söndag 5 maj 2013

Anders Wall & Solenergi

Goda gärningar
Moder Theresa visade att en medellös kan göra stor positiv skillnad genom att ständigt försöka bidra till att de sämst lottade ska få det bättre. Globalt sett är den mest imponerande och beundransvärda multimiljardären, som själv skapat sin enorma förmögenhet, Bill Gates. Ingen annan person jag träffat och följt visar i handling hur viktigt han tycker det är att de lyckligt lottade har ett stort personligt ansvar att stötta de som har det svårast under sin vandring på jorden. Bill Gates är värd massor av beundran för sitt genuina engagemang för att förbättra människors villkor.

En svensk förebild bland de välbärgade är Anders Wall. Även han har aktivt och metodiskt använt sin förmögenhet och sin makt för att stimulera och hjälpa andra att förverkliga sina livsdrömmar. Särskilt imponerande är Walls långa engagemang och stöd till företagsamma yngre personer och hans stora engagemang för Uppsala läns positiva utveckling. Om fler av våra få väldigt förmögna invånare bidrar på liknande sätt utvecklas våra närsamhällen mycket bättre. Det är till glädje för alla. Inte minst borde det vara det för fler förmögna. Alla kan göra något. Vissa kan göra mer. Anders Wall är ett lysande positivt svenskt exempel.
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/79987?programid=2071

Solenergi är framtiden
Solen har alltid varit en av de avgörande krafterna för liv på jorden. Allt mer blir jag övertygad om att det framförallt blir solen som också gör att vi utan att energikostnaderna skenar kraftigt kan reducera vårt behov av olja.

Med solen som enda drivmedel genomfördes nu en längre flygplansflygning i USA! 18 timmars flygning! Det är imponerande och, som med 3D printing, något som starkt kommer att forma vår nya framtida verklighet. Människan är ofta fantastisk!
http://www.solarimpulse.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar