lördag 9 april 2022

Ett pris för otacksamhet

Finns gränser för otacksamhet?

Varför finns lagar? Varför ska ansvarsfulla föräldrar och chefer vara tydliga med vilka konsekvenser oacceptabelt beteende får? Det är för att vi människor ska öka chanserna för att leva så konfliktfritt som möjligt. I ett icke auktoritärt uppbyggt samhälle, ett demokratiskt uppbyggt samhälle, styr demokratiskt framarbetade lagar hårt. Lagar som ska gälla oss alla jämlikt oavsett vem vi är. Oavsett hur förmögen man är. Ett rättvist rättssamhälle där domstolar utifrån lagarna och bevis avgör om någon är skyldig eller ej om vi ställs inför rätta. Lagarna beskriver gränserna till de beteenden som anses vara fel och som ska straffas om man fälls i en domstol.

För mig är det viktigt att leva i ett rättvist rättssamhälle. För mig är det också viktigt att människor som kommer till Sverige och begår grova brott direkt ska utvisas. Oavsett om de riskerar straff därifrån de kommer som inte är i linje med svenska värderingar och lagar. De har sig själva att skylla. Jag tycker också att de som begår grova brott, och som haft ett annat medborgarskap, ska kunna fråntas ett svenskt medborgarskap. Vi har tillräckligt med svenskar som begår grova brott att hantera utan att vi mesigt lastar på allt fler personer som utsätter andra människor för brott och som kostar samhället mycket pengar. 

Bawar Ismail skriver läsvärt i GP nedan om att vi måste ändra reglerna/lagarna så att grovt kriminella som kan fråntas sitt svenska medborgarskap också ska bli av med medborgarskapet. Och utvisas så fort som möjligt. Att inte ha det som en tydlig konsekvens för otacksamma personer som fått möjligheten att vara en del av det svenska laget är korkat. Ja, otacksamhet! Att få en ny chans i ett samhälle som det svenska är värt mycket och kostar svenska skattebetalare massor. Utbildningsmöjligheter, sjukvårdsmöjligheter, tandvårdsmöjligheter, mat på bordet och tak över huvudet finansieras av andra om man inte är självförsörjande. Den minsta tacksamheten man kan visa är att inte vara kriminell. Att till och med människor som klassas som stora säkerhetsrisker, för oss invånare i Sverige, inte utvisas är helt galet. 

"Stiftelsen Doku, som granskar den islamistiska miljön, rapporterade tidigare i veckan att antalet utvisningsdömda individer som enligt Säkerhetspolisen utgör ett hot mot rikets säkerhet ökat under förra året (28/3). År 2020 låg antalet identifierade säkerhetshot på 200 personer. År 2021 hade antalet ökat till 250 personer. Det rör sig om individer med koppling till terrorism eller spionage."

"Problemet är dock att få av dessa personer utvisas, vilket innebär att Säpo måste hålla koll på individer som egentligen inte har någon rätt att vistas i Sverige. Att utvisningarna inte verkställs beror på så kallade verkställighetshinder. Det kan handla om att individen i fråga kan utsättas för risker i sitt hemland, att den utvisningsdömde inte är samarbetsvillig eller att mottagarlandet vägrar att ta emot individen."

"Att utländska säkerhetshot tillåts stanna kvar i Sverige är ett problem som varit känt länge. Trots det har regeringen inte agerat för att försöka undanröja dessa hinder.

"Ett annat allvarligt säkerhetsproblem är att Sverige saknar möjligheten att återkalla medborgarskap för personer med dubbelt medborgarskap, även om beslutet att tilldela medborgarskap fattats på felaktiga grunder eller om individen utgör ett säkerhetshot."

"I början av 2000-talet avslöjades en muthärva på Migrationsverket. Två handläggare hade mot betalning beviljat medborgarskap för sammanlagt 28 personer varav flera var grovt kriminella (DN 19/6 2002). En av de individer som mutade till sig ett medborgarskap misstänktes även för industrispionage. Men medborgarskapet som mannen lyckades få på felaktiga grunder hindrade utvisning från Sverige."

https://www.gp.se/ledare/utvisa-personer-med-koppling-till-spionage-och-terrorism-1.69079369

Nyamko Sabuni, nyligen Ls partiledare, blev det andra misslyckade L försöket att ledas av en kvinna. Det första försöket heter Maria Leisner. Vare sig Maria Leisner eller Nyamko Sabuni fick chansen att som partiledare genomföra ett val. Håll med om att det är intressant. Jag har förlorat en partiledarkollega som hade kunnat göra stor positiv nytta för oss som lever i Sverige. Som den flyktinginvandrare hon själv är var hon föredömligt tydlig med hur tacksam hon och hennes familj var för att de fått en bra levnadschans med Sverige som bas. Både som minister och partiledare var hon tydlig med att i Sverige gäller svenska lagar och att inga parallellsamhällen är acceptabla. Precis så borde alla som vill att Sverige ska hålla ihop kommunicera, även om man är liberal. Det sägs att "vara liberal är att vara kluven". Ja, jösses vad kluvna många av dess företrädare är.

Jag förstår att alla som lever på politik genom L är nervösa över sina inkomster när de får så dåliga opinionssiffror. Det blir intressant att se hur de nu tror att de ska vända opinionen. En sak är nu säker, Sabuni blir inte den partiledare som var i ledningen för L när de historiskt fick lämna riksdagen om så blir fallet. Det blir Pehrson....... Hur kunde det feministiska L välja en man som partiledare?..... (jag är lite ironisk, lite). Kommer Pehrson vara tydlig med att grovt kriminella, som inte är svenska medborgare, omgående ska utvisas?... Då kanske Liberalerna överlever i riksdagen. Han är juridiskt utbildad och kommer ifrån Örebro. Som örebroare borde han ha god insikt hur dåligt Sverige hittills skött integrationspolitiken. Frågan är om en liberal vit medelålders man med skägg vågar ta i frågan......... Efter ännu ett fall för en kvinnlig L partiledare sätts nu hoppet att överleva till två män, Pehrson och Persson. Blir spännande att se om det räcker för att de ska överleva i Sveriges riksdag. 

https://www.expressen.se/nyheter/statsvetaren-handlar-om-liberalernas-overlevnad-/

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/johan-pehrson-tar-over-som-ny-partiledare-for-liberalerna

https://www.di.se/live/persson-ersatter-pehrson-som-gruppledare-for-l/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar