onsdag 3 juli 2019

Vänsterpartiet erbjuder försämrat välstånd

Supersocialister utan förståelse för elasticitet
Även vänsterpartister kan sakpolitiskt ha bra förslag ibland. Men sällan. Vänsterpartiet och dess företrädare tillhör i huvudsak politiker som har politiska grundidéer som jag starkt ogillar. Och som gång efter gång bevisat sina brister när kommunistpartier fått leda ett samhälle. Det enda undantaget är till delar Kina som ändå hittills lyckats möta invånarnas hunger på ”det ena och det andra”. Var det kinesiska systemet långsiktigt betyder för resten av världen är idag svårt att prognostisera. Det är tveklöst ett faktum att Kina återigen är en stark global makt. En god global kraft eller ytterligare ett exempel på makt med i huvudsak egen nytta återstår att se. Till skillnad från många av Sveriges rikspolitiker vet både kinesiska och amerikansk rikspolitiker vilka de företräder.
https://www.expressen.se/nyheter/almedalen/tidigare-m-politikern-far-kritik-vill-hjalpa-kina/

När Jonas Sjöstedt höll sitt Almedalstal var det kallt och det ösregnade. Det var passande. Vänsterpartiet bär inte på några lösningar mot en bättre framtid. Deras retorik om mer rättvisa kan jag stundtals sympatisera med men Vänsterns politik leder inte till att fler får det bättre bland våra svagaste. Vänsterpolitik skulle försämra för alla förutom för de få utvalda vänsterpartisterna i toppen. Fler människor med bidragsberoende är ett dåligt sätt att bygga ett högt generellt välstånd. Och höjda skatter när vi redan har väldigt höga skatter och mycket ineffektivitet inom offentlig sektor är samhällsekonomiskt dumt. Grundläggande elasticitetslära inom nationalekonomi visar att vi bara förlorar antal arbetade timmar om skatterna höjs ytterligare. Jag har sagt det förr, jag säger det igen, vänsterpolitik harmoniserar inte med grundläggande mänskliga beteenden. Och vänsterpolitik leder snabbt mot ekonomiskt förfall.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/marmorstein-hittills-ingen-utdelning-for-sjostedt-trots-ensam-i-vansteropposition
Du vet väl att det idag är ”knökfullt” på Sveriges spår och inom kollektivtrafiken när människor ska till och ifrån sina jobb eller studieplatser. Att V framställer sina önskemål om stärkt kollektivtrafik är det inget unikt. Alla riksdagspartier anser att kollektivtrafiken måste stärkas. Den enda unika politik Vänstern erbjuder är stark ekonomisk tillbakagång.
https://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=83&grupp=10974&artikel=7255576

Dagens besvikelser
Jonas Sjöstedt, Vänsterpartiets partiledare. Under hans ledarskap har hyckleriet kopplat till mänskliga rättigheter varit omfattande. Och till exempel deras riksdagsledamöter som tydligt och bestämt krävt att Vs hyckleri kopplat till hedersförtryck och hedersvåld skulle upphöra. Sjöstedt och hans parti har i många år svikit tiotusentals människor i Sverige som länge behövt entydigt politiskt stöd i Sverige. Självklart har V inte missat att dessa kulturella avarter finns i Sverige. Jag är helt övertygad om att V agerat så här svekfullt mot mycket utsatta människor för att maximera röster i val. Att Sjöstedt nu går ut och säger att de förstått att hedersförtryck och hedersvåld är stora problem visar att de inte har i någon demokratisk församling att göra. Ett parti med en sådan ”blindhet” visar hur farligt det är. Och i nedan länkar kan du enkelt läsa och höra hur falsk Vs avbön är. Särskilt TRIS har på ett mycket tydligt och bra länge belyst denna hemska kulturs effekter och spridning i Sverige.
https://www.google.se/amp/s/amp.svt.se/nyheter/inrikes/jonas-sjostedt-v-duckade-fragan-om-partisplittring-i-hedersfragan
https://omni.se/pressades-om-hedersbrott-ett-redskap-for-rasism/a/0EARjg
https://www.expressen.se/nyheter/almedalen/sjostedts-vandning-om-hedersvaldet/

Anna Ekström. En statsminister äldre än 60 år är självklart inget problem. Tvärt om! Det är hög tid för Sverige att ha ordentligt kunniga, erfarna och ledarskapstränade toppolitiker.
https://www.expressen.se/nyheter/almedalen/darfor-vill-anna-ekstrom-inte-bli-statsminister/

Dagens stjärna
Ebba Busch-Thor. Annie Lööf har problem med pragmatiska och demokratiskt respektfulla Uppsalabor. Det är bra för demokratin och för vår samhällsutveckling att vi finns.
https://www.expressen.se/nyheter/almedalen/akesson-och-busch-thor-i-privat-mote-om-sjukvarden/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar