måndag 1 januari 2018

Gott Nytt 2018

Avslut och nya möjligheter
Gott Nytt år! 2018 har startat! Året kommer garanterat bjuda på massor av bra, "vanliga" och dåliga stunder. Det är livets gång. Min bedömning är att 2018 kommer att bli ett särskilt spännande år. Det är bland annat valår i nationen Sverige och dess delar. Det är också året då Sverige återigen spelar i herrarnas fotbolls VM! I Ryssland. Det innebär att vi kan titta på matcherna under rimliga sändningstider : ). Det är andra året som Sirius herrlag spelar i den svenska Allsvenskan i fotboll. Sannolikt fortsätter utvecklingen med att allt fler människor blir vegetarianer. Framförallt är ett nytt år fullt av fantastiska individuella valmöjligheter. Glöm inte att du och jag varje dag kan fatta stora personliga beslut varje dag som påverkar resten av våra liv. Den verkligheten är fantastisk och ibland också lite skrämmande. Det går inte att skylla på andra när man själv, i vår del av världen, har så många möjligheter att byta riktning på sitt liv, ur alla livets perspektiv. Lycka till med alla dina vägval som väntar under 2018. Jag är säker på att du kommer att få många positiva upplevelser om du väljer vägval som leder mot dem.
https://seekingalpha.com/article/4131058-2018-scenarios-unlikely-events-hugely-impact-markets
http://www.unt.se/sport/den-elvan-startar-for-sirius-2018-4843949.aspx
https://sv.wikipedia.org/wiki/Opinionsm%C3%A4tningar_inf%C3%B6r_riksdagsvalet_i_Sverige_2018
https://www.omvarlden.se/kultur/2017/quiz-omvarlden-2017/
https://www.synonymer.se/sv-syn/valm%C3%B6jlighet

Nedan bifogar jag ett antal samhällsintresserade, och över genomsnittet pålästa svenskars, tyckande om 2018. De är läsvärde.
http://www.gp.se/ledare/2018-års-ledarkolumnister-spår-framtiden-1.4956428

Nu gäller det att förvalta 2018 klokt. För oss Uppsalabor och svenskar innebär det bland annat att rösta klokt i kommande val. Vill vi lämna en ljus framtid till kommande generationer eller armod och ständig brist på kritiska råvaror efter oss? Politiska vägval har stor betydelse i det lilla och i det stora. 2018 är nästan ”ett vitt papper”, du kan påverka mycket av hur just ditt liv utvecklas. Använd den egenmakten klokt. Än en gång önskar jag dig ett gott nytt 2018, ta vara på ditt liv medan du lever. Livet är här och nu, inte sen.
Dagens kalkoner
Människor som ägnar sig mycket åt avund och hat. Destruktiva förhållningssätt som inte leder till att vår korta stund på jorden fylls med så mycket hopp och positiva upplevelser som möjligt.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Avund
https://www.synonymer.se/sv-syn/hat

Naivister som inte underbygger sitt tyckande med kunskap och som genom sitt naiva förhållningssätt utsätter oss andra för onödiga och farliga risker.
https://www.expressen.se/ledare/sofie-lowenmark/sverige-ar-ett-tryggt-vaxthus-for-is-terrorn/

Dagens stjärna
Ankaret. Ibland blåser det upp till storm, då är det tryggt att ha ett ankare.
https://www.synonymer.se/sv-syn/ankare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar