måndag 27 september 2021

Vem som säger det

Lyssna på vad som sägs

I kommunikationen mellan oss människor är det alltid viktigt att på allvar lyssna på vad som sägs. Att alltid lyssna ordentligt på varandra. Särskilt viktigt är det att lyssna på vad meningsmotståndare säger då det är centralt om man fredligt vill ge framgångsrik övertalning om bättre tankar en chans. I det svenska debattklimatet har det särskilt kopplat till invandringsfrågor funnits massor av tabun som fördummat viktiga debatter för att snabbare landa i problemlösningsfokus. Varför Sverige uppvisat en av de sämsta debattmiljöerna för dessa viktiga frågor hoppas jag att några historiker kan försöka beskriva i framtiden. Då kanske vi under några år kan slippa uppleva det igen. År efter år efter att SD växte sig allt starkare har brunsmetningskorten haglat från vänsterdebattörer, naivister och nyliberaler. Vad blev resultatet av deras idioti? Att Sverige har väldigt stora migrations- och integrationsproblem som är mycket svårlösta samt att SD idag har ett mycket starkt väljarstöd. Undrar om de någonsin reflekterar över vad de ställt till med. Det tror jag inte. Vi har också ett korkat debattklimat när det är viktigare vem som säger något än vad som sägs. Självklart ska sakfrågor och olika perspektiv på det stå i fokus och inget annat. 

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson intervjuades nyligen i SVTs ”30 minuter”. Jag bifogar intervjun som är en pinsam upplevelse om politik när den är som sämst. Jag avskyr folkrepresentanter som inte alltid står upp för vad som är rätt och fel att göra för folkets bästa. Sverige är inte synonymt med Socialdemokraterna. Socialdemokraterna är inte synonymt med det kinesiska "kommunistpartiet" som många kineser ser som systemet inom vilket kineserna har sin variant av demokrati. SVTs reporter gör ett mycket bra jobb med att mycket tydligt visa vilken hycklare Johansson är.

https://www.svtplay.se/video/32517855/30-minuter/30-minuter-sasong-2-avsnitt-2?id=89JVwyn

Alice Teodorescu skriver läsvärt i Expressen om att den som lyssnar på Socialdemokratiska företrädare idag hör många förnekelser om gamla oförmågor och säger nu liknande saker som ansvarsfulla gjort länge. Förr kallades man då ”brun”. Socialdemokraterna spelar bara maktspel och gör inte i tid det som är rätt att göra utifrån det representativa uppdrag de har för Sveriges befolkning. Jag är helt säker på att de inom några val samarbetar med SD. På många sätt ligger SD och S politiskt närmare varandra än SD och M. Att kalla S hycklare är inte att överdriva. Nu kanske jag hamnar i en rättsprocess.......  

"När min artikel publicerades i januari möttes den med tystnad av Johansson, trots det uppenbart olämpliga i att en justitieminister först brunsmetar sina meningsmotståndare, för att sedan kopiera deras förslag, och därutöver sopa igen spåren efter åsiktsbytet."

"I intervjun med Holmberg serverades en ypperlig chans för Johansson att be om ursäkt, att förklara sitt agerande och att deklarera att han nu, vis av erfarenhet om sin egen konsekvensanalytiska oförmåga, avsåg att upphöra med smutskastningen och verka för att också andra skulle upphöra med sina." 

"Men icke. I stället försökte minister Johansson få det till att hans skäl – att ställa språkkrav, att genom lagändringar försvåra för människor på flykt att söka sig till Sverige, att påtala att migrationen påverkar integrationen, varför integrationen behöver avgöra hur stor migrationen kan vara – grundar sig i andra, ädlare motiv än andras. Därmed lär den politiska farsen fortsätta, inför en publik som numera är väl medveten om att det som brunstämplas i dag, om sisådär 13 år, kommer vara att betrakta som klokskap signerad Socialdemokraterna."

https://www.expressen.se/ledare/alice-teodorescu/det-som-brunstamplas-i-dag-ar-s-politik-i-morgon/ 

Även Peter Hjörne, GP, skriver läsvärt om detta otyg att usla politiker och partiapparater när de inte fattat allvaret i en situation kastar en massa negativa "etiketter" på sina politiska motståndare men att när det är på tok för sent själva argumenterar på tidigare tabubelagda sätt. Vi väljare är korkade om vi vill företrädas på det sättet. Små problem är lätta att lösa. Stora problem är svåra att lösa.

"Göteborg behöver låg invandring i många år framöver om vi skall kunna besegra ojämlikheten och sätta punkt för segregationen, skrev fyra socialdemokratiska kommunalråd i Göteborg, med den socialdemokratiske gruppledaren Johan Attenius i spetsen i en debattartikel i Göteborgs-Posten. De skrev också att "det måste göras klart att invandringspolitikens restriktiva fundament ligger fast för lång tid framöver." För några år sedan hade det framkallat ett ramaskri. Debattörerna hade fått veta att de fiskade i grumligt vatten, att de gick rasistiska ärenden och att deras blåbruna budskap var rått främlingsfientligt." 

https://www.gp.se/ledare/fascism-i-g%C3%A5r-regeringspolitik-i-dag-1.55177515

Bawar Ismail, GP, skriver mycket läsvärt om vilket omfattande hyckleri vi har bland i detta fall socialdemokratin. Uppsala och Sverige behöver en ordentlig demokratisk reform. Vi företräds inte acceptabelt bra av dagens partiapparater. 

"Och för den som undrar vilken sorts demokrati de höga S-företrädarna vill försvara mot dunkla krafter så har statsministern förklarat att man står upp för den liberala demokratin. Men de principer om maktdelning och maktbegränsning som följer av den liberala demokratin har aldrig varit av verkligt intresse för Socialdemokraterna."

"Tvärtom, partiet har historiskt sett motarbetat sådana inslag. Och det är förståeligt. Socialdemokraternas demokratisyn är trots allt kollektivistisk, idén om folkviljan och folkstyret väger tyngre än konstitutionella rättigheter och maktbegränsningar."

"Det förklarar också varför partiet ignorerar svidande kritik från Lagrådet när regeringen vill gå vidare med undantagsbestämmelser för Cementa. Förvisso rör det sig om en nationellt angelägen fråga, Cementa måste få lov att bryta kalk på Gotland om en cementkris ska undvikas. Men regeringens hantering av frågan avslöjar ett socialdemokratiskt parti som hycklar i synen på maktdelning."

"Ett parti som verkligen värnar om den liberala demokratin hade tagit ovanstående juridiska bedömningar på allvar, framför allt vad gäller respekten för konstitutionella principer. Men Socialdemokraterna verkar inte vara bekymrade. De kör vidare med de sågade lagförslagen ändå. Maktdelning är intressant för Socialdemokraterna endast när det egna partiet gynnas."

https://www.gp.se/ledare/s-hycklar-om-demokrati-och-maktdelning-1.55549516



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar