onsdag 24 juli 2019

Vi behöver en klokare politik

Nytänkande och effektivitet
Tokliberaler? Vänstervilsna? Stockkonservativa? Naivister? Vilket parti har minst av liknande företrädare? Vilka har den bästa vägen framåt för människor som vill försöka nå sina drömmar och samtidigt, för dem som behöver andras stöd, få positiva och så rimligt fria liv som möjligt? Ja inte är det tokliberalerna, de vänstervilsna eller de stockkonservativa som bär på de klokaste vägvalen och de mest kompetenta företrädarna. I Uppsala behövs något nytt som erbjuder politiken  som frigör möjligheterna för dem som strävar högt. Men också politiken som inkluderar våra svaga in i en värld där anständighet och respekt för varandra är positivt laddade ord.

Stoppa vänsterns skattehöjningar
Visst står vi inför allt större ekonomiska utmaningar för att försvara ett samhälle där alla får gå i skolan, får en omsorg i världsklass och en vård som är bland de bästa. Allt fler äldre och allt fler flyktingar och deras anhöriga sätter en enorm press på det välfärdssystem vi har idag. Men försvaret av det generella välståndet kommer inte att lyckas genom att världens högsta skatter blir högre! Försvaret av det generella välståndet kan bara lyckas om vi blir mycket bättre på att skapa lokala framgångsrika företag och att alla arbetsföra bidrar till välståndsbygget. Mer riktigt riskkapital och ändrade arbetsmarknadsregler är nödvändiga! Och alla som är arbetslösa men arbetsdugliga måste göra något för samhällsbygget och inte enbart leva på bidrag! På vilken ”planet” lever våra rikspolitiker? Det tycks inte var på samma ”planet” som jag i vart fall!

Trots att det finns gott om effektiviseringspotential inom både Landstinget i Uppland och i Uppsala kommun så överväger de att kraftigt höja skatten för oss redan i världsklass tyngda skattebetalare! Det är en destruktiv väg framåt och särskilt destruktiv för våra svaga! Usch!

Den korkade vägen framåt är att alltid höja skatter och tro att mer resurser är lösningen.
https://mobil.unt.se/nyheter/uppsala/landstinget-oppnar-for-hojd-skatt-3702959.aspx

Många gånger är det smartare organisation och effektivare arbetssätt som bär på lösningarna för att nå måluppföljelse. Varför är det oftast en brist inom offentlig sektor? Främst på grund av att inte det politiska ledarskapet har de kompetenser och erfarenheter som krävs i toppen för att arbetet ska genomföras. De saknar också ofta mod. Läs gärna nedan artikel och lyssna på Leif Östlings sommarprat. Det finns en enorm förbättringspotential inom offentlig verksamhet. Höjda skatter är ett effektivt sätt att bara slösa med pengar och samtidigt undvika att genomföra viktiga förändringar.
https://timbro.se/smedjan/sank-skatten-och-lagg-ned-landstingen/?fbclid=IwAR3-LndC97Aa_G1iPlHK9tvs9ODbCnSE3IRcesYtPKB8f3rwxVULzUqXHgI
https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1319506?programid=2071
https://skattebetalarna.se/kampanj/skattesmallnejtack/
https://polariserat.org/home/2019/01/06/lafferkurvan

Följande exempel på att många ledande politiker saknar en rimlig verklighetsuppfattning är talande. Nej, långt ifrån alla som lagligt befinner sig i Sverige har råd med en segelbåt. Oavsett om man får den eller köper den. Alla som känner till lite om båtar vet att man måste åka till och ifrån båten, ha lite drivmedel i båten, betala för hamnplatser, betala för underhåll, betala för upptagning för vinterförvar, betala för att sjösätta båten och så vidare. Det hade varit korrekt om han sagt ”Ett kommunalråd som lever tillsammans med ett regionråd har råd med en segelbåt”. Oavsett deras kunskaper och erfarenheter. Blir intressant att se om UNT skriver något...
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/y3GOQA/kommunalradet-alla-har-rad-att-kopa-segelbat

Dagens besvikelse
Västvärlden har gått snett och har fått stora problem med demokratiernas legitimitet. Eller i vart fall har de tidigare framgångsrika partierna och deras företrädare tappat markkontakten. Var slutar det?

”Johnson har hela tiden varit en av frontfigurerna för Storbritanniens utträde ur EU. Även detta är i linje med vad han står för generellt. För Johnson symboliserar Bryssel motsatsen till honom själv: Kontroll, byråkrati, ofrihet. Johnson drivs inte primärt av nationalism eller invandringsmotstånd i någon snävare bemärkelse. Han är snarare en anhängare av kvalificerad arbetskraftsinvandring och frihandel. Hans ideologiska inriktning bottnar i marknadsliberalism och hans övertygelse är att Storbritannien har bättre förutsättningar att ha ett blomstrande näringsliv utanför EU, och samtidigt kunna behålla den brittiska särarten. Att Johnson, som till skillnad från den avgående premiärministern Theresa May faktiskt röstade för ett brittiskt utträde, nu får ta ansvar att lotsa landet ut ur EU är inte mer än logiskt.”

”Boris Johnson är övertygad om att Storbritannien kommer få det bättre utanför EU oavsett avtal. Det återstår att se. Ett sådant scenario skulle fresta på relationerna till både Irland och Skottland. De ekonomiska konsekvenserna är mer höljda i dunkel. Johnson sa i en intervju med den Schweiziska tidningen Weltwoche, 2012, att hans mål var att skapa ett ”Britzerland”, att Storbritannien blir mer som Schweiz: Oberoende (relativt), framgångsrikt och socialt sammanhållet. Det kommer kräva mer än entusiasm för att nå det målet.”
https://www.gp.se/ledare/med-johnson-mot-britzerland-1.16527571

Dagens stjärna
Magnus Ramstorp. Vi är många som länge och sakligt argumenterat för att Sverige måste bedriva en klokare migrations- och integrationspolitik. Han beskriver väl hur sjukt det svenska debattklimatet har varit och fortfarande är. Vi måste gemensamt få stopp på att vänstern och naivister ständigt lyckas stoppa nödvändiga öppna och respektfulla debatter. Bara så kan vi demokratiskt snabbare göra mer rätt än fel.
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=101&artikel=7250573

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar