lördag 30 april 2022

Lika inför lagen

Vansinnig invandringspolitik

Sverige är och ska vara ett sekulärt samhälle. Det vill säga att staten ska bygga på laglig grund och till exempel stå upp för trosfrihet. Det vill säga att vi alla får tro på vad vi vill utan att staten slår hårt mot oss. Om jag fattat det rätt måste kungen i Sverige vara kristen men ingen annan behöver det. Det är väl intressant i sig..... Uppdragsbeskrivningen som statschef borde kanske inkludera att man är atteist för att undvika att stöta sig med de flesta..... Jag vill leva i ett land som är sekulärt och där alla människor får tro på vad de själva vill så länge alla följer demokratiskt fastställda lagar som ska gälla oss alla jämlikt. Jag respekterar alla människor. Det inkluderar människor som tror på religioner som jag inte tror på. Jag accepterar dock inte att någon tolkare av en religion ska få stå över de lagar som ska gälla oss alla jämlikt. Har man problem med det får man flytta till ett annat samhälle. 

Bawar Ismail, GP, skriver mycket läsvärt om hur Lööf, och Centerpartiet, vill inskränka rätten till islamistkritiska rättigheter under Ramadan (troende muslimers fastemånad). Jag ogillar starkt destruktiva provokatörer som dansksvensken, det innebär dock inte skäl nog att begränsa yttrandefriheten. Det är helt fel väg att gå. Polis och övrigt rättsväsende behöver till exempel bättre bekämpa brottet "hets mot folkgrupp". Det inkluderar hets mot ”svennar”! Trist att Centerpartiet fortsätter att driva en dålig migrations- och integrationspolitik. Helt galet att förespråka en politik som skulle uppmuntra parallellsamhällen. Personligen tycker jag mycket illa om människor som medvetet provocerar och förlöjligar viktiga symboler för grupper av människor. Om det inte är krig är demokratins svar debatter med argument för och emot.  

"Påskupploppen borde ha väckt en större debatt om hur det står till med yttrandefriheten i vårt land och hur vi måste förhålla oss till våldsamma grupperingar som avskyr vår rättsordning. Men tyvärr har polisledningen börjat kapitulera för den våldsamma pöbeln."

"Men Annie Lööf vill gå längre än så. Under intervjun ger Centerledaren uttryck för att vilja förbjuda demonstrationer i utsatta områden och under den muslimska högtiden Ramadan. Enligt Annie Lööf är det nämligen två faktorer som polisen borde iaktta vid beslut om att begränsa demonstrationstillstånd. Det är ett högst anmärkningsvärt uttalande från en partiledare som säger sig vara liberal och värna yttrandefriheten."

"I praktiken skulle Annie Lööfs förslag leda till att utsatta områden med en majoritet av muslimska invånare blir fredade zoner där yttrandefrihet inte ska råda på grund av religiös hänsyn. Det vore en förödande kapitulation inför den pöbel av islamska fanatiker och brutala gängkriminella som försökte mörda poliser med syftet att stoppa islamkritiska yttranden."

"Annie Lööfs önskemål om att begränsa demonstrationstillståndet avslöjar att centerledaren som inte klarar av att skilja på muslimer som enskilda människor och islam som ett bärande kitt av idéer och symboler. När Lööf efterfrågar att landets polismakt tar i beaktande vad muslimska invånare i utsatta områden kan komma att tycka eller känna inför en koranbränning har hon låtit begränsa det fria ordet till förmån för kränkta gruppers känslor. Men att elda upp en koran är inte ett angrepp på muslimer, utan hädande av en islamsk symbol och något som bör vara tillåtet om man verkligen står upp för yttrandefriheten."

https://www.gp.se/ledare/vi-ska-inte-ha-s%C3%A4rr%C3%A4ttigheter-f%C3%B6r-muslimer-annie-l%C3%B6%C3%B6f-1.71458097

Sakine Madon, politisk chefsredaktör på UNT, har gett ut en bok som heter "Inget är heligt". Den är läsvärd och den ger tydliga besked om att hon anser att Lööf har helt fel. Yttrandefriheten är mycket viktig och den måste vi stå upp för. Lika viktigt är det att rättssystemet använder de lagar vi har när personer missbrukar sin yttrandefrihet.

https://unt.se/kultur/artikel/hotad-av-nazister-och-rasister-unts-sakine-madon-ger-ut-bok-om-ratten-att-hada-/r21481xj

Även debattören Henrik Jönsson slår i en GP krönika ett viktigt slag för att stå upp för yttrandefriheten. Mitt Sverige är sekulärt och ska i grunden regleras av lagar. Därutöver ska Sverige vara ett marknadsekonomiskt samhälle där forskare, företagare och andra företagsamma personer driver vårt och många andra samhällen framåt. 

"När våldsverkare tvingar polisen att dra sig tillbaka upplever de sig nämligen besegra det svenska samhället, och när politiker öppet utforskar möjligheterna för att inskränka yttrandefriheten i enlighet med våldsverkarnas krav cementeras bilden av att våld fungerar för att få sin vilja igenom i Sverige. Detta är ingen demokratiskt framkomlig väg – för den som likt Youngmans läkare ordinerar självrestriktioner som behandling kommer inom kort att se sin patient fullständigt förlamad."

https://www.gp.se/ledare/att-offra-yttrandefriheten-%C3%A4r-fel-medicin-mot-v%C3%A5ldet-1.71340796

Sveriges första kvinnliga statsminister erkänner att bland annat Socialdemokraterna, under en längre tid, drivit en ansvarslös invandringspolitik. Jadu… Deras bristande ledarskap drabbar oss alla allvarligt och dyrt. För att lyckas bryta denna negativa utveckling krävs kompetent och modigt lokalt ledarskap i våra kommuner. Det är i våra kommuner den verkliga verkligheten finns. Rösta klokt i kommunvalet 2022!

https://www.expressen.se/nyheter/magdalena-andersson-haller-presskonferens-/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar