fredag 1 juli 2022

Ett allt svagare Sverige

Stormakten snart en bland många små

Sveriges representanters väg mot att bli, ur befolkningsperspektivet sett, allt mer maktlösa går fort. EU samarbetet innebär allt mer centralisering av makt. I centrum av EU finns få svenskar som på allvar respekteras av EUs ledande nationer. NATO samarbetet innebär ännu mer centralisering av makt från svenska beslutsfattare till beslutsfattare med andra nationaliteter. I den verkliga världen är få människor altruister så det får självklart betydelse vilka kopplingar personer som sitter i en topp har till sin omgivning.

Bra att ändå Magdalena Andersson fulspelade med Kakabaveh för att få hennes röst i två av riksdagens omröstningar. Det politiska skådespelet har varit ovanligt naket sedan Andersson tog makten. Inför öppen ridå får det svenska folket se vilken lekstuga Sveriges riksdag blivit. Det går alltid för riksdagspartierna att skylla på folket och att de röstar oklokt. Det är ett sätt att se på problemet. Ett annat sätt kan vara att de faktiskt genomför konstitutionella förändringar som innebär att Sverige kan ledas klokare än nu. Håll med om att det är en härlig kommentar från Magdalena Andersson kopplat till överenskommelsen med Turkiet, –"Vi utvisar aldrig svenska medborgare, vi följer svensk lagstiftning och internationell rätt. Ägnar man sig inte åt terrorismverksamhet behöver man inte vara orolig." 

https://www.expressen.se/nyheter/statsministerns-besked-efter-erdogans-kravlista/ 

Och Kakabaveh går gladligen ut i media och säger att man inte kan lita på S..... Hennes tid är ute, ingen bryr sig längre om vad hon säger förutom arga kurder som starkt ogillar det turkiska styret. Personligen tog jag aldrig tillfället att fråga min farmor vad hon tyckte om turkarna som mördade över en miljon armenier och bland annat tvingade hennes familj på flykt. En flykt som tog några i familjen till Palestina och Jerusalem. Där var de en liten minoritet som kristna men kunde ändå ända fram till efter andra världskriget leva i fred. Maktlystna personer kommer och går. Människors maktförhållanden skiftar över tid. I alla tider är det i grunden tillgång till viktiga naturtillgångar som vi konkurrerar om. Då och då genom människans historia tröttnar tillräckligt många människor på dagens ordning och någon form av revolution ritar om spelplanen. Tror du att det kan bli revolution i Sverige?

https://www.expressen.se/tv/nyheter/val-2022/kakabaveh-det-gar-inte-att-lita-pa-socialdemokrater/

Du vet väl att även Sverige varit med om att folket sagt ifrån och dödade delar av samhällstoppen i protest mot deras dumheter och orättvisor? Eller var det inte folket som dödade Axel von Fersen utan ett beställningsverk från rivaliserande maktgrupperingar? Gustav den III blev definitivt inte mördad av "folket". Och morden på Olof Palme och Anna Lind rörde om en hel del i den länge dominanta solen i svensk politik. Vad lär man sig av detta? Bland annat att jag klarade mig bra när Lööf och company bestämde sig för att jag var ett för stort hot inom det partiet. Också att maktkamper alltid har förekommit och alltid kommer att förekomma. Vissa tävlar inom politiken och andra inom näringsliv och idrott.

"Vid Stora Nygatan lämnade Axel von Fersen vagnen. Han sökte skydd i ett hus men folkmassan var hotfull och krävde att han skulle komma ut. En militär försökte följa honom till Rådhuset i Bondeska palatset intill Riddarhuset för att komma undan våldet. Den uppretade folkmassan hämtade ut honom därifrån också. Ute på Riddarhustorget fortsatte misshandeln av Axel von Fersen. Han hade nu fått kläderna avslitna och blödde från flera sår på kroppen. Han föll ihop på marken, men misshandeln fortsatte ändå. Axel von Fersen dör till sist av våldet och blir liggande på torget. Misshandeln fortsatte också efter att Axel von Fersen dött. Flera vittnen berättar att personer har hoppat på hans bröstkorg. Någon menar att det var då han dog. Andra menar att han redan var död när det hände."

https://stockholmskallan.stockholm.se/teman/stockholmshandelser/fersenska-mordet-1810/

Att tro att Magdalena Andersson och det socialdemokratiska partiet kan spela slugare än turkarna är nästan skrattretande. Även turkarna har i modern tid varit en stormakt. De är porten mellan Europa och öst. De har länge varit ett land fullt av människor från olika kulturer. De har ständiga mer eller mindre blodiga maktstrider. De lever i närhet av stor politisk oro. Man kan ha många åsikter om den turkiska makten men spela det politiska spelet är jag säker på att de gör bättre än Andersson och company.

https://www.expressen.se/ledare/nu-galler-det-for-sverige-att-spela-slugt-mot-turkiet/

Med ovan sagt delar jag Bawar Ismails, GP, budskap att svenska politiker ska värna svenskarnas säkerhet före andra människors säkerhet. Det är en av de bärande idéerna med en nation. 

"Om något har Sveriges Nato-process och förhandlingarna med Turkiet släckt alla naiva föreställningar om att utrikes- och säkerhetspolitik kan föras på idealistiska grunder. Svenska politiker måste givetvis prioritera svensk säkerhet när det väl gäller."

https://www.gp.se/ledare/svenska-politiker-m%C3%A5ste-prioritera-svensk-s%C3%A4kerhet-1.75896445

Och att Turkiets ledning fortsätter att spelar katt och råtta med Sveriges politiska ledning visar tydligt att Sverige är allt mer politiskt beroende av andra länders ledare. Sverige som inte ens utvisar extremister som SÄPO tydligt pekat ut som stora säkerhetshot mot oss som lever i Sverige. Intressant att Erdogan säger att Sverige ska utvisa 73 ”terrorister” från Sverige till Turkiet för att Turkiets parlament ska godkänna en svensk anslutning till NATO. Ser du framför dig ett flygplan från Sverige med dessa 73 personer som flygs till Istanbul inom kort? Kanske ett turkiskt flyg, som när USA hämtade av dem terrormisstänkta i Sverige under George Busch JRs ledning? Finns denna ”terroristproblematik” i Finland…

Du vet väl att Sverige på riktigt var en stormakt på 1600-talet under den expansiva Gustav II Adolf. Det är drygt 400 år sedan! Det är inte Sverige längre. Och vi tappar mer och mer i viktiga rankingar. Gå inte på prat om att ”vi fortfarande ligger högt” eller ”det löser vi snart”. Trenden är tydlig och inget ”löser sig” utan konkreta handlingsplaner som leder dit. Kan vi vända Sveriges dekisvandring? Ja! Med erfaret, meriterat, engagerat politiskt ledarskap med en konkret plan!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar