fredag 26 juli 2019

Vänsterglasögon

En annan utgångspunkt 
Alice Teodorescu ställer en intressant fråga när hon undrar varför många svenskar tar vänsterglasögon på sig när de ser den verklighet de väljer att se. Vänstertänkande, vänsterideologier, är som farliga virus. De sprider sig lätt bland människor som gärna sätter på sig offerkofta. Som vi hört av flera sommarpratare med flyktingbakgrund är offerkofta en usel väg mot en positivare framtid. Det är inte förvånande att drivna personer som Alice Teodorescu, Fares Fares och Hamid Zafar har lyckats skapa sig en stark samhällsposition och goda inkomster i Sverige. Inga av dem har tagit på sig offerkoftan och samtliga har varit beredda att lägga nödvändiga timmar på att bli duktig inom de kunskaper som krävs för deras framgångar. Vänsterns offerkoftamentalitet är förtryckande och människofientlig. Vi ska tro på varandra och på allas förmåga att kunna prestera goda resultat om vi är tydliga med våra förväntningar och ger det individuella stöd som kan krävas för att matcha höga förväntningar. Ett samhälle som vill bli framgångsrikt, och erbjuda alla sina lagliga invånare en dräglig lägsta levnadsnivå, är inte offerkoftafokuserad. Det samhället fokuserar på jämlika studiemöjligheter, meritokrati vid bemanning av uppdrag, forskning, ständig utveckling och en innovativ och företagsam kultur. Vänsterpolitik är i strid med beteendevetenskapen och i grunden elitistisk. I Uppsala samarbetar vänsterminoriteten som försöker styra kommunen med Vänsterpartiet. Trots att det aldrig funnits ett starkare folkligt stöd för en politik långt ifrån vänsterns erbjudanden.
https://www.gp.se/ledare/utgångspunkten-i-sverige-är-vänster-1.16523760

Dagens besvikelse
Jona Ellings Knutsson. Ja, hur man kan semestra är och kommer att förbli en klassfråga. Det är ingen mänsklig rättighet att ha råd med en segelbåt, en sommarstuga eller resor runt om i världen. Den som inte lyckas utbilda sig till något eftertraktat, blir egenföretagare som efterfrågas, vinner på lotto eller ärver en massa tillgångar kan inte göra sådant som hårt arbetande skattebetalande kan göra. Så har det alltid varit, så kommer det alltid vara. Allt annat är välståndsfientligt. Och de som har råd att semestra på ett flott sätt, baserat på lönearbete eller företagarframgångar, betalar dyrt för den semestern av det som finns över efter mycket höga skatter. Tyvärr breder den relativa fattigdomen ut sig i Sverige och allt fler har inte råd att prioritera en segelbåt. Särskilt inte allt fler av våra invånare som lever i utanförskapsområden.

”En stor skillnad kvarstår alltså. För vissa är hemester och köpstopp ett val, för andra inte. Mina privata spaningar tyder på att de som kan välja är samma personer som gärna berättar att de stannar hemma i sommar och solar lagom i mormors gamla bikini. De utan val återfinns bakom en ridå av skuld och skam. Detta måste få ett omedelbart slut. Semestervila åt alla! Och stärk genast möjligheten att till rabatterat pris välja en stugvecka på Västkusten.”
https://www.dagenssamhalle.se/kronika/det-ar-2019-och-semester-ar-fortfarande-en-klassfraga-28644

Dagens stjärnor
Alice Teodorescu, Fares Fares och Hamid Zafar som i handling visar att Sverige är möjligheternas land oavsett social bakgrund. Få flyktingar kommer med en förmögenhet i bagaget. De kommer med sin livsinställning och förmåga att mer eller mindre vilja bli en aktiv del av det svenska samhället. Teodorescu, Fares och Zafar säger sig alla älska konceptet Sverige. Jag tror dem. Beviset är att de vågar ställa krav på sin omgivning och de vågar deltaga och sticka ut i våra samhällsdebatter. Teodorescu kommer från Rumänien, Fares från Libanon och Zafar från Afghanistan. För vissa är de enkelt klassade som invandrare. Det är stora kulturella skillnader mellan Rumänien, Libanon och Afghanistan. Precis som i Sverige är det också utmärkande skillnader mellan folk inom dessa länder. För oss alla just här i Sverige är det viktigt att inse att Sveriges värdegrund är det som kan och måste förena oss som lever här. Du har väl läst min bok ”En stund på jorden”?

Även Malcom Kyeyune är ofta skarp, klarseende och vågar säga saker som vänstern och naivister generellt hatar att höra. Han klassas som vänsterdebattör. Bifogad POD-intervju, 66, är värd att lyssna på.
https://smedjanpodden.podbean.com/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar