söndag 29 januari 2017

Bäst miljöpolitik

Miljöbäst
Ett av skälen till varför jag valde Centerpartiet som min politiska plattform var partiets starka miljö- och klimatengagemanget. De gröna frågorna är väldigt viktiga för mig. Särskilt ur perspektivet att vilja lämna något bättre vidare till kommande generationer. Under mitt ledarskap, och tillsammans med Världsnaturfonden, blev Uppsala kommun utnämnd till Sveriges bästa kommun på miljö- och klimatarbete 2013. Det är välförtjänt och kul att Centerpartiet nu i opinionsmätningar av svenskarna anses vara partiet med bästa miljöpolitiken. Vi har den bästa miljöpolitiken och är övertygade om att det är möjligt med grön tillväxt i våra ekonomier.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6616493

Uppsala ny huvudstad
Det är svårt att se något positivt med faktumet att vi människor snabbt försämrar miljön på ett farligt sätt. Stora folkförflyttningar väntar som konsekvenser av vår miljöförstöring. Inte minst Trumps förnekelse av vår mänskligt skapade miljöförstöring ökar takten mot dessa stora och sannolikt konfliktfyllda folkvandringar.  Det enda positiva för framtida Uppsalabor är väl att huvudstaden hamnar där den hör hemma inom 150 år. : )
http://mobil.unt.se/nyheter/uppsala/i-varsta-fall-gar-det-inte-att-stoppa-4522078.aspx

Hårlös
I nästan hela mitt liv har jag störts av tanken att vara flintskallig. Det har säkert hjälpt som terapi för att nu när det händer bättre klara av det. Jag tycker det är trist att tappa mitt hår på huvudet men det är som alltid bara att reka läget och göra det bästa av det livet bjuder på. Jag gillade trots allt Yul Brynner i min barndom och det finns peruker... "Always look on the bright side of life"!
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Yul_Brynner
http://24uppsala.se/2017/01/28/tv-stefan-hanna-vad-ar-problemet/
http://www.businessinsider.de/bald-men-are-more-successful-intelligent-and-masculine-science-says-2017-1?IR=T
https://m.youtube.com/watch?v=jHPOzQzk9Qo

Positiv livsuppfattning
Det finns gott om problem i våra enskilda liv och i våra samhällen. Men livet är också fullt av positiva stunder och personliga samt gemensamma möjligheter. De som löser problem, uppskattar det man har och fyller sitt liv med spännande målbilder tror jag får ett rikt liv. Funktionshinder, hårlöshet och svag ekonomi hindrar inte människor från att fylla sina liv med meningsfullhet och många lyckliga stunder. Det finns gott om exempel på att människor med materiell rikedom inte har fler lyckliga stunder än människor som lever fattigt. Sokrates bevisade att lycka inte kan vara ett långvarigt tillstånd. Den som fyller sitt liv med flest stunder av lycka är sannolikt en av oss människor som fått en väldigt bra stund på jorden. Väldigt positivt att många svenskar upplever att de har positiva liv. Nu ska jag träna : ). Regelbunden träning är nästan lika positivt som dans. Härliga endorfiner sprids i kroppen och hjälper till att uppleva lyckliga stunder!
http://lycka.story.aftonbladet.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar