lördag 18 maj 2013

Vårbal & mäktiga lobbyister

Dans förlänger livet
Du vet väl att dans både förlänger en enskild människas liv? Det är inte så svårt att förstå eftersom dans både innebär fysisk aktivitet och trevligt socialt nätverkande. TV4as succétävling är ett gott exempel på att dans är populärt och att de allra flesta kan lära sig lite taktkänsla om man bara över lite.
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article16796270.ab

Idag är det den årliga vårbalen i Uppsala. Stora mängder studenter och speciellt inbjudna samlas runt 17:00 idag i balklänningar och frackar för att sedan äta middag, lyssna på tal, spex, musik och sedan dans fram till vickning och sedan fortsatt dans. Besök gärna Uppsalas innerstadsgator inatt så kommer du att se många välklädda som går mellan stadens alla baler. Har du varit på vårbal någon gång? I år missar jag middagen då min systerson ska ha namngivningsfest och det är självklart både roligare och viktigare.

Rikast bestämmer
I alla tider har de rikaste haft störst möjligheter att påverka övriga samhället i en önskad riktning. Ibland lyckas de inte. Att Nordkorea nu börjar avfyra missiler kan tyckas som en oönskad handling men kan det vara positivt för militärindustrin i världen.... Det har skrivits en hel del om ex politiker som nu är välbetalda lobbyister. Intressant debatt om etiken och moralen kopplat till lobbyarbetet. De mäktigaste lobbyisterna är de rikaste med ambition att påverka. Socialdemokraternas ledare ställer både in nationaldagsfirande och kungligt bröllop för att istället träffa dem som inte bryr sig om nationsgränser och som samlat bestämmer väldigt mycket. Vad tycker du om det?
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16796090.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar