torsdag 11 juli 2019

Hälsosammare hälsovård

Mix med alternativa behandlingsmetoder
Väldigt många av våra svenska invånare medicinerar psykofarmaka. Det vill säga medicin som ska göra att de kan lindra eller hindra negativa psykiatriska tillstånd som depression, maniskt beteende och så vidare. Det är bra att det finns mediciner och metoder som kan hjälpa oss människor att må bättre. Samtidigt måste jag tvivla på att en miljon människor i Sverige ska behöva medicinera löpande för att rimligt bra klara av sina liv. Ensamhet måste vi bättre gemensamt hjälpa till att bryta. Toleransen för olikheter behöver fortsatt öka. Och alternativa behandlingsmetoder, än de västerländska som är väldigt medicin eller kirurgorienterade, behöver ges mer uttrymme. Personligen tycker jag det är hög tid att ta ett holistiskt perspektiv på hur västerländsk medicinkonst och kinesisk medicinkonst kan kombineras för att ge maximal patientnytta. Rent generellt anser jag att något gått mycket snett när svenskar pumpas med mediciner. Vi vet att många multisjuka far illa av allt för mycket medicinering och en dålig blandning av medicinering. Och att en miljon, en miljon, svenskar går på psykofarmaka tyder på något allvarligt fel. Felet är möjligen att vi är allt för många som upplever oss ensamma.

”Kvinnor har lågt förtroende för vården – och många unga väljer istället alternativa metoder.”

”Var femte svensk kvinna har lågt förtroende för sjukvården och var tredje tycker den är ineffektiv.”
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/P9a3OR/unga-kvinnor-berattar-darfor-valjer-vi-alternativ-vard
Dagens besvikelser
De som inte fattar att ett högskatteland måste leverera god kvalitet kopplat till samhällskontraktet. Allt annat är oacceptabelt och ohållbart. I allt större utsträckning får vi skattebetalare inte i närheten av den service vi ska kunna kräva. Det är hög tid att det personliga ansvaret inom politik och tjänstemannautövande blir större

”Är det nya normala att man ska rycka på axlarna åt stölder och att sjuka barn snällt ska få vänta när de gängkriminella ska plåstras om? Att man tar taxi i stället för promenad på kvällen, att man tänker på vad ens barn har på sig för kläder och skor för att minimera risken för överfall av gäng som ser dem som lätta offer?”
https://www.gp.se/ledare/ett-högskatteland-som-tar-sina-medborgare-för-givna-1.16116653

De som inom åsiktsbranschen som ägnar mycket energi åt att medvetet misstolka. Tyvärr är det en retorisk härskarteknik. Det är ett uselt ansvarstagande för en positiv samhällsutveckling. Andra människor kan aldrig ha tolkningsföreträde före den som uttryckt något! Och åsikter ska respektfullt bemötas med välgrundade argument emot det man ogillar eller för det man föredrar som samhällsinrättningar i det lilla och i det stora. Min tolkning av Busch-Thors utspel om mångfaldens gränser är att i Sverige ska svensk lag gälla alla på vårt territorium jämlikt. Inga undantag! Det borde vara en självklarhet men så sent som under Almedalsveckan 2019 sade nu Vänsterns ledare att de skulle börja stå upp mot hedersförtryck och hedersvåld.... Det är uselt att inte ett riksdagsparti sedan länge stått upp för relevanta svenska lagar och tydligt markerat sitt stöd till tiotusentals i Sverige som utsätts för denna familjeterror! Uselt!
https://www.dn.se/ledare/margit-silberstein-mina-hogtider-ar-mina-de-ska-inte-ebba-busch-thor-lagga-sig-i/

Dagens stjärna
Expressens ledare. Ja, det är inte alltid med stolthet man följer hur vissa åklagare agerar. Det är ett mycket stort ingrepp att häkta någon och det måste verkligen vara en sparsam åtgärd bl a eftersom det berör anklagade som inte är fällda för brott.
https://www.expressen.se/ledare/haktesproblemen-ar-storre-an-cowboysoppa/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar