lördag 1 juni 2019

Mening - why

Varför?
Vad handlar Uppsala om? Har Sverige som geografisk yta, och egen demokratisk geografisk plats, någon roll att fylla och något att försvara? Är det viktiga med Sverige att försvara våra extrema värderingar jämfört med resten av världen? Om du tycker det, vad innebär det? Vad kräver det? Du inser att Sverige är väldigt litet och att vår befolkning är väldigt liten och allt mer heterogen/olika varandra. Varför är det viktigt att stå upp för våra svenska värdegrunder om du tror på dem? Annars går det fina extrema många generationer skapat förlorat! Den fina tidigare bilden av Sverige som ett föredöme som samhälle där duktiga kunde bli framgångsrika, alla invånare få bra utbildning och sjukvård om så krävs. Och att de svagaste erbjöds en anständig lägsta levnadsnivå. Den bilden är inte längre bilden av Sverige. Lokalt och nationellt vill jag att vi återskapar den bilden, det är ett ”varför” som borde engagera massor av gamla och nya svenskar. Det är ett rättvist samhälle. Det är ett trevligt samhälle att leva i. Det är ett samhälle där varje enskild individ oavsett i vilket socialt sammanhang man föds i kan utveckla sin fulla kapacitet. Ett samhälle där varje enskild person har en reell chans att  förverkliga egna drömmar. Mejla mig om du också känner att det finns ett tydligt varför att politiskt kämpa för! Vi kan!
Dagens besvikelse
Botswanas regering. Låt elefanterna leva! Vi har dödat allt för många allt för länge! Varför är det viktigt att stå upp för den biologiska mångfalden. Och du vet väl att bland att Uppsalaprofessorer och forskare VET att även djuren har både känslor och avancerad tankeförmåga.
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7228665

Dagens stjärnor
Det kanadensiska hockeylandslaget som bjöd på en fantastisk uppvisning i sin kvartsfinal. Vad påmindes vi om i den matchen? Det är aldrig över förrän det är över! Well Done!
https://www.svt.se/sport/ishockey/kanada-vidare-efter-sekunddramatik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar