torsdag 23 september 2021

Mansöverskott

Demografiska skevheter

Vilka konsekvenser får det i ett samhälle om det finns ett stort mansöverskott, särskilt ett stort mansöverskott av yngre män? Det tycks inte vara en fråga som vänsterkrafter i Sverige bekymrar sig över. Insikten om att det i sig utgör ett problem är viktig då det krävs politiska ställningstaganden för att under de kommande tio åren försöka korrigera detta faktiska problem. Ett politiskt ställningstagande kan vara att kopplat till migrationspolitiken helt fokusera på att acceptera utbildade kvinnor, gärna med direkt användbar yrkeskompetens. Att det blir ett problem för lågutbildade och kvinnofientliga män att attrahera dessa kvinnor bortser jag ifrån. Helt klart är att det är viktigt att förstå att vi sedan 2011 inte bara har en generellt ansvarslös migrationspolitik, vi har också fått förstärkta demografiska (hur befolkningssammansättningen ser ut kopplat till ålder, kön etc) problem. Nu har problematiken med mansöverskott blivit het i debatten. Problematiken har lyfts tidigare. Som vanligt är dock riksdagspartierna väldigt sena att reagera och svarslösa. Sannolikt för att inga åtminstone tidigare vågade lyfta frågan på deras stämmor. Patrik Kronqvist, Expressen, skriver ofta klokt och skrev i detta sammanhang en läsvärd artikel 2018 som jag bifogar nedan.

"Jämn könsfördelning är en fråga som har hög prioritet i Sverige. Diskrimineringslagen tvingar rentav arbetsgivare att verka för jämnare könsblandning. När Uppsala universitet vill rekrytera en upphandlingsekonom eller när Newsec försöker få tag i en driftstekniker sjunger de därför båda den jämna könsfördelningens lov i platsannonserna. Så fort det handlar om könsbalansen i samhället i stort tycks intresset för frågan dock svalna. I medierna har exempelvis frågan om kvoterade bolagsstyrelser fått betydligt större uppmärksamhet än det kraftiga mansöverskott i yngre åldrar som asylinvandringen har medfört."

https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/politikerna-kan-inte-blunda-for-mansoverskottet-langre/

Stefan Krakowskis debattinlägg i Expressen om mansöverskottet är mycket läsvärd. Han efterlyser problemlösning från politiken.... Det kan man göra, med tanke på hur migrationspolitiken skötts de senaste åren känns det som en hopplös önskan. Tänk om den så kallade feministiska regeringen gick ut och annonserade ett förslag om att Sverige tio år framåt enbart beviljar invandrare med spetskompetens och att välutbildade kvinnor från till exempel Afghanistan, Irak och Syrien är prioriterade....

"Det finns en kontrast i Sverige mellan ansvariga politikers strävan efter att åstadkomma en könsbalans på arbetsplatser, ofta med hjälp av kvotering, och den obalans som uppstår i samhället på grund av överskottet av män. Farorna med fler män än kvinnor, oavsett kultur och land, är välkända: våld, politisk extremism, gängkriminalitet och övergrepp mot kvinnor. Vad tänker vår regering göra åt det hot som ett tilltagande mansöverskott utgör mot både män och kvinnor?" 

https://www.expressen.se/debatt/nagot-maste-goras--at-mansoverskottet/

Karin Pihl, GP, skriver läsvärt om några av alla konsekvenser det leder till när ett samhälle får ett stort mansöverskott i vissa generationer. Naivister och inskränkta feminister kanske ser legalisering av prostitution som en metod för att delvis hantera problemet... Jag är ironisk.

"Vad händer om man inte hittar en partner att dela livet med? För vissa är det ett livsavgörande trauma, visar psykiatrikern Stefan Krakowski i sin nya bok ”Incel – om ofrivilligt celibat och en mansroll i kris” (Bazar förlag). Han har intervjuat ett antal svenska män (och en kvinna), som, trots ihärdiga försök, inte lyckas få ihop det med någon. Han har också wallraffat digitalt på nätforum för att förstå dessa personer på riktigt. De kallas för incels. Det står för involuntary celibate, ofrivilligt celibat. Gemensamt för de män Krakowski intervjuar är att de inte lyckats på kärleksmarknaden. Många lider av ett djupt självhat och en misstro mot samhället. De har ofta begränsade sociala kontakter med andra. Tiden ägnas till stor del åt att sitta framför datorn och umgås digitalt med andra i samma situation på så kallade incelforum."

"Vissa av dem, men inte alla, uppvisar en konspiratorisk världsbild där misogynin är central. Kvinnor är onda, utseendefixerade och bryr sig inte om personligheten. En del av dem ger uttryck för antisemitiska och högerextrema åsikter, och det har skett flera terrordåd i västvärlden med koppling till incelmiljön. Andra hatar bara sig själva. Gemensamt är att de har en mörk bild av världen och sin framtid. Determinismen är central – om du inte lyckats hitta en kvinna vid en viss ålder, eller har ett enligt dem själva så ofördelaktigt yttre att inte träning eller byte av frisyr ”hjälper”, då är det kört."

"Ensamma män kan bli farliga män, skriver Krakowski. Kriminalitet och våld ökar i samhällen där många män inte lyckas hitta någon partner. Ur ett samhällsperspektiv är det alltså angeläget att hjälpa dessa män. Men hur?"

"Krakowski drar slutsatsen att kvinnors ökade makt i samhället, och det faktum att kvinnor sällan gifter sig med män som har lägre social status än de själva, skapar ensamma män. Så kan det vara. Men ensamma män och kvinnor har alltid funnits. Skillnaden i dag är att det är enklare att få kontakt med andra i samma situation via internet, där destruktiva idéer kan frodas."

"En annan skillnad är att ensamma män i 30-årsåldern är uppväxta i ett samhälle där strukturella förklaringar anses som självklara svar på personliga misslyckanden. Alla skillnader mellan grupper och till synes orättvisa utfall i inkomst och levnadsvillkor förklaras i dag ofta med strukturell sexism, rasism eller andra negativa attityder i samhället. Det är männen som inte vill ha in kvinnor på arbetsmarknaden eller majoritetsgruppen som hyser negativa åsikter om invandrare. Det har tröskats om och om ingen."

"För att hjälpa dessa män krävs insatser från vården. Inte minst psykologiskt stöd att bryta social isolation och en destruktiv självbild. Men också för att bjuda motstånd mot deras konspiratoriska och deterministiska idéer."

"Livet är på många sätt orättvist. Vissa föds med bättre förutsättningar än andra. Sociala normer spelar roll, och ibland har man bara otur. Men samhället är inte ”riggat”. Det finns ingen kvinnokonspiration. Ingen manskonspiration heller. Om fler inser det, kan det förhoppningsvis bidra till att handlingsförlamningen bryts."

https://www.gp.se/ledare/hur-ska-vi-hj%C3%A4lpa-de-ensamma-m%C3%A4nnen-1.55417388 

Om du bryr dig om riskerna med ett stort mansöverskott i vårt samhälle, i Sverige, föreslår jag att du tittar på kvällens Kalla Fakta på TV4. Några konsekvenser av mansöverskottet i samhället är ökad efterfrågan på sexuella tjänster och ökade sexuella övergrepp. Visst imponeras man av vänsterns och nyliberalernas migrationspolitik..... (jag är ironisk). Nu måste vi prioritera kvinnor inom migrationspolitiken. Och då menar jag välutbildade kvinnor som vill vara fria från underlydnad till en man. Inte outbildade kvinnor som under slavliknande förhållanden importeras av vissa hemska män. Migrations- och integrationspolitiken är tveklöst Sveriges viktigaste frågor. Den som inte insett den starka kopplingen mellan misslyckad migrationspolitik, samt obefintlig effektiv integrationspolitik, och stora kvalitetsbrister inom skola, vård, omsorg samt ökad kriminalitet är verklighetsförnekare. 

"De mest extrema samlas på forum där massmördare hyllas, kvinnor hatas och självmord uppmuntras. Kalla Fakta har närmat sig den svenska incelrörelsen och intervjuat flera svenska incels."

https://www.tv4.se/artikel/2jTCIHrRscicOwoMkgn4Or/adam-om-sin-ilska-mot-kvinnor-kaenner-mig-sa-daligt-behandlad-av-dom



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar