söndag 7 januari 2018

Återhämtning och stärkelse

Bara den som har kraft kan orka
Hur får man kraft att orka jobba hårt och väldigt utsatt? Genom övertygelse och god form säger jag. I mitt fall övertygelsen om att den samhällsförändring och det ledarskap jag representerar är viktigt för Uppsalabornas och svenskarnas framtida välbefinnande. Och då och då tar jag mig friheten att på annan ort än i Sverige ladda ”batterierna” under vår mörka del av året. Ljuset, längre timmars sömn, hälsosam kosthållning och regelbunden träning gör på kort tid underverk för allmäntillståndet. Du som har möjligheten att investera i något liknande varje vinter kan jag varmt rekommendera att göra det. Det är inte ”bara” ett sätt att öka välbefinnandet här och nu, det är också en hälsoinvestering för framtiden. En framtid som i genomsnitt blir allt längre i takt med att vi i genomsnitt blir allt äldre. Ta hand om dig! Du tror väl inte någon annan tar ansvar för att du kan få ett långt, meningsfullt och hälsosamt liv än du?
https://medikus.se/wp-content/uploads/press/Traning.pdf
https://www.aftonbladet.se/wellness/inrehalsa/article16198078.ab
https://www.ahum.se/bloggen/sa-paverkar-traning-din-mentala-halsa/
http://iform.se/halsa/valbefinnande

Dagens kalkoner
Lagstiftare som inte tar ansvar för äldre dementas välbefinnande. Det är självklart att vår personliga integritet ska respekteras men sunt förnuft måste också råda. Både barn och människor som inte är i ett tillstånd att ta hand om sig själva ska vara under andra människors beskydd. Hur kan det vara svårt att fatta? Antalet dementa runt om i Sverige ökar kraftigt i takt med att vi i genomsnitt blir allt äldre. Samtidigt kommer säkert en framtida bot mot demens, så hoppet finns att vi som inte är dementa kan klara oss även om vi drabbas. Oavsett är det inte ok att våra äldre i behov av hjälp på grund av lagstiftning inte anses ska få den. En medmänniska i en liknande situation som kvinnan i bifogad ledare måste få en godman som fattar självklara beslut som till exempel en dement inte klarar av.
https://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/misar-ar-inte-harligt-bara-for-att-man-ar-dement/

De som vill att svenska skattebetalare kraftigt ska subventionera ett vinter-OS i Stockholm. De miljarderna gör bättre nytta som riskkapital till mindre bolag med kraftig tillväxtpotential och plan för lokalanställningar, större turistattraktion genom tillåten gårdsförsäljning av lokalproducerad alkohol, Google och Facebookkampanjer mot utvalda turistmålgrupper och kemibombningar som garanterar minst 40 soldagar under juli och augusti!
https://www.expressen.se/ledare/lagg-inte-en-krona-pa-svensk-os-ansokan/

Dagens stjärnor
Sveriges juniorlandslag i ishockey. Imponerande JVM insats! Lovar gott inför framtiden!
https://www.expressen.se/sport/hockey/svenskarna-hyllas-nu-stort-i-kanada/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar