söndag 31 juli 2022

Så länge hjärtat kan slå

Allt är relativt

Allt går att jämföra. Det man jämför med är mer eller mindre jämförbart eftersom allt mer eller mindre skiljer sig åt, på ett eller annat sätt. Trots att alla snart 8 miljarder människor tillhör arten homosapiens sapiens är varje individ unik. Trots det är det av många skäl värdefullt att jämföra. Inte minst är det viktigt om man ständigt gillar att förbättra det som är möjligt att förbättra. Och en sak är helt klar, mycket kan förbättras inom politiken. Inte minst behöver vi företrädas av många fler erfarna och relevant meriterade i vår demokrati. Tyvärr är bristen på det allt större och det tror jag är ett av skälen till att den skrämmande fascismen återigen får allt fler anhängare. The Economist har en varnande och viktig artikel om det.

I denna värld av jämförelser finns ”grader i helvetet”. En arbetslös, frånskild, med sjuka barn och en mycket nedgången och stökig lägenhet har det bättre än en som lever i krig, som är allvarligt skadad, familjen är mördad och huset är sprängt. Allt är relativt. Det är alltid klokt att ha klart för sig. 

Och i denna värld finns partier och politiker som ser problem och som tar i problem. Det innebär att på allvar ta i allvarliga sakproblem och lösa dem. Då kan man inte maximera personlig makt före bästa möjliga förutsättningar att bidra till viktig problemlösning. Tyvärr fungerar inte alla politiker och partier så. Läs SOM institutets undersökning nedan och man borde förstå att med ”kompisar” som MP och V kan man inte lösa våra stora allvarliga problem. Och tro mig, även om jag tillhör dem som bryr mig om miljö- och klimatfrågor, så är det inte Sveriges viktigaste frågor. Sverige ska dock lokalt och internationellt klokt bidra till förbättringar. 

Peter Hjörne, GP, skriver intressant om hur svenskarna ser på nuläget och framtiden. Det är dystert. Men uppenbarligen relativt sett bra och då kan vissa rösta som de alltid gjort trots usla uppföljningsbara resultat. Många tror helt enkelt inte att alternativen är bättre. Det är allvarligt i sig när utvecklingen är så dålig som den mätbart är i landet Sverige. Läs gärna hela hans artikel. Den är ”mitt i prick” och han inkluderar snyggt vår nationalskald Evert Taub. Det är med stolthet jag konstaterar att Uppsalas invånare genom Utvecklingspartiet demokraterna erbjuds det han efterfrågar. Vi kan mycket bättre än nu! För våra barns och kommande generationers bästa måste vi kunna mycket bättre än nu!

I kapitlet "Varför ett så missnöjt folk?" framgår att en klar majoritet av svenskarna, 57 procent, anser att Sverige är på väg åt fel håll. Bara 21 procent är nöjda med utvecklingen medan 22 procent inte har någon uppfattning. För tio år sedan var skillnaden mellan nöjda och missnöjda inte särdeles stor, men sedan 2015, året för flyktingkrisen, är en majoritet av svenskarna missnöjda med utvecklingen.”

Migrationsfrågan är följdriktigt också en av de viktigaste frågorna för väljarna inför valet 2022. Men den allra viktigaste frågan på väljarnas dagordning är för första gången brottslighet, enligt SOM-rapporten. Förändringen är dramatisk! Hela 41 procent anser nu att brottslighet är viktigast, mot blott 16 procent inför valet 2018. Också i andra undersökningar ligger brottslighet/lag och ordning högt, liksom invandring/integration och sjukvård. Den frågan kommer enligt statsvetarprofessorn Henrik Ekengren Oscarsson bli viktig i valet och vara gynnsam för konservativa partier.”

Bortförklarings- och floskelmaskinerierna går på högvarv, "där givas många löften men hållas ganska få" för att tala med Evert Taube. Myndigheter och institutioner producerar ändlösa, räddhågsna visions- och värdegrundsdokument och antalet kommunikatörer och byråkrater blir allt fler. Ingenting är problem, svårigheter eller misslyckanden utan "utmaningar" i framtiden.”

”Riksrevisionens rapport, för en dryg månad sedan, visar att riksdagen fattar beslut om stora, kostsamma reformer utan tillräckliga beslutsunderlag och att statens resurser därför inte "används effektivt till så låga kostnader som möjligt".”

https://www.gp.se/ledare/fördöme-dig-skymning-och-drag-nu-din-kos-1.77857407

https://youtu.be/513vEwAln3k

Och i dagens UNT försöker en politiker i Uppsala skylla personkemi på att han svek allianssamarbetet efter valet 2018. Redan innan valet gjorde denne person offentliga uttalanden mot mig. Han hängde på några CUFare och ett litet lokalt gäng som gick partiledningens ärenden. Länge ansågs jag av vissa som ett problem. På partistämmor och i media argumenterade jag för en klokare migrationspolitik och att SD ska hanteras som alla valda partier och att man försöker bryta ner sina meningsmotståndare genom debatter och inte genom självrättfärdigad mobbing. Skälen till varför Alliansen inte kunde bilda en minoritetsregering var: 

1) att L ansåg att det skulle ge SD inflytande, vilket de i Uppsala, och känt, absolut inte ville. 

2) att L inte blev näst största parti och därför riskerade att inte få en plats i kommunstyrelsens så kallade presidium…. 

För den som inte förstått hur politikens verklighet ser ut kan jag säga att inget parti bestämmer över ett annat parti. Och den som vill göra något bra för dem man ska tjäna respekterar det faktumet och fokuserar på sakpolitiken och invånarnyttan. Det är dock svårt att fokusera på invånarnytta när egennytta är viktigast. Och tro mig, som ordförande hade jag aldrig tolererat människor som ultimativt förhandlar eller som skriker och slår ner vattenkannor i bordet under kommunstyrelsemöten. Personkemi har självklart betydelse. Framförallt har utbildning, erfarenheter och kompetens betydelse. Jag anser att partiernas kandidater måste synas mycket mer. Vad har de för meriter med sig i bagaget för att klara svåra uppdrag?

P.S En sakupplysning kopplat till nedan UNT artikel nedan = Uppsala styrs inte av ett ”mittenstyre”. Det är ett vänsterstyre där MP och V ingår i ”regeringen”, direkt och indirekt. Usch!

https://unt.se/nyheter/uppsala/artikel/hade-huvudroller-i-politiska-dramat-i-uppsala-darfor-bytte-bagge-sida-oppnar-for-att-byta-igen/j83oz81r

Lyssna gärna på texten till nedan låt av Evert Taub. Enligt en kär vän en av världens bästa sångtexter ever.

https://youtu.be/513vEwAln3k



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar