onsdag 3 januari 2018

Alliansalternativ 2018

I Uppsala finns framtidshopp
Kommer vi att få se en Allians som nationellt kan gå fram med ett gemensamt övergripande politiskt paket? Kommer till exempel den stora migrationspolitiska frågan lösas ut? Jag hoppas det. Det är inte bara i Uppsala som vi har ett stort behov av smartare arbetssätt, bättre utvecklade valfrihetssystem och en starkare företagsamhet. Sverige är i behov av omfattande reformer som självklart påverkar landets 290 kommuner och dess förutsättningar att klara av sina stora utmaningar. Vad tror du, kommer Alliansen få ihop det inför valet nationellt? I Uppsala har vi ett gemensamt ekonomiskt ramverk och en övergripande gemensam politisk inriktning. I Uppsala är vi redo att ta över makten och bygga en ljusare framtid inom 24-timmar! Uppsala kan mycket bättre än nu! Sverige kan mycket bättre än nu! Vi måste kunna mycket bättre än nu om vi socialt ska hålla ihop och om framtida generationer också ska få leva i ett samhälle fullt av möjligheter för alla.
https://www.svd.se/klar-fem-smartpunkter-inom-alliansen
https://www.dagenssamhalle.se/debatt/alliansen-hitta-raett-i-migrationspolitiken-foerst-24001

Alliansen i Uppsala är taggade inför valåret 2018. Vi erbjuder förutom ett väl fungerande lag också möjligheterna för väljarna att i valet bestämma hur starkt våra fyra olika partiers politik ska få praktiskt genomslag när vi regerar. Varje röst är viktig. Viktningen mellan partier har stor praktisk betydelse. Det är självklart också rätt eftersom det representerar väljarnas val.
Samhällskontraktet 
Vi lever på många sätt i en ny tid. När jag i samband med Centerpartiets idédebatt försökte lansera en ny tidsenlig ism, Devenismen, var den nya tiden och dess nya världsordning centrala ingredienser. Det globala digitala tjänstesamhället har avlöst industrialismen som utvecklingskraft. En ny tid där också delningsekonomin kommer att växa kraftigt både tack vare ansvar för vår miljö men också för att få mer för varje krona. I genomsnitt sägs vi endast använda en bil 5% av dygnets timmar, 80 minuter av dygnets 1.440 minuter. Håll med om att vi alla som har en bil idag är korkade, mig inräknat, om vi inte utnyttjar till exempel bilpooler i mycket större utsträckning än idag. När den infrastrukturen på allvar byggs ut kommer i vart fall jag välja bilpool. Jag behöver ingen egen bil för min självkänslas skull. Men bilpoolen måste finnas nära mitt hem och jag måste kunna hyra en varje gång jag behöver den. Tänk vad mycket bättre vår miljö blir, och hur mycket pengar du kommer att frigöra till annat istället. Som till exempel rekreationsresor, två pass massage varje vecka, en årlig fest för dina vänner, två äkta nya tavlor varje år och lite bättre och nyttigare mat, gärna närodlad och ekologisk. När kommer bilpoolerna? Stora intressen som kortsiktigt motarbetar utvecklingen. Den kommer.

Devenismen är här. En hållbar liberal inriktning som kan vända den negativa spin som liberalismen runt om i världen nu upplever. Här i Sverige är också en verklighet som kräver fokus på välfärdens kärna. Samhällskontraktet måste återupprättas, då är naivisternas önskemål fel prioritering! Naivisternas tid är inte nu! Nu gäller fokus på att återupprätta kvalitet i samhällskontraktets bas och att få mycket mer för varje skattekrona, det går! Därefter kan vi unna oss lyxen att bli mer avancerade. Läs bifogad krönika om just detta, den är mycket läsvärd.
http://www.gp.se/ledare/ekström-samhällskontraktet-behöver-förstärkas-1.4947779

Och alla som försöker hindra viktiga debatter genom att till exempel säga ”vi ska inte ställa människor och grupper mot varandra” är direkt oärliga, okunniga och farliga demokratiska företrädare. Politiker tar ständigt prioriteringsbeslut även om de stackars tjänstemännen ständigt får fler och fler fina floskler i sina uppdrag som direkt och indirekt drar resurser. Det ända sättet att slippa göra hårda prioriteringar i verkligheten är genom ekonomisk tillväxt. Att höja redan höga skatter skapar inte högre tillväxt, tvärt om. Den som förstår denna logik, och som så långt som möjligt vill undvika att försämra för några, ska aldrig rösta på tillväxtfientliga och naiva partier. Läs nedan artikel skriven av en välutbildad person som tidigare jobbade som statssekreterare åt förre statsministern, den talar i klartext om hur det är och vad som behövs inom politiken!
http://www.gp.se/ledare/sandström-lita-på-väljarna-våga-prioritera-1.4950450

Dagens kalkon
De riksdagspolitiker som inte driver på för att även Sverige ska få en omvänd lagstiftning om organdonation. Det vill säga att vi alla ställer upp på det som en självklarhet och de som inte vill kunna rädda andra om det egna livet är över måste aktivt begära det. Det borde vara en självklarhet i ett land som gärna vill se sig som godhetens Stjärna. Och aktiv dödshjälp till svårt sjuka, under strikta former, borde också vara självklart!
https://www.expressen.se/kronikorer/hanne-kjoller/de-vill-plocka-russin-ur-andras-kroppsliga-kakor/

Dagens stjärna
Carl Bildt. I det hela stora delar jag hans krönika om var vi övergripande befinner oss som människor på moder jord. Han har dock två sakfel. Den digitala tiden har redan kommit väldigt långt och ett av skälen är att asiaterna i större skala gjort det japaner och taiwaneser tidigare gjort, skuttat över några av våra västländska utvecklingssteg, och snabbt gått in i den digitala tiden. Och Kina är sedan flera år en dominant kraft i alla asiatiska länder förutom i Japan och Sydkorea! Och de är mäktiga i nästan alla Afrikas länder! Du kommer väl ihåg Hans Roslings prognoser om vilka världsdelar som KRAFTIGT växer befolkningsmässigt de kommande åren? Asien och Afrika! Vårda dina asiatiska och afrikanska relationer ömt! De kan tjäna även vår välfärd väl!
https://www.di.se/debatt/carl-bildt-en-ny-epok-har-inletts-i-varlden/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar