fredag 19 januari 2018

Hyckleri

Prioriteringar
Vilka perspektiv är viktigast? Måste man välja? Ja du, jag och alla andra människor på vår jord måste ständigt välja och välja bort. Kalla det gärna naturlag om du vill. När du hör politiker som låtsas som att det inte är så, lägg inte din röst på dem. Nu måste vi prioritera att få ordning på välfärdens kärna!
http://www.gp.se/ledare/boscanin-inskr%C3%A4nk-inte-medborgarnas-makt-1.5061292

Trovärdighet
Vilka ledare vill du ha? Vill du ha hycklare eller människor som är dem de är? Som står för sina åsikter? Som till exempel varje dag vågar beskriva vem man är genom blogginlägg. Du bestämmer. Jag vet att jag inte gillar lögnare, falskspelare, enbart egennyttiga, konspiratoriska, extremt inskränkta, självgoda och hatfulla människor. Gillar du sådana människor? Skulle du rösta på dem? Jag gillar inte heller hyckleri och dubbelmoral, gör du? Det Socialdemokratiska kommunalrådet i Göteborg som beskrivs i bifogad debattare är inte fri från skuld.
http://www.gp.se/ledare/kommunalr%C3%A5det-utan-skuld-1.5060618
https://www.synonymer.se/sv-syn/hyckleri
Dagens kalkon
Personer som skadar, eller försöker skada, våra viktiga poliser. Kan droger också vara med i problembilden?
https://www.expressen.se/kronikorer/britta-svensson/det-plotsliga-och-grova-valdet-ar-ett-mysterium/

Dagens stjärnor
Aleksandra Boscanin. Ja, ett samhälle som har ambitionen att tillhöra de som bäst säkerställer en hög lägsta levnadsnivå för alla måste ha en tydlig ambition om ett "samhällskontrakt" som bygger på skyldigheter och rättigheter. Om man inte föds in i medborgarskapet, eller får det som barn, är det lämpligt att vara särskilt tydlig med vilka krav som gäller för att kvalificera in. Bland annat bör grov brottslighet helt diskvalificera möjligheten. Språkkrav är rimligt då det i 99% av fallen är viktigt för att kunna inkluderas bra i just vårt samhälle.
https://www.expressen.se/ledare/skarp-kraven-for-att-fa-svenskt-medborgarskap/

Malcom Kyeyune. Ja, vi har alla vår subjektiva uppfattning om allt. Myndigheter och public service borde mycket bättre än nu bära rollen att försöka beskriva olika verkligheter på ett så objektivt sätt som möjligt. Väldigt få skeenden går att sätta in i ett helt svart eller vitt perspektiv. Den som kommer så nära en objektiv sanning som möjligt har också bäst förutsättningar att fatta kloka vägvalsbeslut. Är det svårt att förstå?
https://www.dagenssamhalle.se/kronika/nar-striden-hardnar-anstaller-vi-en-kommunikator-till-20352

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar