GP, skriver läsvärt om dessa fasoner med medvetna misstolkningar nedan. Busch är tålig så de som tror att liknande drev ska bita blir besvikna.

"Ebba Busch tycks vara den politiker som de tjattrande klasserna mest älskar att puckla på. Nu är hon i medialt blåsväder igen. I Ekots lördagsintervju kommenterade hon påskhelgens kravaller, då 104 poliser skadades. Twittertangenterna gick varma och Ebba Busch fördömdes i alla tonlägen."

"Vad var det då Ebba Busch hade sagt? Ja, inte uppmanade hon till massaker eller masskjutningar! Man måste undra om många av dem som gick upp i falsett, verkligen hade lyssnat på intervjun. En av dem som lyssnade var Göteborgs polischef Erik Nord."Visst är vissa citat vassa men lyssnar man på hela intervjun så blir den samlade bilden en annan än om man bara tar del av lösryckta citat", skrev han på Twitter. Så sant som det är skrivet. Men döm själva för här följer det mesta av den del av intervjun med Ebba Busch som handlade om påskkravallerna:

– Vi har alltså minst 100 skadade poliser. Och den stora frågan som borde ställas nu är: varför har vi inte minst hundra skadade islamister, hundra skadade kriminella, hundra skadade upprorsmakare. Vi hade personer som tog till sten i syfte att döda svensk polis, i syfte att döda räddningstjänst, i syfte att döda i vissa fall sjukvårdspersonal. Det borde vara de som är skadade, inte svensk polis."

https://www.gp.se/ledare/vad-sa-hon-egentligen-1.72109863 

Även Linda Jerneck, Expressen, reflekterar över Ebba Busch röran.

Det är också oroväckande att det är just i kontroversiella frågor som Sveriges Radio snubblar på orden – utöver Buschs uttalande om påskkravallerna rör tre inslag svensk socialtjänst. Alltså den myndighet som enligt Myndigheten för psykologiskt försvar är utsatt för en internationell desinformationskampanj från våldbejakande islamister.”

https://www.expressen.se/ledare/linda-jerneck/ar-radio-sweden-klapare-eller-rena-aktivister/

Och nu verkar det som om högsta polisledningen fått underrättelseinformation om att kriminella skulle kunna tänkas rikta våld mot enskilda poliser och folkets tillgångar i samband med dansk/svenskens aktiviteter i Sverige....



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar