lördag 6 juli 2019

Kristdemokraternas kamp mot parallellsamhällen

Stå upp för våra lagar, eller inte...
Hur svårt är det att fatta att våra svenska lagar är ett uttryck för svenska värderingar? Tills EU samarbetet steg för steg spär ut det tidigare. Normal utveckling enligt våra kunskaper om människans utveckling. Du som följer min blogg vet att jag lääänge betonat värdet av att stå upp för en önskad värdegrund. Jag hoppas fler än KD tydligare börjar stå upp för de värderingspelare vårt unika samhälle, Sverige, bygger på. Förvirrad? Läs min bok ”En stund på jorden”. Det är uselt att inte fler riksdagspartier  entydigt står upp för de gränser som våra lagar sätter. 0-tolerans ska gälla mot till exempel individer som tillämpar hedersförtryck och hedersvåld. Jag tycker 0-tolerans! Eftersom jag i stort anser att Sveriges värderingar, uttrycka i Sveriges rikes lag, är bra. Eftersom en del av våra värderingar är stor demokratisk tolerans är det ok med politiska rörelser som åter vill att kvinnans plats är i köket, ska vara underställd mannen och att aga är en bra fostringsmetodik... Det kanske finns 5%~10% röstberättigade som tycker så. Dessa personer står inte upp för dagens lagar. Tills de eventuellt lyckas vinna makten får de som oss andra följa de lagar vi har och som gäller oss alla jämlikt.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/framforallt-tva-fragor-som-borde-ge-kd-latt-migran
https://www.aftonbladet.se/debatt/a/dOrEnO/bejaka-ditt-ursprung-men-bli-svensk
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7258543

Politik handlar om vilken inriktning man vill ha kopplat till sakfrågor. Inriktningen i stor betydelse brukar beskrivas som ideologi. En sakfråga är till exempel aga. Idag är aga, barnuppfostran där våld används som en metod för äldre att få som de vill, förbjudet. Jag hoppas Sverige fortsätter att vara emot rätten att aga sina barn. Väljarna avgör. Om ett parti vågar stå upp för sin demokratiska rätt att förespråka rätten för vuxna att aga barn kan det bli så, om en majoritet svenskar röstar på ett sådant parti.
Dagens besvikelse
Korkade debattörer som inte accepterar Ebba B-Ts beskrivning av en kollektivt misslyckad politisk strategi mot SD. Som jag många gånger skrivit, och sagt, är det övriga riksdagspartiers okloka förhållande till SD som byggt deras väljarframgångar. Det är alltid faktiska valresultat som ska vara referenser, inte enskilda opinionsmätningar! SD fanns inte i Sveriges riksdag 2006 = 0%. År 2010 fick de stöd av = 5,7%. 2014, efter Alliansens tokiga migrationsöverenskommelse med MP, fick SD = 12,86%. År 2018 fick SD = 17,53%. Den som inte fattar att det är en stor folklig diss av övriga partier saknar sannolikt grundskoleutbildning. 17,53% till SD innebär ett mycket större folkligt stöd än till L och C tillsammans. C och L fick 2018 tillsammans enbart stöd av 14,1% av väljarna.
https://www.expressen.se/nyheter/almedalen/busch-thor-er-sd-strategi-har-inte-fungerat/

Dagens stjärnor
Sveriges damlandslag i fotboll med Uppsalasonen Peter Gerhardsson som ledare. Imponerande VM insats. VM brons är fantastiskt, och de borde ha varit i final. Klara möjligheter att ta OS-guld inom kort! Stort!
https://www.expressen.se/sport/fotbollsvm/sverige-tar-brons-efter-jattedramatik/

Håkan Boström, GPs ledare. Elektrifieringsdrömmarna av Sverige saknar realism. Det är viktigt att inse. Sverige behöver under det kommande 20 åren göra massiva investeringar i förskolor, skolor, äldreboende, kapacitetsstark kollektivtrafik och mycket mer. Hur tror du vi inom 15 år kan säkerställa fossilfri produktion och distribution av el om ”allt” ska vara fossilfritt eldrivet... Och inte ens om de som vill investera i nya kärnkraftverk får som de vill kommer det att gå! Från den dagen ett byggbeslut om nytt kärnkraftverk fattas tar det säkert minst 15-20 år innan det sätts i produktion. Jag är mycket skeptisk till mer kärnkraft även om nya lösningar blir mer och mer intressanta. Särskilt intressant kan det bli i takt med att kärnavfallet inte skräpar ner i tusentals år.

”Sverige står inför en betydande omvandling på infrastrukturområdet. Elekrifieringen av personbilstrafiken är redan igång, men det behöver byggas en hel mängd infrastruktur kring detta. Även den tunga vägtrafiken bör elektrifieras på sikt, liksom fartygen och flyget.”


”Omställningen till el är målet för i princip alla samhällssektorer som idag bidrar till klimatförändringarna. Men det kommer inte bli enkelt. Några exempel som nämnts under Almedalsveckan kan illustrera detta. Om 30 tunga lastbilar laddar sina batterier utanför småländska Värnamo så drar det lika mycket ström som hela staden. Om ett kryssningsfartyg laddar sina batterier utanför Gamla stan i Stockholm så drar det lika mycket ström som resten av Gamla stan. Om Cementa på Gotland skulle gå över till el så skulle cementfabriken dra lika mycket ström som hela ön idag. Så kan man fortsätta att rada upp exempel i det oändliga. Sverige har redan kapacitetsbrist i elnäten, så kallade flaskhalsar, inte minst mellan olika delar av landet. El produceras i högre grad i norr och konsumeras i högre grad i söder. Vi har redan kunnat läsa om hur Pågen i Malmö inte kunnat expandera sin verksamhet på grund av kapacitetsbristen i elnätet. Därför behöver nya kraftkällor placeras på olika håll i landet, inte bara koncentreras till de nordliga Sverige. Vi behöver både öka överföringskapaciteten och kraftproduktionen. I stor skala, men inte nödvändigtvis koncentrerat.”
https://www.gp.se/ledare/omställning-sverige-1.16044134


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar