Är det att se till barnens bästa att alla jämnåriga barn och unga ska gå i samma klass? Nej, det är det inte! Centerpartiet i Uppsala tycker att en politik som driver på att alla barn ska gå i samma klass kommer att misslyckas med huvuduppdraget att alla elever utifrån egna förutsättningar ska matchas mot maximal personlig utveckling. Att minska erbjudandet av specialklasser, som särskilt bra kan möta olika elevers förutsättningar, är mycket dumt. Det är inte bara dumt, det leder skolan längre ifrån måluppfyllelsen att hjälpa varje elev att bildningsmässigt blomstra maximalt. Hur kan det vara svårt att förstå? Jag hoppas att den kloka och erfarna Sabuni bidrar till att detta skyndsamt blir verklighet. Dagens misslyckade system leder till att väldigt många elever berövas rimliga förutsättningar att nå sin personliga bildningspotential. I praktiken innebär det att många svenskar fråntas den viktiga möjligheten att göra ”klassresor”. Gör om! Gör rätt!
”– Lärare ska idag i ett och samma klassrum hantera alla barn oavsett deras förutsättningar. De elever som har det svårast får inte tillräckligt med hjälp för läraren har 25 andra elever också och de övriga 25 får inte tillräcklig stimulans, sade partiledaren Jan Björklund i sitt öppningstal på partiets riksmöte i Västerås i dag.”
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6935954
Dagens besvikelser
Kulturer som leder till att flickor mördas för att man vill ha en pojke. Alla förnekare av att det till exempel finns en generell svensk kultur kan fundera särskilt på vad dessa flickomord beror på.
https://www.gp.se/nyheter/världen/noll-flickor-födda-i-132-indiska-byar-1.16493482
Ansvarslösa politiker som inte kan säkerställa vanligt löpande underhållsarbete som kan garantera att väldigt viktiga verksamheter kan genomföras. Uselt! Miljöpartiet bär ett särskilt ansvar i Uppsala för dessa brister.
https://mobil.unt.se/nyheter/uppsala/akademiska-i-stort-behov-av-renovering-5361659.aspx
Dagens stjärna
Karin Pihl. Ja, det är viktigt att ha ett ”nyktert” förhållningssätt till tiden.
”Ju mer man tänker på det, desto svårare är det att få grepp om vad tid verkligen är. Enligt den klassiska fysiken är det rätt enkelt att definiera tid: det är en statisk dimension, precis som rummet. Men det säger ingenting om tidens riktning – att tiden rör sig framåt. Vissa filosofer menar att tiden inte går alls, för om tiden skulle gå, hur snabbt skulle den göra det, och mot vilken parameter skulle man mäta hastigheten?”
”Oavsett vad för typ av väsen tiden egentligen är, är det uppenbart att den existerar och att vi måste acceptera att den begränsar oss. Ett dygn har bara 24 timmar. Men tidens icke-materiella karaktär gör att man riskerar att förlora respekten för den. Det är lätt att få illusionen av att tid inte är något som begränsar oss människor. Allt annat som saknas kan vi, i teorin åtminstone, ösa på mer av. Är huset för litet kan man ansöka om bygglov för att bygga ut det. Men det finns ingen kommunal nämnd man kan vända sig till om man vill ha mer tid.”
”Den bristande respekten för tid märks på olika sätt. På senare år har det blivit populärt att prata om “livspusslet”. I olika livsstilsmagasin finns mängder av tips på hur man ska göra för att få tiden att “räcka till”. För det gör den inte. Mellan 2010 och 2015 ökade sjukskrivningar orsakade av svår stress med 119 procent enligt Försäkringskassan. Ändå förvärvsarbetar vi historiskt sett ganska lite.”
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar