onsdag 15 maj 2013

Exit, självstyrande skolor och invandring

Ett smalare och vassare EU
DNs ledare uttrycker ett stort missnöje med att en majoritet av Britterna är negativa till EU samarbetet. Det finns ett brett EU missnöje och en stor skepsis bland folket även i Sverige. FP tar ju varje chans att profilera sig och som det snart enda parti i Sverige som älskar att ännu mer makt koncentreras till Europanivå kanske partiet får ett brett stöd i kommande EU val. Om man vill rädda EU projektet är det hög tid att projektet börjar fokusera på att bli smalare och vassare. Oavsett om det är en smärtsam process eller ej att krympa EUs agenda så är det en nödvändighet om inte Europa för lång tid framöver ska vara på dekis. Vi är en del av Europa. Vi behöver samarbeta inom Europa. Det är dax att begränsa vad EU ska besluta om och övervaka! Om förhandlingen om ett smalare och vassare EU inleds kan säkerligen engelsmännen tänka sig att vara kvar och jobba för att Europa ska fortsätta att vara en bra plats för sina invånare.
http://www.dn.se/ledare/huvudledare/varning-for-brexit
 
Självstyrande skolor
Centerpartiet driver hela tiden att våra skolor ska bli mer självständiga och ges mer ansvar och befogenheter att uppfylla statens krav på utbildningsverksamheten. Det är intressant att ta del av dagens DN debattartikel där en ledande moderat och en ledande facklig företrädare skriver på tillsammans. Är de fackliga företrädarna till salu? Har sett flera liknande artiklar där ledande lärarfackföreträdare lånar ut sina uppdragstitlar kopplade till enskilda partier. Känns inte så smart oavsett om artikeln är positiv. I min värld ska arbetarnas företrädare vara politiskt opartiska.
http://www.dn.se/debatt/stark-rektorernas-stallning

Får man bara tänka på ett sätt i det demokratiska Sverige
Det är lite upprörande att ta del av debatten runt Uppdrag gransnings program ikväll. Börjar jag bli så gammal att jag inte minns hur illa jag tyckte om den inskränkta mentalitet som jag tyckte fanns i svensk debatt och som också gjorde att jag sökte mig ut i världen? På vilket sätt gynnar det svenskt välståndsskapande att vi inte har det högt i tak och demokratiskt öppet vågar tala om våra utmaningar oavsett om det rör känsliga frågor eller ej? Det finns stora utmaningar med delar av den invandrings och integrationspolitik som förts och förs och det måste vi våga tala öppet om! Att väldigt många journalister anses vara vänstervridna eller/och MP kan inte få stoppa viktiga välståndsdebatter!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16773891.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar