lördag 28 januari 2017

Viktigt att minnas

Aldrig igen!
Gång efter gång efter gång inträffar fruktansvärda mänskliga övergrepp. Runt om på vår jord. Så har det sannolikt varit under hela mänsklighetens historia. Några tar sig rätten att trycka ner och systematiskt förödmjuka och mörda många andra människor bara på grund av att de inte tillhör det egna "laget", etnisk tillhörighet eller till exempel sexuell läggning. Det är helt sjukt och oacceptabelt.

Historiskt i Europa (senast på 1990-talet), och i mindre utvecklade länder äger denna idioti regelbundet rum. Det är i debattklimat som i dagens Europa och USA som liknande dumheter riskerar att hända. Problem är problem och ska lösas men lösningar som bygger på förtryck, diskriminering och mord är alltid en idiotisk lösning. Nazitysklands systematiska förtryck och fruktansvärda utrotningsförsök av människor med bland annat judisk bakgrund måste ständigt påminna oss om att vi måste hindra liknande händelser. Igår var det minnesdagen för förintelsen. På flera sätt tog jag åter del av det fasansfulla som ägt rum och stärktes i min kamp för ett fritt och rättvist samhälle för alla. Ett samhälle som behandlar alla som följer demokratiskt beslutade regler och som beter sig anständigt med respekt och värdighet. Det är bra att särskilt de judiska intresseorganisationerna håller dessa hemska berättelser levande. Det hjälper nya generationer att förstå att det inte ska kunna hända igen, inga människor ska utsättas för liknande beteenden. Vi får inte glömma dessa enorma mänskliga övergrepp. Och judisk berättarkonst är i en särskild fantastisk klass som gör stor nytta för att vi inte ska glömma. 
http://www.expressen.se/nyheter/13-bilder-som-visar-varfor-vi-aldrig-far-glomma-forintelsen/
http://www.so-rummet.se/kategorier/forintelsen
http://www.levandehistoria.se/fakta-fordjupning/forintelsen
https://www.youtube.com/watch?v=-32A30UE1oI
https://www.youtube.com/watch?v=U9z7OekFqgA

Det finns alltid människor som tycker sig vara finare och bättre än andra bara på grund av etnisk härkomst. Det är "ledartyper" bland dessa människor som stora faror finns. Varje människa är en skatt. I fria länder har människor valmöjligheter. Utifrån de val vi gör, hur hårt vi kämpar och hur vi bemöter varandra ska vi bedömas. Inte utifrån kön, etnicitet eller sexuell läggning! Ta inte det medmänskliga samhället för givet! Det var inte länge sedan som Européer våldtog och slaktade varandra på Balkan! Glöm inte det!
https://sv.wikipedia.org/wiki/Bosnienkriget
https://folkmord.se/folkmordet-i-rwanda/
http://www.so-rummet.se/fakta-artiklar/roda-khmererna-och-folkmordet-i-kambodja

Ruttet ledarskap
USA gick emot hela världssamfundet och ensidigt, tillsammans med Storbritannien och baserat på lögner, invaderade de Irak och skapade mer kaos i Mellanöstern än tidigare och stora flyktingströmmar. Det kunde de göra. Glöm inte det! Är det ett tydligt exempel på hur ett "great" land beter sig?... En invasion som stark bidragit till att den fruktansvärda IS-rörelsen växte sig stark och som massmördar människor som är "dåliga" enligt dem. Nu ska USA, under Trumps "stadiga" ledarskap, sluta att ta sitt flyktingansvar. Och redan tidigare har USA tagit ett orimligt litet flyktingansvar. Ynkligt! Jag är i grunden en stor USA-vän. Även när vänner gör dumma saker måste man ta sitt eget ansvar och säga ifrån. Kom igen alla amerikanska kompisar! Bättre kan ni och vi tillsammans. Nuvarande riktning gör Europas och USAs"vanliga" människors framtid sämre! Mer logik och mindre känslor som får styra tack!
http://www.gp.se/nyheter/världen/trump-vi-vill-inte-ha-dem-här-1.4135619

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar