måndag 15 januari 2018

Skratta eller gråta

Världen är inte rättvis
Nu är det snart tre år sedan som jag genomförde min landsturné till Sveriges mest ökända utanförskapsområden i Malmö, Göteborg och Stockholm. På varje plats träffade jag bland annat Polisen, fältpersonal inom Socialförvaltningen, fastighetsägare till köpcentrum, lokalt allmännyttigt bostadsföretag, lärare och enskilda invånare. Det var en mycket värdefull upplevelse. Tyvärr gav den en allvarligare bild av verkligheten än vad jag trodde innan. Bland annat var det känt redan då bland Poliser och åklagare att allt yngre är allt mer engagerade i grov kriminalitet, och att systemet tyvärr uppmuntrar det. Det kan bara vara de mest naiva som inte fattar att den grova organiserade brottsligheten använder sig av de metoder som tjänar deras syften bäst. Att använda barn för narkotikalangarna och grova våldsbrottsutförare är en metod som både fostrar gängmedlemmar in i ondskans grupper och ett sätt att undvika stränga straff. Anna Dahlberg har väldigt rätt i sin artikel och det kan säkerligen varje relevant polis och åklagare vittna om.
https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/hardare-tag-med-massor-av-brasklappar/
Varje år samlas Uppsala läns ledande befattningshavare bland politiker och tjänstemän. Bland annat högsta militärledningen och Polisledningen. Mycket värdefull träff. Den senaste ägde rum nyligen. Polisens dragning var som vanligt bra och handlade om bland annat vad tiggeriet bland annat innebär och de lyfte upp problematiken med att inte ungdomar kan lagföras eller självklart tas i förvar av socialtjänsten. I slutet av 2017 och politiker i rummet gav högljutt uttryck för att denna insikt var ny, och att hen inte ville att det var på detta sätt. Ja, det kan man tycka, men det är det. Vad tycker du om att denna insikt infinner sig strax innan vi klev in i år 2018? Ska man skratta eller gråta? Och bärarna av verklighetsberättelserna är inte rasister. I vart fall inte över 80% av verklighetsskådarna.

Idag kan man också läsa i UNT att socialförvaltning och Polisen jobbar mycket bättre mot de tiggande människorna i Uppsala. Bland annat har man tydligt markerat mot familjer som tar med sig barn att det inte är acceptabelt att de far illa. Dessutom har bilar med massivt med böter beslagtagits som inte lämnas tillbaka om inte alla böter först betalas. BRA! Men varför detta självklara först nu......

Dagens kalkoner
Allt grövre brottslingar. Skjutningarna fortsätter. Återigen i Malmö. Och återigen i Uppsala. På allmänna platser, dit jag räknar in till exempel en pizzeria.
https://www.expressen.se/nyheter/tva-man-skottskadade-pa-pizzeria-/
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/5VnR2e/person-skjuten-med-flera-skott-i-malmo

MP, S och V i Uppsala som varken vill ha farthinder i centrala staden för att dämpa eventuella terrorangrepp eller ser till att kraftigt få ner hastigheterna på fordon i damma område. Mycket oansvarigt! Enligt artikel i UNT idag

Dagens stjärna
Anna Dahlberg. Hon är sannolikt Sveriges bästa grävande ledarskribent. Dessutom är hon en modig liberal som inte viker ner sig när naivister bombarderar henne med budskap om hjärtlöshet. Vi lever inte i en perfekt och rättvis värld. Världen är bland oss människor uppdelad i länder. Länder och regioner är mer eller mindre unika samhällen. Vill vi behålla mycket av vårt unika måste det också vårdas och ständigt i rimlig fart utvecklas. Då kan även den sociala hållbarheten hänga med.
https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/hardare-tag-med-massor-av-brasklappar/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar