tisdag 21 september 2021

Mest lämpliga

Prokrastinering

Förmåga att tänka, planera och agera för långsiktiga framgångar anses vara egenskaper människor utvecklar efter 20 års åldern. Det finns gott om argument för att välja politiska företrädare som har gott om generell livserfarenhet och omfattande arbetslivserfarenhet. Även den psykologiska termen prokrastinering talar för att det är klokt att vi väljer årsrika och livserfarna personer som våra samhällens företrädare inom politiken. 

”Prokrastinering, eller uppskjutarbeteende, innebär ett vanemässigt undvikande och uppskjutande av krävande eller tråkiga uppgifter, till förmån för de som upplevs som roligare eller enklare. Prokrastinering förväxlas ibland felaktigt med lathet men det är en aktiv process, där man väljer att göra något annat än den uppgift man borde ägna sig åt. När man prokrastinerar är man ofta högst medveten om att man undflyr uppgiften och att detta förmodligen är en riktigt dålig idé, och ändå upprepas beteendet.”

https://teraply.se/prokrastinering


Bifogat SR/P1 avsnitt av Föräldrapoden handlar bland annat om prokrastiering bland våra barn och om dess konsekvenser i våra klassrum för elever och lärare. Särskilt för elever med särskilt svår förmåga att göra tråkiga saker som inte ger omedelbar belöning. Inte minst i ljuset av att väldigt många av våra barn idag spelar datorspel, som bygger på logik om snabba möjligheter till "belöningar", är det ännu viktigare än förr att träna våra barn och unga i förmågan att tänka och agera långsiktigt klokt. Särskilt du som är förälder till yngre barn kan lära mycket av att lyssna på nedan avsnitt av Föräldrapoden.


När staten, kommuner och regioner politiskt leds av politiska karriärister som tidigt startade sin arvodeskarriär i ungdomsförbunden blir också samhällsutvecklingen dålig. Så dålig att allt fler Poliser högljutt fått nog och protesterar mot politisk ovilja att förstå verkligheten som den är och politisk impotens att lösa allvarliga samhällsproblem. Du som länge följt min blogg vet att jag sedan länge ansett att vi har behov av många fler kameror i offentliga miljöer, rätt för Polisen att på alla sätt avlyssna personer som kan kopplas till organiserad brottslighet eller terrorism och kraftigare straff för minderåriga grovt kriminella. 

I slutet av juni sköts en polis till döds i Biskopsgården på Hisingen. Händelsen fick Göteborgspolisen Hannah Bergelin att starta en namninsamling inom myndigheten med syfte att stärka polisens arbete i kampen mot de kriminella gängen. Bland annat vill hon se en rad lagändringar som tuffare straff för gängkriminella, utökade befogenheter för poliser och utvidgad kameraövervakning.”

Under måndagen lämnades underskrifterna, som i skrivande stund är 3 098 stycken, över till inrikesministern Mikael Damberg (S).”




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar