måndag 11 juli 2022

Porrsurfande

Egen tid

Vad gör du när du är ledig och tror att du är ensam och lite erotiskt sugen? Väldigt många runt om på vår jord porrsurfar. Väldigt många fler än du tror. Kanske inte så konstigt eftersom sexualdriften är stor hos människan. I en värld där allt fler av allt fler människor också lever ensamma blir efterfrågan på konstgjord sex högre. Många tror att det bara är män som porrsurfar. Även kvinnor porrsurfar i stora mängder. Är det något fel med det? Det finns det gott om människor som säkert tycker. Vi vet ju till exempel att det finns gott om hycklare som den tidigare polischefen i Uppsala "kapten klänning". Personligen anser jag att alla vuxna får göra som de vill inom lagens ramar. Det som är viktigt att förstå är dock att allt vi gör på nätet registreras. Du måste med andra ord vara beredd på att försvara dina val av porrinnehåll om till exempel en polis knackar på dörren. I ett intressant samtal med några vänner blev det uppenbart att till exempel både Google och Facebook tveklöst vet om, och hur mycket, man porrsurfar. Och du vet väl att det med visst vetenskapligt stöd sägs att Facebook och Googles algoritmers förmåga att samla data om just dig gör att de vet mer om dig än du själv vill erkänna. Sug på den en stund.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/varldens-storsta-porrsajts-statistik-visar-detta-sex-soker-svenskarna-pa  

https://www.svd.se/a/pLKzyV/70-procent-av-svenska-man-porrsurfar

https://www.expressen.se/nyheter/sverige-ar-ett-av-varldens-mest-porrsurfande-lander/

Nedan SR-reportage kan ge dig en enkel känsla för hur omfattande Facebook och Googles analyser av dig är. Tänk om de gör fel analyser.... Tänk om de säljer fel analyser vidare till någon som kan skada dig? Integritetsfrågorna är viktigare än vad många vill förstå.

"Men teknikjättarna samlar som bekant också in stora mängder data om sina användares beteende, ofta utan att tala om hur eller för vilka syften.

En som är mycket kritisk till det är Shoshana Zuboff, professor i socialpsykologi på Harvarduniversitetet i USA.

– Övervakningskapitalismen underminerar demokratin och skapar ett extremt ojämlikt samhälle eftersom de vet mer om oss än vi själva gör. Medan vi knappt vet något om dem."

https://sverigesradio.se/artikel/7471063

Det är viktigt att vi inom EU hjälps åt att försvara vår personliga integritet bättre än hittills. Att kämpa för en rimlig personlig integritet är inte i strid med att effektivare bekämpa brottslingar. Det går att hitta bra sätt att klara både och.

https://lagen.nu/begrepp/Personlig_integritet

Financial times, FT, har under några år haft grävande journalister fokuserade på analys av porrindustrin. Det är ”big business” och vilka tror du är de största vinnarna? Tre saker är helt säkra. Väldigt många människor lever under slavliknande förhållanden inom porrindustrin, väldigt många människor konsumerar regelbundet mer eller mindre porr och allt vi gör på Internet registreras. Nedan en artikel om porrindustrin.

”Svenska journalisten Patricia Nilsson är reporter på Financial Times och har under flera års tid granskat porrindustrins ekonomi – en underbevakad bransch som förändrats i grunden på kort tid.”

https://www.svt.se/kultur/hon-granskar-porrens-ekonomi

Ja, ja oavsett om man porrsurfar, aktivt läser kommunistiska eller fascistiska medier tycker jag den personliga integriteten måste skyddas bättre. GDPR syftar till att stärka den personliga integriteten. Det är bra. Det räcker inte. Böterna för överträdelser måste kraftigt stärkas för att bättre avskräcka extremt lönsamma företag som vältrar sig i persondata som sannolikt är olagligt samlad. Den senaste ”UBER-läckan” vittnar tydligt om både det ena och det andra… Lite om den skandalen nedan.

https://naringsliv.news/macron-holl-ett-spektakulart-mote-med-uber-nar-det-lobbat-for-att-skriva-om-taxilagarna/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar