måndag 30 januari 2017

Vi ser behoven

Reformagenda
"Sverige behöver nytt ledarskap" använder Centerpartiet som en bra slogan. Det är helt klart så. Behovet av ett bättre ledarskap är stort och reformbehovet är akut inom många viktiga områden. Det är väl dags att göra lite matriser och se vilka partier som tycks närmast varandra för att lösa ut reformförslag som kan bli verklighet. Vi måste trots det parlamentariska mörkret i Sveriges riksdag komma framåt mot överenskommelser som reformerar till exempel svensk sjukvård och arbetsmarknad. Om fokus läggs på de viktigaste sakfrågorna kanske nya samarbetsgrupperingar också kan uppstå inom kort. Ja, ja... Vi får se hur högt priset får bli innan vi får se nya grepp som gör Sverige verkligt beslutspotent igen. Håll i hatten!
http://mobil.folkbladet.se/opinion/dags-for-nya-allianser-om4480760.aspx

Alternativa fakta
President Trump och hans gäng gillar "alternativa fakta". Det gör tydligen även Stefan Löfvén. I ljuset av det är det lätt att förstå att han inte vill genomföra den nationella migrations- och Integrationskonferens jag länge efterfrågat. En spade är en spade är en spade. Så borde det vara även för statsminister Löfvén om Sverige ska ha någon bra chans att försvara vårt generella välstånd.
http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/lofven-borde-akta-sig-for-alternativa-fakta/

Sakfrågor
Vilka partier kan enas om reformer kopplade till de stora sakfrågor som måste läsas i Sverige? Vad händer om vi inte löser ut dessa frågor? Skolan, sjukvården, migration, byggande, Polis, Försvar, miljö, matchande skattepolitik och så vidare. Det är dax att ta ledarskapet och inse att riksdagen hamnat i ett parlamentariskt läge som kräver nya samarbetsformer! Centerpartiet ser behoven av reformer och kommer med många reformförslag.  Det gäller att inte bara "skriva i vatten" utan att vi får igenom varianter av många av dessa förslag i verkligheten. Det brådskar.
http://www.expressen.se/ledare/gunnar-wetterberg/jobbskatteavdrag-bra-for-de-samst-stallda/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar