tisdag 2 juli 2019

Moderaterna

Måste ta klivet fram och snabbare vara på bollen
Moderaterna driver en allt bättre rikspolitik. Många kloka insikter har gjorts om tidigare missgrepp. Det är dock dags för partiet att snabbare komma fram till ställningstaganden som är värdefulla för landets positiva utveckling.

Öppna era ögon, se verkligheten som den är var ett av Ulf Kristerssons budskap i Almedalen. I den uppmaningen inkluderade han det globala perspektivet. ”Sverige behöver världen mer än vad världen behöver Sverige”. Bra att han lyfte upp att Sverige alltid ska stå upp för mänskliga rättigheter och att det även gäller Kina. Jag gillade också att han lyfte fram att Sverige ska fortsätta att vara möjligheternas land. Kristersson var också tydlig med att skjutningar och sprängningar inte är en del av ”den svenska modellen”. I den ”nya svenska modellen ska invånarna uppskattas mer och beskattas mindre. I sitt tal fick han också in en referens till Fadime från Uppsala och påminde lyssnarna om att väldigt många svenska politiker inte stått upp mot hedersförtryck och hedersvåld.
https://www.svt.se/nyheter/nyhetstecken/partiledartal-i-almedalen-ulf-kristersson-m-1

Här får M något som de på riksnivå med fördel kan bara ”snabba på bollen” med. Det är hög tid att separera riksdagsval och kommunalval. Nedan utdrag ifrån min debattartikel som idag publicerades i UNT.

”Det är hög tid att åter införa skilda valdagar för kommun- och riksdagsval. Skilda valdagar tar bort rikspolitikens dominans och den konkreta lokala politiken, med många frågor som direkt påverkar invånarna, får det valrörelseutrymme det förtjänar. Det stimulerar intresset för den konkreta lokala politiken. Och allt fler invånare kommer att inse att det kan vara klokt att rösta olika i de olika demokratiska val vi regelbundet får delta i.”

”Av inkomstskatter går över 80 procent till kommunal och regional verksamhet. Människors vardag handlar om allt från förskola till gymnasium, omsorg, vård, bostäder, vägar, idrott, kultur, integration, kollektivtrafik och mycket mera. Det är lokalpolitiker som mest påverkar hur dessa verksamheter löpande sköts. Lokalpolitiker som bland annat behöver ha tillräcklig kompetens för att matcha allt mer högavlönade tjänstemän.”

”I en kommun kan ledande politiker, inom lagens ramar, göra positiv eller negativ inverkan på ett helt annat sätt än vad som är möjligt nationellt. Nationellt påverkar de större inriktningar genom riksdagens budgetarbete, trögt lagstiftningsarbete och regleringsbrev till i övrigt fristående statliga myndigheter och bolag.”
https://mobil.unt.se/asikt/debatt/infor-skilda-valdagar-5344137.aspx

Äntligen tar Moderatena det grepp om svenska språket som en betydligt bättre integrationspolitik kräver. Det är uselt att dessa förslag från Moderaterna inte redan är verklighet.

”Svenska språket är en viktig del av vägen in i det svenska samhället. Omfattande forskning visar att språket är en förutsättning för lyckad integration. Det är nyckeln till att förstå varandra, och till att förstå vår kultur och våra värderingar. Språket är centralt för individens möjligheter till demokratisk delaktighet, och för att förstå vilka rättigheter och skyldigheter vi har i Sverige. Det gemensamma språket är grundläggande för sammanhållningen i vårt land. Det är viktigare än på länge att värna i en tid när många upplever att vi glider isär.”

”Tyvärr har vi under många år förminskat värdet av vårt eget språk. Under lång tid har den samlade politiken skickat en signal att den som kommer till Sverige inte behöver lära sig svenska. Det har inte funnits krav på svenska för att få permanent uppehållstillstånd. Det har inte ens funnits krav på svenska för att bli svensk medborgare.”

1. Skärp kraven på SFI”

2. Språkkrav för permanent uppehållstillstånd och medborgarskap

3. Begränsad rätt till betald tolk

4. Obligatorisk språkförskola

5. Mer svenska för de elever som behöver det

”Men det räcker inte. Nästan fyra av tio elever som läser ”svenska som andraspråk” lämnar nian utan godkänt betyg – samtidigt som 96 procent av eleverna som läser ordinarie svenska klarar godkänt. Målet måste vara att alla elever ska lämna grundskolan med behörighet till gymnasiet. Därför föreslår Moderaterna att ”elevens val” avskaffas i sin nuvarande form och att timmarna fördelas över de ämnen där eleven har störst behov.”
https://www.svd.se/m-sprakreform-behovs-mot-integrationskrisen

Dagens besvikelse
De politiska partier och enskilda politiker som länge drivit en socialt ohållbar migrations- och integrationspolitik. En särskild skuld bär miljöpartister, vänsterpartister och centerpartister. Som Kristersson sade i sitt anförande måste migrationspolitiken som Januariöverenskommelsen representerar stoppas. S.O.S

Det är viktigt att personer som ingår i ”dödspatruller” aldrig släpps ut om de väl fångas. Självklart kräver det att Polis och åklagare får fram tillräckliga bevis för att livstidsdömda dem. Parallellt med en socialt ohållbar migrations- och integrationspolitik har också rikspolitikerna kraftigt försvagat rättssystemet genom att inte säkerställa tillräcklig fältkapacitet och istället skapat en dysfunktionellt centralstyrd verksamhet. För oss invånare blir resultatet av en usel migrations- och integrationspolitik i kombination med ett misshandlat rättssystem en mycket giftig kombination.
https://www.expressen.se/kronikorer/fredrik-sjoshult/han-slapptes-av-en-blind-tingsratt-nu-har-han-haktats-efter-dubbelmordet/

Dagens stjärna
PM Nilsson, Dagens Industri. Ja, han har rätt. Centerpartiets nyliberala, och ungdomsförbundets, migrationspolitik skapar stora problem för många av Sveriges invånare. Under många år verkade jag internt för att Centerpartiet skulle verklighetsanpassa sin migrationspolitik att bli betydligt mer socialt- och ekonomiskt ansvarsfull. Jag och Staffan Danielsson misslyckades.

”Det svenska socialförsäkringssystemet är typiskt socialliberalt och unikt i sin rena relation mellan stat och individ. Om du blir sjuk eller får barn är din inkomst garanterad av en statlig allmän försäkring. Du ska inte vara beroende av arbetsgivare eller familj.”

”Men socialliberalismen har också haft en front mot sin kusin, ibland kallad nyliberalism, som utan undantag prioriterar frihet framför jämlikhet. Nyliberalismen, särskilt den ungdomsförbundsliga, vill hellre ha fri invandring än hyggligt jämlika villkor i Sverige, hellre mycket låga skatter än skattefinansierade socialförsäkringart och hellre fria val för familjer och individer än jämställdhet mellan män och kvinnor. Socialliberalen uppskattar nyliberalens frihetslidelse men vet att den har en baksida som man i slutänden måste ta hand om, och betala för, annars blir det sociala priset för högt.”? 

”Kultursidorsliberalism som breder ut sig i morgonpressen är inget att hålla i handen i detta arbete. Den är mest intresserad av sin självbild, möjligen av tv-serier, och tar inte ansvar för seriösa sociala frågor. Den har aldrig förstått läget i förorten och motarbetat kampen mot hedersförtryck. Tillsammans med en kollektivistisk och relativistisk strömning inom S har den förminskat ofriheten hos 100 000-tals personer och försökt tysta och rasiststämpla dem som uppmärksammat problemet. Och den hade länge samma inställning till islamistisk extremism som fått hundratals unga att lämna Sverige för IS.””


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar