tisdag 4 juni 2019

Liberalernas förfall

Partiledarstrid
Ett parti som kallar sig liberalt kan inte vara vänsterkramare! Hur kunde det bli så? Visst lever vi i en ny spännande tid där nytänkande återigen är viktigt, men det innebär knappast att någon som säger sig värna liberala värden vare sig kan stötta vänster-  eller starka högerkrafter. Min personliga övertygelse är att det nu växer fram nya ismer som är mer tidsenliga. Visst kan vi vara överens om att det är korkat att tro att inga nya ismer kan vara mer relevanta än de gamla i en mycket annorlunda tid än när dagens dominerande ismer uppfanns?
https://www.expressen.se/ledare/linda-nordlund/snomos-raddar-inte-liberalerna/
https://www.gp.se/ledare/liberalernas-eget-ödesval-finliberalt-eller-fulliberalt-1.15335660
https://pren.unt.se/artikel?redirect=https%3a%2f%2fwww.unt.se%2fnyheter%2fuppsala%2fdarfor-far-erik-ullenhag-svart-att-lyfta-l-5319152.aspx&meter=false&action=completerequest&callback=https%3a%2f%2fwww.unt.se%2finc%2feprencallback.aspx
https://www.gp.se/ledare/2-5-miljoner-färre-väljare-än-i-höstas-blev-liberalernas-räddning-1.15314709
Vad gäller Liberalernas partiledarstrid tycker jag att det är patetiskt att läsa om liberaler som NU kräver att partistyrelsen sparkas. Formellt hinner de väl inte ens välja en ny partistyrelse innan val av ny partiledare.... Egennyttan är total. Nu handlar det inte om något politiskt mod utan bara egen positionering inför att en ny "herre på täppan" ska väljas. Suck!
En sak är säker, L, C, MP, V och S har störst skuld för att svensk integrationspolitik länge misslyckats. Den misslyckade migrations- och integrationspolitiken, och dess konsekvenser, kommer länge vara huvudproblemet i Sverige. Lyssna på Mustafa i nedan artikel:

"Budskapet är tydligt: Det går att lyckas i Sverige, om man lär sig språket, studerar flitigt och knäcker kulturkoderna. Mustafa Panshiri själv flydde med sin familj från det taliban­styrda Afghanistan när han var elva år. Under flyktingvågen hösten 2015 förstod han att hans egna erfarenheter kunde vara av betydelse för de 35 000 ensamkommande, inte minst med tanke på att den stora majoriteten av dem är från just Afghanistan."

"I klassrummet sitter barn som vuxit upp i samhällen vars värderingar på ett dramatiskt sätt skiljer sig från dem i Sverige. I den ofta citerade World Values Survey sticker de nordiska länderna ut med de mest sekulära och individualistiska värderingarna i världen. Inte konstigt att de nyanlända ungdomarna är förvirrade."

"Mustafa Panshiri ger sig oblygt in och dissekerar värderingskrockarna:
– Finns homosexuella i Afghanistan? I Syrien? Somalia?
Nej, det finns inga homosexuella i deras länder, intygar alla. De finns inte."

"Ett av hans budskap till personal som möter invandrarungdomarna är att lyfta de svåra frågorna, värderingskonflikterna, i ett mycket tidigt skede. Han håller med arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) som numera vill att informationen till nyanlända ska handla mindre om allemansrätten och mer om värderingar.
– Tidigare var värderingsfrågorna tabu för flertalet politiker, de var rädda för att betraktas som främlingsfientliga. Men självfallet måste vi diskutera dessa frågor. Den som är rädd för friktioner bör inte arbeta med integration! Friktioner får saker att hända, de får oss att inse var kulturskillnaderna finns. Först därefter kan vi tålmodigt börja arbeta med att överbrygga dem."
https://www.dagenssamhalle.se/nyhet/vi-maste-vaga-prata-om-vad-som-galler-i-sverige-20429

Dagens besvikelse
Människor som begår grova brott mot andra människor. Usch vad jag tycker illa om det. Och jag säger bara en sak till alla fega män och kvinnor som använder sig av hedersförtryck och hedersvåld i ett eget parallellsamhälle, ni har inget i Sverige att göra och ni är fruktansvärda och fega!
https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/grovt-valdsbrott-mot-kvinna-i-stockholm-/

Dagens stjärna
Kristdemokraterna vågar tala om värderingarnas grundläggande betydelse för ett framgångsrikt samhällsbygge. Du har väl läst min bok ”En stund på jorden”? Oavsett om man gillar KD eller ej som politisk rörelse har de 100% rätt i att tydligt ta i värderingsfrågorna som hittills burit det svenska samhället mot stora framgångar. Bifogad mätning visar att det inte går riktigt lika bra för Liberalerna.... Det är helt ortroligt, KD får mer väljarstöd i denna opinionsmätning än C och L tillsammans! Ja, du hörde rätt! Det är tid för något nytt och tidsenligt i Sverige och västvärlden. C och L bär inte på det som behövs för framtida segrar.
https://www.expressen.se/nyheter/nu-far-partiledarna-valjarnas-dom/

P.S Nalle Puh är snäll. Han använder också mest hjärnan när han tänker och tycker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar