söndag 10 april 2022

Bra grund men dålig kultur

Allvarliga problem måste lösas

Oavsett vilket ideologiskt kompass ett parti har är det inte en relevant samling människor om partikulturen saknar pragmatisk förmåga att vilja lösa stora eller växande samhällsproblem. För att kunna lösa växande problem måste man se dem och inte förneka dem tills problemen inte längre är möjliga att förneka. Under flera år har jag nu träffat väldigt många invånare i Uppsala och övriga Sverige. Jag skulle säga att väldigt många bär på olika varianter av liberala värderingar. Det inkluderar många invandrare. Samtidigt attraherar idag partier som kallar sig liberala inte ens tio procent av väljarkåren. Det kan bara kallas för vad det är, ett stort partimisslyckande. 

https://sv.wikipedia.org/wiki/Opinionsunders%C3%B6kningar_inf%C3%B6r_riksdagsvalet_i_Sverige_2022

Förutsättningarna för liberalt inriktade partier att få ett stort stöd finns. Förmågan att skapa förtroendet och ett starkt väljarstöd saknas. Att Liberalerna sannolikt åker ur riksdagen är ett bevis för misslyckad ledarförmåga och dålig partikultur. Nästan alltid kan strukturproblem tydligt kopplas till organisationskulturen. Liberalerna tycks onekligen ha en svår partikultur. Att Centerpartiet åter är på dekis är ytterligare ett exempel på dåligt ledarskap och en urspårad partikultur. Då räcker det inte med att man är världens rikaste parti i ett icke totalitärt samhälle. Eller att Lööf froterar sig med de permanenta medlemmarna i maktelitens Bilderberggrupp. 

Curt Nicolin upprepade flera gånger när jag träffade honom att man måste fokusera på, och lösa, huvudfrågor. Om man ägnar mest av sin tid åt bifrågor, och missar att på allvar lösa huvudfrågor, går det dåligt. Så är det. Liberalerna ”dominerade” länge den viktigaste frågan, skolan, men misslyckades med att förvalta den operativt klokt. Centerpartiet ”dominerade” länge "hela Sverige" i sin hand men spelade bort den i sin iver att locka storstadsväljare via idéer från Stureplanscentern. Vi kan alla se hur det går för dessa partier som på olika sätt kallar sig liberaler och ”mitten”...

https://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/l%C3%A5ng/gal-tan

https://8sidor.se/hoger-och-vanster-i-politiken/

https://www.varldenidag.se/nyheter/annie-loof-kommenterar-medverkan-pa-hemligt-elitmote/repriB!Kvms4lErP43XvKq2@pTqA/

En viss ideologisk inriktning är viktig för ett parti. Det är det politiska kompasset för tänkbara lösningar som kan bidra till problemlösning och möjlighetsförstärkningar. Trots att Utvecklingspartiet demokraterna, UP, i stor utsträckning har pragmatism i vårt unga kulturbygge är någon form av ideologiskt kompass och en värderingsgrund viktig. Det ideologiska kompasset utgör ramarna för partimedlemmarnas engagemang och vägleder när partiprogram inte bär på svar. De ramarna är viktiga för att medlemmarna i partiet ska veta vad de är med i för rörelse och för att de alltid ska ha just ett kompass att vägleda dem när ett partiprogram saknar svar när politiska ställningstaganden krävs. Därför har också UP en värderingsgrund och har gett en beskrivning var i GAL-TAN och Vänster-Höger partiet befinner sig. Vi är inte extrema i någon form men inser svenskarnas glädje av en väl fungerande marknadsekonomi. 

https://updem.se/

Som jag skrev igår är det lite sorgligt att Sabuni ger upp. Samtidigt förstår jag henne. Det politiska spelet är fult mellan olika falanger som strider om inflytande. När man är ledare för ett krisparti går det inte att utan uppehåll ha nästan hälften av partiets allt färre medlemmar emot sig. Vi får se vad Sabunis avhopp innebär. Personligen tror jag att Pihl i GP har rätt, nu är sista spiken i kistan spikad. Riksdagsvalet 2022 blir historiskt. Ett av den svenska demokratins äldsta partier åker med stor sannolikhet ur riksdagen. Det går helt enkelt inte att lita på L. Och skolan är en sorglig historia inte bara i Uppsala utan i hela Sverige. Till det har L tyvärr bidragit. Kommer L överleva i riksdagen? Kanske tycker tillräckligt många att det behöver kvoteras in en manlig partiledare bland kvinnorna för att rädda dem........ (jag är lite ironisk). En sak är säker, Sabuni var ingen "struts".

"Så länge det inte finns någon annan, ännu inte känd, orsak av privat natur är valet att avgå nu – med bara fem månader kvar till valet – obegripligt."

"Partiet har förvisso länge haft katastrofsiffror i opinionen. L har haft svårt att profilera sig, både före och efter att man bröt Januariavtalet. Interna stridigheter har pågått inför öppen ridå. Sabunis motståndare har gång på gång valt att gå emot partiledaren i viktiga frågor, vilket har bidragit till att sänka partiets förtroende. Den interna oppositionen har gjort det omöjligt för utomstående att förstå vilket parti man eventuellt lägger sin röst på."

"Liberalerna är inte ett välfungerande parti. Tvärtom. Det är kanske riksdagens minst fungerande parti, där interna röster som göteborgska Helene Odenjung och Anna Starbrink i Stockholm hela tiden hållit partiledaren tillbaka och inte accepterat majoritetsbeslut, som att hoppa av januarisamarbetet."

"Det såg inte bra ut tidigare, och det ser ännu värre ut nu."

https://www.gp.se/ledare/det-s%C3%A5g-illa-ut-l-och-nu-%C3%A4r-det-%C3%A4nnu-v%C3%A4rre-1.69767475

"Nyktra" boende i Sverige behöver inse att vi måste rösta fram moderna nya politiska partier att företräda vårt bästa! En kraschad skola, en helt vansinnig energipolitik, en usel integrationspolitik och långa vårdköer leder många svenskar snabbt mot allt sämre levnadsförhållanden. Alla har ju inte blivit rika på fastighets- och börsaffärer de senaste tjugo åren.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar