lördag 8 juni 2019

Fantastiskt meningsfullt

Att hitta meningen
Vinnarna på denna jord är de människor som hittar en eller några ordentliga meningar med sina liv. De flesta av oss behöver en mening för att inte gå vilse i vardagens tråkigheter och ständigt återkommande bakslag som en starkare förkylning, en missad tenta, en bilkrock och så vidare kan vara. Vardagarna bjuder ständigt på mycket positivt, om vi bara vill se det. En kram, aktier som går upp, en vän som ringer, en dotter som skrattar och så vidare. Har du hittat meningen med ditt liv? Jag hoppas det. Vad får dig att med glädje och energi stiga upp på morgonen? Vi kan alla hitta en eller flera meningar med vårat unika liv. Tro mig, den som hittar minst en mening med sitt liv gör garanterat livet mer tillfredsställande. Tillfredsställelsen med det löpande livet blir mycket större än för den som inte hittat någon mening. Den som hittar mening blir också garanterat mycket starkare. Väldigt få människor känner en meningsfull mening med att bli rik. Samtidigt kan vissa känna en tillfredställande mening med att skapa något som även kan leda till rikedom. Många företagare har den drivkraften. Ett politiskt engagemang för en attraktiv framtid för människor är positivt engagerande. Det är mycket kul att allt fler hittar en mening med att engagera sig i projektet Uppåt Uppsala. Uppåt Uppsala är ett demokratiutvecklingsprojekt. I tider som nu känns det mycket meningsfullt att försöka stärka vår demokrati.
Pär Johansson, grundaren av Hudik-teatern var både talare och konferenciär på en träff jag var med på för några veckor sedan. Vilken fantastisk personlighet! Respekt! Han har hittat sin mening i att bidra till att en särskilt utsatt grupp invånare får en betydligt bättre chans att utvecklas och leva än förr. Fokuset för hans meningsfulla engagemang är människor med Downs-syndrom och deras föräldrar. Som ung var jag engagerad i Röda korset och stödverksamheter kopplade till flickor och pojkar med Downs syndrom. Allt kramande var fantastiskt upplyftande.
https://www.talarforum.se/par.johansson
https://www.gladahudikteatern.se/
http://www.lul.se/sv/Kampanjwebbar/Infoteket/Funktionsnedsattningar/Utvecklingsstorning1/Vad-ar-Downs-syndrom/

Dagens besvikelser
Att Polisen använder sin begränsade tid till att fånga fel ”grisar”. Bra att de är hjälpsamma men vi ska inte belasta en underbemannad poliskår med fel arbetsuppgifter. Och, ursäkta alla grisar, att vara grisig är ett uttryckssätt bland oss människor.....
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=7226294

L, C och MP. Det är för mig ofattbart att partier med en liberal inriktning i sin politik och ett starkt miljöengagemang driver sin politik så dåligt att de är riksdagens minsta partier. Hur kunde det bli så? Väljarna är kloka. De vill se en hållbar politik. På många sätt upplever inte väljarna att dessa tre partier representerar en socialt hållbar politik. Och Cs partisekreterares debattartikel nedan vittnar tydligt om en demokratisk inställning som är provocerande. Istället för att försöka ”mobba” ett av folkets invalda partier är det betydligt bättre att bedriva en hållbar och attraktiv politik som gör att väljarna inte röstar på det man själv tycker är negativa och destruktiva politiska krafter.
https://www.expressen.se/nyheter/ny-matning-sd-ar-nast-storst-l-under-sparren/
https://www.expressen.se/kvallsposten/debatt-kvp/borgerliga-partier-ska-inte-hjalpa-sd-till-makten/?fbclid=IwAR32O4xgTyY2t5SjHOZOgcXjUEyKx9aZyiSsMwuc42caYBXtSPMAY3N2ruI

Dagens stjärnor
De som ser till så att farliga plan inte flyger.
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7227522

Gunnar Wetterberg. Han har rätt. Mer byråkrati är fel väg för att öka bankers kvalitetsarbete. Rätt väg är att styrelseledamöterna för sina redan höga arvoden också får en högre personlig risk. Dessa styrelseledamöter måste lägga mer tid på att försöka identifiera problem och de måste bättre uppmuntras att ha civilkurage. Verksamheter som anses vara ”samhällskritiska” måste ha styrelseledamöter som är lojala mot det stora antalet små aktieägarna och de mest berörda samhällsinvånarna.
https://www.expressen.se/ledare/gunnar-wetterberg/kontrollhysteri-raddar-inte-bankerna-fran-nasta-kris/

P.S Jag blir tveklöst provocerad av att ”maktens män” tillåts manipulera världsekonomin på ett allt farligare sätt. Jag delar absolut inte alla Bernie Sanders perspektiv på vad som är bäst väg framåt för det västerländska samhället, särskilt det amerikanska. Samtidigt är delar av den analys av vår nutid han företräder viktig att ta på större allvar. De få rika blir ohälsosamt (för ett rättviseorienterat samhälle) allt rikare. Och i Sverige blir invånarna allt relativt sett fattigare i förhållande till människor som tjänar sina pengar i andra valutor än svenska kronor. Jag efterlyser ett nytt ekonomiskt system som styr oss människor. Ett system som bättre värderar upplevt fria naturresurser och tjänster! Sanders har rätt när han säger att riktig förändring enbart kan komma från folket. De som i dagens system är rikast vill mycket sällan ändra nuvarande ordning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar