måndag 23 januari 2017

Kampen om verkligheten

Anka?
Hur sjuka kan brottslingar vara? Är det möjligt att de är så vidriga och korkade att de våldtar en kvinna och själva sprider bevismaterial i sociala medier? Om det stämmer är det helt sjukt. Jag kunde inte låta bli att undra om det var första april. Eller är det ett nytt exempel på pervers "konst"? Lätt att tro det eftersom den som filmat gör det även när Polisen kliver in i lägenheten. I en värld där man kan gömma sig bakom konstbegreppet och göra mycket dumt är det inte osannolikt. Kraftiga provokationer mot religiösa, sönderslagna T-banevagnar, fejkade självmordsförsök och vidriga kopior på DDR"konst" är några idiotiska exempel. Det var väl Andy Warhol som talade om "15 minutes of fame". Om det stämmer, att det är en riktig våldtäkt, hoppas jag de får låååånga straff. Om det är ett "konstverk" hoppas jag också att de får påtagliga straff.  Usch!
http://mobil.unt.se/nyheter/uppsala/sag-valdtakten-larmade-polis-4513638.aspx
http://mobil.unt.se/nyheter/uppsala/fortsatte-filma-nar-polisen-kom-4513444.aspx
http://www.dn.se/nyheter/sverige/tre-anhallna-for-valdtakt-som-sandes-pa-facebook/
http://www.expressen.se/nyheter/misstankt-valdtakt-sandes-pa-facebook/

Ack fria värld
Grattis till dem som vill att alla år av västvärldens, Europeiskt, kraftiga globala inflytande ska få ett slut. Sedan många år har utvecklingen gått åt det hållet. Nu tycks Trump och company accelerera förfallet. Trump och hans nystartade ledningsgäng börjar direkt fabricera fakta på ett tydligt och löjeväckande sätt. Av naturliga skäl, Trump saknar diplomatisk och politisk skolning, agerar han och hans gäng som om USA är ett företag. Visst är varje nation en intresseenhet för sina medborgare, men det är inte ett företag i en nation som tillhör en demokratisk värdegemenskap. Idag hinner jag inte att redogöra för några av alla skillnader.
https://www.washingtonpost.com/news/the-fix/wp/2017/01/22/kellyanne-conway-says-donald-trumps-team-has-alternate-facts-which-pretty-much-says-it-all/?hpid=hp_hp-top-table-main_fix-conwayfacts-1215pm%3Ahomepage%2Fstory&utm_term=.e13aeb5f86ea
https://www.washingtonpost.com/news/fact-checker/wp/2017/01/22/spicer-earns-four-pinocchios-for-a-series-of-false-claims-on-inauguration-crowd-size/?hpid=hp_hp-top-table-main_fc-spicer-1203pm%3Ahomepage%2Fstory&utm_term=.6ca8b61badbc
https://www.nytimes.com/video/us/politics/100000004886429/white-house-press-secretary-slams-media.html
https://mobile.nytimes.com/2017/01/21/us/politics/trump-white-house-briefing-inauguration-crowd-size.html
http://www.dn.se/nyheter/varlden/vita-huset-om-publiken-vi-gav-alternativa-fakta/
http://www.expressen.se/kronikorer/mats-larsson/nya-dokusapan-trump-i-vita-huset-ar-igang/

Svensk sjukvård
Är tillståndet inom svensk sjukvård känt för fler än de som svettas inom sjukvården och bland politiker? Vilka fakta är kända som är relevanta? Har redan de demografiska förändringarna med många fler nyfödda, många invandrade med vårdbehov och allt fler multisjuka +80-åringar slagit in i sjukvården? Hur ska det lösas? Det tar ju tid med att få fram utbildade och godkänd vårdpersonal? Enkelrumsfokuset kräver nya rutiner och snabbare logistik mellan olika vård och omsorgsenheter. Vem är tydlig med hur nuläget ser ut och vilja prioriteringar gäller? Om inte det offentliga är tydliga med fakta sprids garanterat bilder av "verkligheten" som inte stämmer för att tjäna olika syften. Bråket inom Stockholms läns landsting nu är ett exempel på det. Jag anser att myndigheter ständigt och transparent ska presentera fakta och uppskattade prognoser. Det är det klokaste vägvalet för att pressa fram lösningar på problem och minska styrkan i falsk ryktesspridning.
http://mobil.unt.se/ledare/25-ars-misar-for-sjuka-aldre-4509623.aspx
http://mobil.unt.se/ledare/sjukhusspioner-sd-4510833.aspx
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar