onsdag 24 januari 2018

Dramatisk dramaturgi

Dramaturgin blir omfattande i valrörelsen
Även om de flesta av oss politiker vill tala sakfrågor kommer dramaturgin om "vem kan leka med vem" vara stor under valrörelsen och sannolikt även efter den 9/9 2018 i många kommuner och nationellt. Det blir en spännande valrörelse. Och vissa partier tycks också dumt nog fortsätta med mycket interna strider samtidigt som allt fokus borde läggas på samarbete och valvinst. MP och L tycks bland annat lida av det.

Intressant ledarartikel i Expressen om att ett regeringsalternativ med M och S skulle vara bäst för landets folk. Det kan man kanske tro och tycka. Möjligen kan det bli en framtida verklighet MEN först om Sverige i nästa lågkonjunktur går in i extremt svåra tider. Innan ett liknande läge ser jag det scenariot som helt osannolikt, av många skäl.
https://www.expressen.se/ledare/vaga-tanka-tanken-pa-en-s-m-regering/

Ledarskapsfrågor är alltid viktiga. Är en som fått ett ledaruppdrag kompetent för uppdraget? Kan personer med ledaruppdrag samarbeta? Den 9/9 ska vi väljare lägga våra röster på de partier som har för oss den bästa politiken och de personer vi bäst tror kan tjäna vår kommun, vår region och vårt rike. Toppnamnen har stor betydelse då de ska leda sina partiers operativa politiska arbete. Att leda stora verksamheter som kommuner, regioner och ett land är ingen lek. Särskilt inte i svåra tider. Nu är en svår och omdanande tid.
Dagens kalkon
Mördaren som ler. Det är upprörande med människor som beter sig så föraktfullt mot sin omgivning. Och som uppenbart saknar ett samvete.
https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/kompisganget-doms-for-mord/

Dagens stjärna
Jenny Sonesson. Ja, Sossarnas vänsterfalang, och övriga vänstern, vill återigen försöka göra ”vinster i välfärden” till en viktig valfråga. Självklart försöker de det eftersom de har stora problem med tryggheten, sjukvården, inkluderingen, splittringen mellan ”stad och land”, bostadsmarknaden, skolresultaten och så vidare.
http://www.gp.se/ledare/sonesson-vinsttak-är-rött-köttben-till-vänstern-1.5083064

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar