lördag 6 juli 2019

Socialdemokraterna bör fria till Moderaterna

Makten framför allt
Både Socialdemokraterna och deras samarbetspartner Centerpartiet vill gärna kalla sig folkrörelser, det är ett minne blott. Partier i Sverige är inte längre kraftigt förankrade bland invånarna. Legitimiteten är svag även om många röstberättigade fortfarande använder sin röst. Förtroendet bland folket ökar definitivt inte av att S till varje pris vill kontrollera Rosenbad. Lite ordning och reda får det ändå vara även inom politiken.

Socialdemokraterna är fast i det förgångna och saknar förmåga att bli nutidsenligt attraktiva. Deras väljarbas talar sitt tydliga språk, de attraherar inga yngre väljare. Deras agerande vittnar om samma sak, de gör allt för makten. Makten till titlar och privilegier men till priset av sin gammelpolitik som de offrar. Det måste till sist bli för ohållbart även för människor som livslångt röstat på Socialdemokraterna.

2026 är bara om drygt 6 år. Nu ska Socialdemokraterna starta en ”Välfärdskommission” som ska trolla fram alla reformer som ska rädda landets invånare från fortsatta kraftiga försämringar... Det är så dags... Och de borde självklart inkludera näringslivet i denna stora utmaning.

”Finansdepartementet har tidigare presenterat en bedömning att kommunerna kommer att behöva 90 miljarder kronor mer i statsbidrag från 2026.”


”Behovet av 90 miljarder i höjda statsbidrag är utöver de 20 miljarder till kommunerna som redan aviserats för denna mandatperiod. Finansministern understryker att välfärdsutmaningen inte bara handlar om pengar.”
-Oavsett hur mycket pengar man ger till kommuner och landsting så behövs arbetskraft, säger Andersson.
”Därför ska kommissionen titta på hur personalbehovet i skola, vård och omsorg ska kunna uppfyllas. Det saknas i dag utbildade personer att rekrytera.Socialdemokraterna presenterade på sitt ekonomiska seminarium i torsdags siffror på rekryteringsbehovet. Till 2026 behövs 31 000 fler medarbetare i vården, 48 000 i äldreomsorgen och 47 000 i barnomsorg och skola.”
”Finansdepartementet har tidigare presenterat en bedömning att Sverige behöver bygga 560 äldreboenden, 75 vårdcentraler, 720 förskolor, 400 grundskolor och 280 gymnasieskolor till 2026.”
Dagens besvikelse
Människor i ledande roller som inte förstår enkla samband. Volym, volym och volym påverkar allt i våra liv. Mer eller mindre. Bra eller dåligt. Ovan problembild som finansministern beskriver handlar om volymer. Flera av de Almedalsseminarier jag deltagit på har handlat om infrastruktur, särskilt spårlösningar. På stort allvar har välavlönade människor talat om en fantastisk utveckling för kollektivtrafiken de senaste åren. De beskrev utvecklingen som i huvudsak driven av klimatansvar och attraktiva alternativ. Det är i huvudsak fel. Det är i stor huvudsak en konsekvens av att den vuxna befolkningen kraftigt växt de senaste 10 åren. Och att en stor andel av de invandrade människorna inte har råd med alternativa färdsätt. Det är alltid viktigt att se verkligheten som den är. I maj 2019 var vi 10.572.218 invånare. 2009 var vi 9.340.682 invånare. Sveriges befolkning har på bara tio år vuxit med över 1,2 miljoner människor. Många av dessa ökade nettoinvånarna är inte nyfödda barn. De är typiska kollektivtrafikresenärer och många är köpsvaga.

Dagens stjärna
Björn Ranelid. Det är positivt när till och med människor som räknas som ”kulturelit” har förstått vidden av våra problem och dessutom vågar ge uttryck för sin åsikt. V, MP och Cs ohållbara migrationspolitik måste stoppas. Anna Dahlbergs, Expressen, önskan om en ansvarsfull samregering mellan Socialdemokraterna och Moderaterna bör, trots de problem det skulle representera, ta över Sveriges regering. Den sedan länge misslyckade migrations- samt integrationspolitiken i kombination med en mycket utmanande nationell demografisk verklighet behöver erfaret och ansvarsfullt politiskt ledarskap. V, MP, C och SD måste hållas långt ifrån regeringsinflytande för att reda ut den soppa vi försatts i. Läs gärna hela Ranelids utbrott mot misslyckad politik i länken nedan.

Sverige befinner sig i krig och det är politikerna som bär ansvaret. Fem nätter i sträck har bilar satts i brand i universitetsstaden Lund. Sådana vansinnesdåd har inträffat vid hundratals tillfällen på olika platser i Sverige de senaste femton åren.”


När en kvinnlig sociolog på Malmö universitet förklarar brotten med att ynglingarna är frustrerade, förbannade och vilsna så talar hon strunt och dumheter. Hon upprepar en ramsa som kunde ha varit utsagd av en papegoja. Ingen av dessa brottslingar svälter eller saknar tillgång till rent vatten. De har tak över huvudet och de har erbjudits kostnadsfri skolgång i nio eller tolv år. De bor inte i några fallfärdiga hus. Samtliga dessa vettvillingar har haft en högre materiell standard i sina hem än flera tusen av barnen och ungdomarna som växte upp på Ellstorp i Malmö där jag bodde med mina föräldrar och två syskon på fyrtiosju kvadratmeter i två små rum och kök från 1949 till 1966.”

”Varje flicka och kvinna som är rädd för att springa, promenera och visats i parker och på olika platser i Sverige är värd att ta på yttersta allvar. Ingen man skall slå, hota eller våldta någon kvinna. Det är ett krig mellan frihet och tvång. Det är en oro och rädsla hos kvinnorna som inte skall finnas inom dem. De tänkta och upplevda hoten är ett osynligt vapen som riktas mot dem. Om de drabbas leder det till livslånga trauman för dem.”

”Alla dessa familjer hade sämre standard i sina hem än individerna på Rosengård, i Rinkeby, Bergsjön och Biskopsgården i Göteborg, Storvreten i Tumba, Ronna i Södertälje och ytterligare cirka tjugo platser i Sverige. Här finns rent dricksvatten, toaletter, duschar eller badkar, elektriska spisar, kylskåp och tillgång till tvättstugor.”

”Lärarna i skolan måste respekteras av eleverna. Det måste råda lugn och ro i klassrummen. Äldre människor skall vistas inom och utom sina hem i trygghet. Rånare och våldsmän skall dömas och sättas i fängelse. Där kan de studera, lära sig att tala och skriva svenska fem dagar i veckan, om behov finns, och träna fysiken utan tyngder av järn. De bör beredas möjlighet att lära sig ett yrke, olika hantverk och praktik inom teknik, sjukvård och trädgårdsskötsel.”

”Om inte politikerna ombesörjer att det finns tillräckligt många poliser och rättsliga möjligheter att frihetsberöva de skyldiga, så är de ansvariga för att det råder krig mellan de laglydiga och brottslingarna i Sverige.”

”Det är ett småskaligt krig som berör alla människor som bor och lever i Sverige. Förrådet av bortförklaringar är slut.”
https://www.expressen.se/kvp/kronikorer/bjorn-ranelid/sverige-befinner-sig-i-krig-och-det-ar-politikerna-som-bar-ansvaret/?utm_medium=link&utm_campaign=social_sharing&utm_source=facebook&social=fb&fbclid=IwAR1biiveD6VbybkkB0Gdgi_uLrQcHXDxSSqhdKgwUJyeF9CgsE0u6ZHdqWE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar