onsdag 5 maj 2021

Rädda oss från oerfarna naivister

Rösta på kunniga, erfarna, engagerade och lokalt förankrade

Invandring har i alla tider haft stor positiv betydelse för utvecklingen av vår del av världen. Det är ett faktum. Väldigt många invandrare har berikat den geografiska yta vi kallar Sverige. Sverige var fram till efter istiden obebott, därefter är alla invandrare. Det är bara drygt 10.000 år sedan. De som ser invandring i sig som ett stort problem har inte förstått hur värdefull invandringen varit och fortfarande är för svensk utveckling och konkurrenskraft. Inte minst i Uppsala där väldigt många av våra skarpaste hjärnor och hårdast arbetande inom Universitetet, i våra högteknologiska företag och inom sjukvården definieras som invandrare. Väldigt många av våra hårt slitande och imponerande företagare är också invandrare. Det är ett faktum. Det innebär dock inte att det svenska samhället tål allt för höga volymer av invandrare som inte är självförsörjande och som kommer från väldigt annorlunda samhällen än det svenska. När väldigt många av dessa människor också har en mycket låg utbildning i bagaget blir integrationsutmaningarna massiva när volymerna är stora. Utanförskapsproblemen och den ökande negativa segregationen i Sverige talar sitt eget språk. I ljuset av detta är det mycket hoppfullt att L, M, KD och SD lägger fram ett förslag på en betydligt ansvarsfullare migrationspolitik till Sveriges riksdag. Under överskådlig tid behöver vi nu mycket bättre inkludera så många som möjligt som lever i utanförskap in i gemensamma värdeskapande engagemang.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/kd-l-sd-och-m-framfor-gemensamt-forslag-om-migrationen

Centerpartiet fortsätter dock att tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet att driva Sverige in i ett 3/4 samhälle där vi återigen får 1/4 fattiga med alla de negativa konsekvenser det medför. Framför allt negativa för alla de människor som i Sverige får leva i den verkligheten som inkluderar allt mindre framtidshopp. 

Centerpartisten Jonny Cato och hans partiordförande Annie Lööf exemplifierar väl hur illa representerade vi svenskar är inom politikens maktkorridorer med farligt mycket betydelse. Farligt mycket när vi har så okunniga och oerfarna företrädare! Cato var mellan under sin tid som 20, 21, 22 och 23 åring kommunalråd för C i Helsingborg. Sedan 2018 är den nu 26 åriga Cato riksdagsledamot för Centerpartiet och deras migrationspolitik. Lööf är idag 37 år. Hon har varit partiledare för Centerpartiet i tio år. Som 22 åring, utan arbetslivserfarenhet, blev Lööf riksdagsledamot. Till skillnad från oss andra som lånat pengar för att utbilda oss utbildade hon sig parallellt med riksdagsuppdraget med fulla riksdagsarvoden. Inte heller Centerpartiets tidigare migrationspolitiska talesperson, då Johanna Jönsson, har en imponerande meritlista innan hon fick ett allt för stort inflytande på svensk migrationspolitik. Centerpartiets andre vice ordförande fram till att han i slutet av år 2020 avgick, Fredrick Federley, utgör inget undantag. Han har inte en enda gång haft ett riktigt arbete men haft ett stort inflytande inom det parti som haft rollen som vågmästare de senaste åren. Håll med om att det är hög tid för oss väljare att börja syna vilka meriter partiernas kandidater har! Hur kan det vara svårt att förstå att vi inte kan representeras väl när väldigt många av partiernas företrädare saknar ordentlig arbetslivserfarenhet innan de kliver in i heltidspolitikens bubblor.

https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Jonny_Cato

https://sv.wikipedia.org/wiki/Annie_L%C3%B6%C3%B6f

https://sv.wikipedia.org/wiki/Johanna_Paarup-J%C3%B6nsson

https://sv.wikipedia.org/wiki/Fredrick_Federley

I kampen om de så kallade liberala väljarna är det Centerpartiet och Liberalerna som konkurrerar. en sak är helt säker, Liberalernas ledare Nyamko Sabuni, har jämfört med Annie Lööf en fostrande meritförteckning. Hon kom till Sverige som en riktig flykting. Hon har varit egenföretagare. Hon har också haft ett jobb som hållbarhetschef på teknikkonsultbolaget ÅF. Att hon står upp för en migrationspolitik som kan bidra till att Sverige kan reparera många års vansinnig migrationspolitik och en misslyckad integrationspolitik är insiktsfullt. Det är inte bara viktigt för att försvara Sveriges generella välstånd, det är att på allvar bry sig om att inte spä på redan farliga utanförskapsproblem och segregation.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Nyamko_Sabuni

Karin Pihl, GP, ger i nedan artikel en bra beskrivning av hur allvarligt misslyckandet inom migrations- och integrationspolitiken slår i det svenska samhället. Det är bedrövligt om inte minst två Socialdemokrater visar civilkurage samt personlig integritet och stöttar L, M, KD och SDs motförslag om vilken uppdaterad migrationspolitik Sverige ska föra.

"Den bild som framkommer är att de unga män i Rinkeby som skjuter ihjäl varandra tycks vara fast i ett socialt och kulturellt vakuum."

"De inblandade är ofta födda i Sverige av föräldrar med rötter i andra länder, oftast Somalia. Men den somaliska kulturens normer om att lyssna på den äldre generationen biter inte på killarna. De anser inte att de måste respektera det imamen, släktens överhuvud eller föräldrarna säger."

"Det är inte heller ovanligt att fäderna är frånvarande. De manliga förebilderna blir i stället de något äldre killar som poserar med vapen i rap-videor och på sociala medier. Mammorna har ofta många barn och små ekonomiska marginaler. I Somalia är familjekulturen en annan, en mor kan räkna med hjälp från släktingar och grannar i sin barnuppfostran. Krocken med de svenska normerna – två föräldrar som arbetar heltid och två barn som sätts på förskola – innebär stora påfrestningar för mödrarna. De mäktar inte med. Inte heller känner killarna någon samhörighet med det övriga Sverige eller respekterar det svenska samhällets auktoriteter som lärare och polis. ”Under uppväxten hamnar de i konflikt mellan sina egna familjer, med skolan och samhället, och till slut kulminerar allt i en blodsfejd med deras forna vänner”, skriver Salihu."

"Alla människor behöver samhörighet, respekt, status och förebilder. Inte minst unga män. De upplever att detta inte finns i samhället omkring dem. De har dåliga betyg, oftast inte ens behörighet till ett nationellt gymnasieprogram. Alternativet för många av dem är i praktiken att ta ett lågbetalt arbete och finna sig i att vara på samhällets botten, eller göra en kraftansträngning in i det okända, läsa upp betygen på Komvux, för att söka status och framgång i det övriga samhället."

"Inte heller rättsstatens principer råder fullt ut i Rinkeby. Få vågar vittna. Det gör att det är förhållandevis enkelt att komma undan med grova brott. Straffen för unga våldsverkare är också så låga att de inte har någon avskräckande effekt. En 16-åring som mördar får några år i sluten ungdomsvård. Det är till och med institutionaliserat i gängens normer. Den pojke som aspirerar på att ta sig uppåt i hierarkin får som uppgift att utföra ett mord eller ett annat grovt brott, för att sedan komma ut tre-fyra år senare och kan då räkna med de äldre killarnas respekt."

"Har samhället misslyckats? Att barn på förskolan i vissa områden leker att de är med i ett kriminellt gäng är ett misslyckande. Att det finns tonåringar som anser att det är normalt att sitta på McDonalds med skottsäker väst är ett misslyckande." 

"Det politiska misslyckandet handlar om en invandringspolitik som inte brytt sig om frågor om kulturkrockar och samhällets förmåga att absorbera nykomlingarna in i samhället, eller hur fattigdomen och utanförskapet som uppstår inte ska gå i arv i nästa generation."

"Misslyckandet handlar om ett rättsväsende som inte varit rustat för att möta grov gängkriminalitet och parallellsamhällen där konflikter hanteras genom att klaner betalar ut blodspengar. Dagens påföljder är ibland skrattretande milda. Möjligheten att häkta någon för vapeninnehav var tills alldeles nyligen kraftigt begränsad. Stödet till den som vill lämna det kriminella livet brister."

https://www.gp.se/ledare/varf%C3%B6r-skjuter-unga-m%C3%A4n-varandra-i-f%C3%B6rorten-1.46047697 

Är du som jag trött på att Sverige har allt för många ledande politiker som saknar omfattande erfarenheter från arbetslivet? Trött på att så många ledande politiker aldrig tjänat pengar på annat sätt än genom våra skattepengar som går till politiken? Inom Utvecklingspartiet demokraterna är vi så trötta på denna dåliga representation inom topp politiken att vi i våra stadgar kräver att medlemmar som vill tjäna invånarna genom politiska uppdrag minst måste ha tre års arbetslivserfarenhet innan de blir aktuella för sådana uppdrag. Hur många års arbetslivserfarenhet tror du kommunstyrelsens ordförande i Uppsala, Erik Pelling, har? Det är inte många månader, om ens en!

https://www.youtube.com/watch?v=xci_axrY4pY



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar