fredag 22 juli 2022

Misslyckad integration

Så in i Norden misslyckat

Inget lag blir framgångsrikt som inte byggs upp utifrån logiken att alla ska bidra för att skapa gemensamma framgångar. Eftersom alla människor är mer eller mindre unika i vår personlighet, våra kunskaper, våra erfarenheter, vår kulturella bakgrund och vår prestationsförmåga bidrar vissa mer och andra mindre. Men alla måste bidra i ett framgångsbygge. I den värld jag vill ha som mitt ”hemma” vill jag att det ska vara så. I det ”hemma” ska inte diktatur eller en statsreligion gälla. Demokrati och ett sekulärt samhälle ska gälla där alla inom lagens ramar får tro på vad vi vill. Eller inte tro på högre makter alls. Svenska kyrkans avgående ärkebiskop tycker till i en debattartikel i SvD. Hon har rätt i att Skolinspektionen gör ett dåligt jobb. Hon har rätt i att skolministern inte håller måttet. Helt klart är dock att den nödvändiga integrationen inte gynnas av konfessionella huvudmän. Vilken troende muslim väljer att sätta sitt barn på en skola med en judisk huvudman? Vilken ateist väljer att sätta sitt barn på en skola med en judisk huvudman? Vilken troende jude väljer att sätta sina barn på en skola med en muslimsk huvudman? Vilken kristen väljer att sätta sina barn i en skola med muslimsk inriktning?  Jag vill att vi möts och lär oss att respektera varandras olikheter i ett sekulärt perspektiv och sammanhang. Bäst sammanhang för att bygga den gemensamma respekten och toleransen är skolan med en altruistisk sekulär värdegrund. Den värdegrunden har faktiskt svensk skola idag.

https://www.svd.se/a/z7vgd5/antje-jackelen-ministern-vilseleder-om-skola-och-religion

Naomi Abramowicz, GP, skriver mycket läsvärt om integrationens fallgropar. Mycket av det hon skriver är bra men alla samhällen är sociala konstruktioner med mer eller mindre kulturella variationer. Och skilda lagar. Det är ett faktum. Och jag vill att den sociala konstruktion som min mammas mormor- och farfar-generationer skapade, och min morfars generation byggde vidare på ska försvaras och utvecklas. Den är inkluderande. Den skapade ett generellt högt välstånd i landet Sverige. Hon har dock rätt, en del akademiker har en korkad syn på inkluderande integration.

Enligt författaren har det varit för stort fokus på det svenska språket. Nu behövs större mångfald i skolan. För om svenska är det enda språket för lärande bygger man in en ”stark hierarki”, anser Righard.”

”Jorden anropar Malmö universitet. Det är klart att svenskan ska ha en särställning i Sverige. Dessutom är problemet knappast att det är för stort fokus på svenska – utan för lite. Det ställs inga krav på kunskaper i svenska för att bli svensk medborgare. Alla barn som har ett annat modersmål än svenska har rätt till kostnadsfri modersmålsundervisning i skolan.”

Det stora problemet är att många svenskfödda barn i utsatta områden inte kan tala svenska ens. Vilket kommer att beskära deras livschanser enormt.”

https://www.expressen.se/ledare/naomi-abramowicz/akademiskt-snomos-loser-inte-malmos-problem/

Journalisten Diamant Salihu är en av årets sommarpratare. Du som bryr dig om vårt svenska samhälle, lyssna på hans sommarprat. Han beskriver väl hur misslyckad svensk invandringspolitik är och jämför Polisens förmåga i Sverige med Norge. Jämförelsen är mycket provocerande och får säkerligen många att vilja sätta många av de särskilt ansvariga politikerna i fängelse för landsförräderi eller liknande. Helt klart är att det är problematiskt att det individuella politiska ansvarsutkrävandet är svagt i Sverige. Bakom kollektivet kan man alltid gömma sig och slippa ansvar för sina idiotiska beslut.

I reportageboken ”Tills alla dör” skildrar Diamant Salihu konflikterna i Järva, ett av landets mest brottsutsatta områden. Boken ger en fördjupad bild av gängmiljön i Sverige och av människorna som utövar och drabbas av våldet.”

https://sverigesradio.se/avsnitt/diamant-salihu-sommarprat-2022

Bawar Ismail, GP, skriver läsvärt om hur dåligt Sverige tillåts skötas. Självklart ska invandrare som grovt missköter sig skyndsamt utvisas ur Sverige. Om du inte förstått det är det också en uppfattning som delas av väldigt många av våra invandrare! Glöm inte att det i stor utsträckning är våra invandrare i det vi kallar utanförskap, och som lever segregerat, som mest drabbas av Sveriges misslyckade integration.

Är det något som utmärkt Socialdemokraternas regeringsinnehav de senaste åren är det alla återkommande löften om krafttag mot brottsligheten, som det sedan inte blir något av. Ett tydligt exempel är utfästelsen att fler kriminella ska utvisas. Justitieminister Morgan Johansson har deklarerat att utvisning ska vara en självklar utgångspunkt när en utländsk medborgare begår allvarliga brott.”

För två år sedan rapporterade Sveriges radio att omkring tio procent av alla utvisningsdömda brottslingar i Sverige aldrig utvisas. Då rörde det sig om ungefär 600 brottslingar. Problemet stavas verkställighetshinder.”

”Det rör sig bland annat om generella hinder kopplat till hemlandet, exempelvis väpnad konflikt. Men i många fall rör det sig även om att den utvisningsdömde påstår att han riskerar förföljelse i sitt hemland, så kallat individuella verkställighetshinder. Och Sverige ska inte utvisa individer till länder där enskilda riskerar dödsstraff eller tortyr, enligt internationella konventioner vi förbundit oss till. Därutöver uppstår också verkställighetshinder när hemländerna vägrar ta emot de utvisningsdömda medborgarna, vilket är ett särskilt stort problem när det kommer till länder som Irak, Eritrea, Somalia, Iran och Libanon.”

https://www.gp.se/ledare/det-räcker-inte-med-att-utvisa-eu-medborgare-johansson-1.75722194

Att över 700.000 invånare i Sverige lever på försörjningsstöd är det enklaste sättet att beskriva den svenska misslyckade integrationspolitiken. 700.000! Hur kunde våra ansvariga politiker låta detta hända? I ett land som byggdes generellt starkt på devisen "Gör din plikt kräv din rätt"! Ett hållbart generellt välståndsland måste mycket bättre inkludera människor in i vårt gemensamma samhällsbygge genom att matcha rättigheter mot tydliga skyldigheter. Skyldigheter som vi till exempel inte kan låta arbetsmarknadens parter hindra samhället ifrån att ställa.

https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/hushallens-ekonomi/amnesovergripande-statistik/hushallens-ekonomi-allman-statistik/pong/statistiknyhet/antal-personer-forsorjda-med-sociala-ersattningar-och-bidrag-2020/

Även Bawar Ismail, GP, lyfter en viktig grund för ett gemensamt folk, oavsett bakgrund. Ett gemensamt språk. Självklart ska även föreningar som får skattebidrag avkrävas metoder som säkrar att medlemmarna utvecklas mätbart i det svenska språket. I Sverige gäller i huvudsak svenska och vi vill att invandrare och deras barn ska få så goda chanser som möjligt att utvecklas i vår sekulära kultur. Då spelar språket en central roll. Politiken runt det svenska språket exemplifierar väl varför det är svårt att lita på vad Liberalerna säger. De velar ofta fram och tillbaka, inte minst i denna viktiga fråga. Den som vill ge våra invandrare bästa möjliga personliga utvecklingschans fattar språkets betydelse. Den som förstår Sveriges behov av fler specialister förstår att vi även behöver hitta stjärnorna bland våra nya invånare som invandrat.

Korankravallerna under vårens påskhelg blottade hur splittrat det svenska samhället är i dag. Pöbeln och våldet visade att det i flera socialt utsatta bostadsområden saknas respekt för ordningsmakten och vår grundlagsstadgade yttrande- och demonstrationsfrihet.”

Att åter skärpa demokrativillkoren för civilsamhället, och tillsynen av sådana villkor, är välkommet. Men Liberalerna bör också föreslå skärpta krav på transparens inom föreningslivet. Alldeles för många av de etniska och religiösa föreningarna som i dag tilldelas skattepengar saknar nämligen hemsidor eller kommunicerar inte på svenska i sina officiella kanaler. Exemplen är många. Det kan vara en turkisk förening som endast kommunicerar på turkiska. Ett islamiskt samfund som endast uppdaterar sin hemsida på arabiska. Sådan kommunikation försvårar för det övriga samhället att få insyn i verksamheter som faktiskt finansieras av hårt arbetande skattebetalare. Bidragen är ju dessutom i de flesta fallen behäftade med vissa kriterier och villkor vars efterlevnad allmänheten givetvis bör ha möjlighet att kontrollera. Det är förmodligen också ett av de främsta skälen till varför det är så svårt för lokala tjänstemän och politiker att genomskåda antidemokratiska föreningar som fiskar efter skattepengar. Utöver skärpta demokrativillkor bör en ny regering därför föreslå att bidrag till föreningslivet ska villkoras med tydliga språk- och transparenskrav.”

Thttps://www.gp.se/ledare/även-föreningar-behöver-språkkrav-1.77140555

Sug på nedan rader från Kristersson och Svantesson färskt lanserade i en debattartikel. Du som bryr dig kan söka på min blogg och se vad jag tidigt började skriva om den ansvarslösa migrationspolitiken. Jag lyfte det tidigt under Reinfeldt 2. Moderaterna är inte fria ifrån skuld till det svenska misslyckandet.

Lägst tillväxt inom EU. Fjärde högst arbetslöshet. Och 700 000 utrikes födda, som inte är självförsörjande, vilket kostar 132 miljarder kronor varje år.”

https://www.expressen.se/debatt/vi-ser-sossepriser--inte-putinpriser/

Min fråga till de som tycker att det är fel med en aktiv integrations- och inkluderingspolitik är: Anser du att alla som har rätt att leva i Sverige ska få rättvisa förutsättningar att nå sin förmåga oavsett drömmar? Det tycker jag. Det tjänar alla svenskar på! Alla, inklusive invandrare som jag vill ska vara delaktiga i vårt gemensamma välståndsbygge.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar