tisdag 12 april 2022

Mycket mördande

Ett stort misslyckande

Är det svenska folket helt "blinda och döva"? Har de inte sett och förstått hur det svenska samhället kraftigt försvagats de senaste trettio åren? Och att det i stor utsträckning är resultat av politiskt självskadebeteende som drabbat oss alla som lever i landet Sverige. Vissa mer än andra men definitivt alla eftersom tryggheten kraftigt försämrats, utanförskapskostnaderna skenat och skolresultaten havererat. Jodå, en hel del invånare, inklusive invandrade, har sett förfallet och den politiska oförmågan att driva en politik som löser allvarliga och växande problem. Den enklaste indikatorn på att många röstberättigade sett och förfasats över utvecklingen är att många valt att visa sitt missnöje mot de ansvariga partierna genom att rösta på SD. Det är onekligen ett tydligt sätt att samlat visa sitt missnöje. Att rösta på partier som bär ansvaret för urspårningen borde vara svårt för alla som har vetskap om hur skolan utvecklats, hur otryggheten kraftigt ökat, hur självförsörjningsgraden kraftigt försämras, hur vårdköerna är långa och så vidare.

SD är i huvudsak ett missnöjesparti och trots alla partiets skandaler, och många avskräckande företrädare runt om i landet, har de växt. Många har valt ett av få meningsfulla sätt man kan för att visa sitt missnöje mot främst Socialdemokraterna och Moderaterna. Precis som i Uppsala kommun har det varit Socialdemokraterna eller Moderaterna som haft ledartröjan för samhällsutvecklingen. När väljarna röstar som de alltid röstat blir det så. Många av dem jag träffat som röstar på SD gör det på grund av missnöje och hade gärna sett ett mer trovärdigt politiskt alternativ fritt från skuld till att vi är där Sverige och dess delar nu är med väldigt stora utanförskaps och segregationsproblem.

Bland annat kopplat till segregationsproblemen har de gamla partierna tillsammans lyckats förstöra den svenska skolan som tidigare var utmärkt på att vara kompensatorisk. När jag gick i skolan gav den faktiskt människor som inte föds in i priviligierade miljöer en god chans till "klassresor". Det tjänade den svenska sammanhållningen och kompetensförsörjningen väl. Utan större debatt avvecklades också stora delar av Försvarets förmåga ner av de etablerade partierna. Även den allmänna värnplikten fyllde en viktig funktion i att bygga sociala bryggor mellan människor från helt olika socioekonomiska bakgrunder. Sida vid sida tränades vi att kunna försvara vårt land och våra frihetsideal. Där tränades vi att skjuta för att försvara vår frihet, inte för att försvara till exempel knarkterritorier.

Ett misslyckande är ett misslyckande och jag tycker inte de skyldiga straffas tillräckligt av oss invånare. Är vi ett land med allt för många mesar? Uppenbarligen ett land med många människor som vill utsätta sig för självskadebeteenden. Ett misslyckande ska kallas ett misslyckande. Det är viktigt att kunna förlåta varandra. Frågar du mig finns dock gränser för hur många gånger man ska förlåta en människas eller en grupp människors inkompetens eller ondska och de skador de utsätter sin omgivning för.

Skolan

En havererad skola. Kan du förstå hur illa man kan sköta den viktigaste verksamheten det offentliga är ansvariga för så illa att den i Uppsala rankas på plats 261 av 290 kommuner? I den svenska lärdomens högborg, Uppsala. Du som bryr dig om skolhaveriet ska titta på nedan tre budskap och förhoppningsvis väljer du sedan att rösta på Utvecklingspartiet demokraterna för att din röst ska bidra till att vi ska få slut på detta skolhaveri. Mycket kan göras lokalt för att vända denna extremt negativa trend. Nedan två delar av SVTs serie "Vem mördade skolan" av Jesper Rönndahl. Socialdemokraterna, Moderaterna och Liberalerna bär en stor skuld. Nedan bifogar jag också ett sevärt debattinslag från Henrik Jönsson om skolan. Du hittar också Lärarförbundets ranking av "Bästa skolkommun".

https://www.svtplay.se/video/34818843/vem-mordade-skolan/vem-mordade-skolan-torpeden-fran-katrineholm?info=visa

https://www.svtplay.se/video/34901651/vem-mordade-skolan/vem-mordade-skolan-sasong-1-julkonspirationen?info=visa

https://www.youtube.com/watch?v=-npFS2bMAxw

https://www.lararforbundet.se/artiklar/basta-skolkommun-resultat-och-historik

Mord

Bryr vi oss längre?... Helt klart är att väldigt många vant sig och är avtrubbade när vi hör om mord efter mord efter mord. När de kriminella dödar varandra kan det upplevas som att det är positivt av vissa. Vi blir ju av med grovt kriminella invånare. Personer som ofta livslångt blir tunga belastningar för det övriga samhället. Att brottskulturen blivit så brutal är dock samhällshotande. Dessa urspårade människor skyr inga medel för egen vinning. Det bidrar till exempel till att knarket flödar i större utsträckning än vad det officiella Sverige vill medge. Det bidrar också till att korruptionen äter sig allt mer in i det offentliga Sverige. 

"Första kvartalet ifjol sköts fem människor ihjäl i Stockholm. Under årets tre första månader dödades 17 på samma sätt och i april har ytterligare tre personer skjutits till döds. Polisen befarar nu att det här året kan bli det dödligaste hittills om inte utvecklingen bryts."

3mVxb4rwG11D45sXTJybIV

Politiskt spel

Stort av Sabuni att medge att hon misslyckats med två saker. Har du hört en politiker medge att de misslyckats med något? Samtidigt är det lätt att konstatera att hennes motståndare, som också lyfter, trots stark majoritet för den politik hon företrädde fortsatte att "skjuta" mot henne och offentligt visa splittring. Inte minst Ls företrädare i Uppsala var en av dessa högljudda splittrare. När man kan splittra borgerligheten i Uppsala kan man väl också splittra sitt parti som en del av det egna politiska spelet.... Pehrson, den nya L ledaren, fortsätter på samma linje som Sabuni. Vi får se om den politiska teatern kan rädda L kvar i riksdagen. För egen vinning skull kommer nog ingen internt att skjuta på Pehrson nu, oavsett hur oklokt han agerar. Varifrån ska de locka väljare? Från ett allt svagare Centerparti? Moderata taktikväljare hade nog kunnat tro på att Sabuni inte skulle göra som Annie Lööf. Lööf har fortfarande inte ätit upp sin sko efter sitt svek. Vågar möjliga taktikväjare lita på Pehrson? Av många skäl är valen 2022 både spännande och mycket viktiga för svenskarnas framtid.

"Hon medger nu att det är två saker hon inte lyckats med som partiledare: Att ena partiet och att vända de låga opinionssiffrorna."

https://www.tv4.se/artikel/q1n4NgaWVwzZalG0SSLoQ/nyamko-sabunis-foersta-ord-efter-blixtavhoppet

https://www.tv4.se/artikel/4VDpp74qw3JKO8uDQRqd5p/tva-saker-som-jag-inte-har-lyckats-med

Du tillhör väl inte dem som röstar som du alltid gjort och tror att du får ett bättre utfall än tidigare? i Uppsala har du en chans att rösta på ett mycket seriöst parti med mycket kvalificerade Uppsalabor som företrädare. Vi får se om tillräckligt många invånare tar chansen. Vi kanske är för seriösa....

https://updem.se/




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar