onsdag 22 maj 2013

Bristande undervisningskvalitet

Förlorade generationer?
Det rådet ingen tvekan om att den svenska skolan inte håller måttet. Visst finns skolor som lyckas ge sina studiemotiverade elever en mycket bra start i livet men generellt sett har det svenska skolsystemet en rad utmaningar. De senaste dagarna har vi bl a kunnat ta del av utbildningssystemets misslyckande i invandrartäta områden. Områden med mycket hög ungdomsarbetslöshet och många ungdomar som har en mycket bristfällig utbildningsplattform att lyfta ifrån. Hur mycket lär vi av länder som t ex USA, Australien, Kanada och England som har längre erfarenhet än vi av att försöka erbjuda bra utbildning till barn och unga som kommer från mycket heterogena (inte liknande) kulturer?
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16819355.ab

Vi har den senaste veckan också hört att utbildningsministern nu tycks förstå att det är lämpligt att våra skolor kan tillhandahålla skolgårdar som erbjuder våra barn nödvändiga rekreationsytor.... Många av våra storstäders skolor saknar idag rimliga skolgårdar för våra barn och unga.

Idag kan vi också läsa att alla våra elever på Stockholms skolor har urdåliga IT stöd för att kunna använda IT som det mycket viktiga utbildningsverktyg som det idag måste vara för att vi ska hävda oss i den internationella konkurrensen. Varför är det så svårt att få till en bra IT stödd infrastruktur som fungerar för våra barn? Med dagens molntjänster borde det vara väldigt enkelt att erbjuda snabba tjänster där det inte är möjligt för elever att ladda ner annat än det som terminalerna möjliggör. Varför tror du att det blir så här?
http://www.dn.se/sthlm/fem-miljarder-for-ett-fiasko

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar