lördag 20 januari 2018

En förvirrad regering

Regeringsmakten är kollektiv
Sveriges regering fattar kollektiva beslut. Bland annat därför är det viktigt att det parti, eller de partier, som tar på sig rollen att försöka leda landets angelägenheter har en samlad politik. Det kan man lugnt konstatera att dagens nationella regering saknar! Om vi struntar i konflikten inom Socialdemokratin till exempel uttryckt mellan utrikesminister Wallström och försvarsminister Hultquist är den stora förvirringen och kollektiva oenigheten mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet är stor. Sverige är uppbyggt av kommuner, regioner och myndigheter. Dessa verktyg för att leda Sverige och dess delar måste ha tydliga riktlinjer och samarbeta bra för att just våra invånares välstånd ska fortsätta att generellt vara högt. Är det svårt att förstå? Tydligen för MP som till varje pris vill försöka visa sig regeringsfäiga genom att inte lämna regeringen. Samtidigt kommunicerar de budskap som inte är regeringens politik.... MP kan lämna regeringen. Vi vet redan att partiet inte är kompetent att göra nytta i regeringsställning. Bland annat pragmatism har på många sätt visat sig svårt. Läs gärna bifogade länkar om hur regeringen arbetar och en GP-ledare om kaoset mellan S och MP som självklart smittar av sig inom statens myndigheter.
http://www.gp.se/ledare/en-regering-tv%C3%A5-sorters-politik-1.5065535
http://www.regeringen.se/sa-styrs-sverige/sa-arbetar-regeringen-och-regeringskansliet/regeringsarende/

Och skolans viktiga uppdrag fortsätter regeringen att sköta uselt. Fridolin har kraftigt misslyckas och Oscarsson, TV4-reporter, borde få rätt att han snart ”avgår”. På 100 dagar skulle han göra skolan konkurrenskraftig igen... Misslyckandet är stort. Inte ens när lärarbrist råder kan de säkerställa att lärarstudenter kan erbjudas praktikplatser. Självklart borde ansvarig minister i samarbete med kommunerna lösa en så enkel praktisk fråga. Vår ljusa framtid kräver att våra barn och unga får tillgång till tillräckligt många duktiga lärare OCH bra E-lärandekurser som individuella komplement! Hur kan det vara svårt att fatta? Suck!
https://www.expressen.se/ledare/studenter-tvingas-fantisera-ihop-sin-praktik/

Dagens kalkoner
Trump. Trumps tidigare kända chefsstrateg, Steve Bannon, jublar säkert över att USAs stat ställt in betalningarna. Kraftig ”disruption” är hans melodi. Och varför ska makten finnas hos folket genom demokratiskt valda representanter när aktieägarna kan styra genom megabolagen..... Det är lätt att kortsiktigt få fart i ekonomierna genom att låta sedelpressarna fortsätta att gå heta och tvinga hem de globala företagens skatteskyldighet. Vi får se hur det går långsiktigt. Kineserna är sannolikt mycket bättre ”schackspelare”.
https://www.expressen.se/nyheter/usas-statsapparat-nara-att-stangas-ned/
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6864783

Grovt kriminella. Den ökande brottsutvecklingen måste brytas. Tryggheten och tilliten mellan oss invånare, i just vårt samhälle, är hotat.
https://www.expressen.se/nyheter/nya-siffror-fran-bra-over-antalet-anmalda-brott/

Dagens stjärna
Alice Teodorescu. Hon är tillbaka! Och skriver klokt, som mycket ofta.
http://www.gp.se/ledare/teodorescu-upp-till-kamp-mot-flosklerna-1.5070851
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar