måndag 20 maj 2013

Världsbäst & knarkare

Vi är bäst!
Väldigt roligt att Sverige åter är världsmästare i ishockey! Matchen var underhållande. Jag blev mycket imponerad av Schweiz som på många sätt var det bättre laget men vad gör det när man inte lyckas göra mål? Sveriges framgång i VM exemplifierar tydligt hur viktigt det är för framgång att man har en bra laganda samtidigt som stor framgång alltid bygger på individers särskilda förmågor och prestationer. Individernas betydelse kan aldrig underskattas och vissa individer blir inom alla lag avgörande för framgång eller förlust. Bröderna Sedin är lysande och beundransvärda exempel på detta. Tänk att vi åter är världsmästare i hockey!!!! : )

Inte drabbar någon annan
Personligen tycker jag att det är bedrövligt att höra argumenten om att släppa hasch fritt för reglerad försäljning. Det är inga socialliberaler som tycker så. Där har DNs ledare fel. Det är bokstavstrogna liberarianer som tycker så. Det är tydligen inne bland vissa att vara bokstavstroende. En av logikerna som inte håller i argumentationen är att det som inte drabbar någon annan ska vara fritt att själv välja. De som tycker så är naiva och saknar kunskap om hur det ser ut i verkligheten hos familjer med ungdomar med drogproblem och hur dessa problem tar stora samhällsresurser i anspråk. Eftersom dessa familjer ofta drabbas hårt och det kostar en massa samhällsresurser att försöka hjälpa många av de unga och äldre som hamnar snett i drogträsket drabbar det egna valet att droga väldigt ofta väldigt många andra! Tänk om! Tänk medmänskligare!
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/landslag/hockeyvm/article16805061.ab

Ekonomi i balans
Socialdemokraterna gör ett nummer av att Alliansen i Uppsala är ansvarslös. Jag kan försäkra dem om att Centerpartiet i Uppsala inte kommer att medverka till att ekonomin i vår kommun havererar. Vi har en plan. Vi satsar på våra barn och unga. Det är att i tuffa tider investera i vår framtid. Det är också viktigt att i dessa tuffa tider jobba ännu bättre med integration för att undvika t ex bilbränder som nu plågar Husbyborg, Stockholm och Sverige! Det är ansvarsfullt.
http://www.unt.se/debatt/borgerlig-budget-utan-marginaler-2427326.aspx
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16804681.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar