tisdag 21 maj 2013

När & hur stoppa?

Integrations och segregationsproblem
Marknadsföringen av Sverigedemokraterna fortsätter i en våldsam fart i Husby. I dagens tidningar och andra nyhetssändningar är det omöjligt att missa att svenska storstäder har integrations och segregationsproblem. Integrationens misslyckande är starkt kopplad till de segregationsproblem vi onekligen har. På Centerpartiets senaste stämma var jag tydlig med att en hållbar invandrings och integrationspolitik måste byggas utifrån en social och ekonomisk hållbarhet. Borde det inte vara en självklarhet?
http://www.expressen.se/nyheter/har-attackerar-ungdomar-polisbuss/
http://www.dn.se/sthlm/just-nu-reinfeldt-svarar-pa-fragor-om-upploppet-husby
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16814108.ab

Tyvärr finns krafter som inte förstår hur det ser ut i verkligheten och då kan man gömma sig bakom fina ord. Integrationens och invandringspolitikens misslyckande är ett politiskt misslyckande. Och det är ett brett partipolitiskt misslyckande. Inte minst de många turerna kopplade till migrationspolitiken urholkar förtroendet för politikerna. Dags för en hållbarare politik om inte ett allt större antal medborgare ska välja att missnöjesrösta.
http://www.dn.se/ledare/signerat/papperslosa-migrationspolitiken-rundas

Det är en mycket, mycket liten andel av Sveriges befolkning som vill ha en fri invandring. Fri rörlighet uppskattas dock av de flesta. Vi lever i svåra tider och inte minst engelsmännens mycket negativa inställning till EU talar sitt eget språk. Främlingsfientlighet, förändringsrädsla och segregation måste motverkas klokare. Dax att göra om och att göra rätt!
http://www.unt.se/ledare/cameron-pa-fel-planhalva-2432202.aspx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar