söndag 16 juni 2019

Egen fri vilja

Urbaniseringstakten
Är det av egen fri vilja som många lever i utanförskapsområden och på icke storstadsnära glesbygd? Om de hade alternativ tror jag att minst 80% skulle flytta till storstadskommuners samhällen och till i vart fall stadsdelar fyllda av medelklassare. De har dock inga alternativ eftersom det saknas både ekonomi och prisvärda boendealternativ för dessa i huvudsak köpsvaga människor. Hur samhällsekonomiskt lönsamt och miljösmart skulle det vara att hjälpa alla dessa människor att flytta till kommuner med en större stad? Sannolikt stora. Sannolikt dessutom stora sociala vinster. Är det kanske dags för alla dessa +80% att folkvandra till den individuellt mest attraktiva stadskommunen och kräva etableringsstöd? Vem som helst fattar att de inte får mycket för sitt 100 kvadratmeters hus på glesbygdsort. Många gånger är deras hus värt ingenting. Och i Skellefteå, Umeå, Sundsvall, Uppsala, Örebro, Linköping, Stockholm, Göteborg och Lund kostar det minst 7000 kronor per månad att hyra cirka 20 kvadratmeter. Håll med om att det är lätt att förstå ”inlåsningseffekten” i glesbygder.

"Reformerna i januariöverenskommelsen är inte vad landsbygden behöver.
- Politikerna ägnar sig åt symbolfrågor - som att utlokalisera statliga verk - när de borde diskutera hur man säkrar den offentliga servicen, säger nationalekonomen Charlotta Mellander, som tror att många samhällen på sikt kommer att dö."

"Utflyttningen från den svenska landsbygden har inte varit särskilt stor per år. Men över tid har det på många platser lett till en kraftig befolkningsminskning som gör det svårt att ens upprätthålla basal samhällelig service. Det berättar nationalekonomen Charlotta Mellander i tv-programmet Ledarsnack.
- Man lägger ner skolor, man får åka väldigt långt om man ska ha sjukvård, händer det någonting så kommer ingen polis - alltså grundläggande funktioner som man behöver för att känna sig trygg och säker."

"Flera platser i Sverige har tappat omkring 40 procent av invånarna. Kommer de ens att klara sig?
- Jag tror att det är jättemånga ställen som inte kommer att överleva på sikt. Det blir samma typ av transformation som när vi gick från bondesamhälle till industrisamhälle. Då fanns det också många platser som försvann på vägen. Skillnaden nu är dels att man betalar skatt och förväntar sig mer tillbaka, dels att man kan göra sina röster hörda. Därför kommer inte den här omvandlingen att vara lika smärtfri."
https://www.expressen.se/ledare/ledarsnack/det-ar-en-floskel-att-hela-sverige-ska-vaxa/
Dagens besvikelse
De som försöker ge en bild av att kriminaliteten i Sverige inte blivit mer omfattande och råare. Det har den! Och som en polischef uttryckte det: ”Skulle inte sjukvården vara så duktig på att rädda många skulle dödstalen kopplade till brott vara mycket högre i Sverige. Aleksandra Boscanin reflekterar klokt i GP nedan.

”Sveriges tredje största stad har länge haft problem med gängkriminalitet, något som yttrat sig genom ett stort antal skjutningar och sprängdåd de senaste åren. Fyra händelser under samma dygn är emellertid exceptionellt även för Malmö.”

”Man kan förstå att polisen inte vill sprida panik bland invånarna, men det är felaktigt att insinuera att laglydiga människor inte drabbas av våldet. I polisens rapport om allvarlig och organiserad brottslighet från 2017 går att läsa att ”Attityden gentemot tredje man har blivit mer likgiltig”.”


”Detta manifesteras genom att skjutningar i större utsträckning sker på offentliga platser: i bostadsområden, på torg, inne i restauranger. Givetvis drabbar det människorna som vistas i dessa miljöer, oavsett vilken bransch de jobbar inom.Det finns flera fall runtom i landet där vanliga människor blivit träffade av kulor ämnade för någon annan, eller dött i sprängdåd. Shayan blev 22 år gammal, Petar blev 20 år, Yuusuf hade precis fyllt 8, Luna blev 4 år gammal.”
https://www.gp.se/ledare/alla-påverkas-när-våldet-blir-inslag-i-vardagen-1.15624756
De partier i Sverige som driver en destruktiv migrationspolitik. Läs gärna Anna Dahlbergs nedan bifogade artikel om hur ansvarslös regeringens, och deras samarbetspartners, politik är inom migrationsområdet. Det är hög tid att se till så att de enskilda personer som stöttar denna politik får stå upp för den och under minst 10 år betala minst 20% högre kommunal och regional skatt. Det är rimligt att de som skapar dessa stora samhällsproblem, genom sin oförmåga att förstå konsekvenserna av sin politik, också står för mer av alla kostnader politiken skapar. Konsekvenserna i form av högre brottslighet och allt längre köer får vi alla ta. Hur är det möjligt att denna dumhet får fortsätta? Det är hög tid att alla dessa naivister påtagligt får ta konsekvenserna av deras egna fria vilja kopplad till migrationspolitiken. Hur vet vi vilka som ska betala den ännu högre skatten? De vågar väl erkänna vilka de är och anmäler sig väl frivilligt till Skattemyndigheten och tackar för glädjen över att få känna sig som Moder Teresa?


Det som är slående vid läsningen av de elva sidor långa direktiven är bekymmerslösheten. Här syns inga spår av migrationskrisen hösten 2015 och de påfrestningar som det historiskt höga mottagandet alltjämt innebär. I stället ska partierna diskutera om permanenta eller tillfälliga uppehållstillstånd är att föredra. De ska ta ställning till om det ska införas en ny humanitär skyddsgrund för uppehållstillstånd och hur det ska bli ”möjligt att resa in på lagliga vägar och få skydd”.”

”Men överlag är detta en text som saknar verklighetsförankring. Det känns som om de rödgröna och stödpartierna C och L har sovit under en sten de senaste åren. När Sverige som enda EU-land erbjöd alla syrier permanenta uppehållstillstånd i september 2013 skapade det en enorm dragningskraft, begripligt nog.”

Tidigare dominerade de asylsökande; nu är det i stället tillstånden för anknytning och arbete som har dragit iväg. Av erfarenhet vet man att det sker sådana överflyttningar mellan olika spår, och eftersom Sverige har västvärldens mest generösa villkor för lågkvalificerad arbetskraftsinvandring är det en logisk utveckling. Den som köper en skenanställning kan dessutom ta flyget till Sverige och få med sig familjen direkt. Efter fyra år i Sverige öppnas dörren till ett permanent uppehållstillstånd. De generösa villkoren skulle givetvis behöva ses över och ändras, men där har C och MP uppenbart satt stopp. I direktiven till utredningen står det bara att ”dagens regler för arbetskraftsinvandring ska värnas”.”

”Det är uppenbart att de rödgröna partierna tillsammans med C, L och KD ser en stor reservkapacitet någonstans, som möjliggör en fortsatt historiskt hög invandring. Allt går tydligen att ställa till rätta om den politiska viljan finns: den akuta bristen på bostäder för resurssvaga hushåll, utslagningen av en halv miljon unga människor i skolan fram till år 2030, sprängningarna och skjutningarna som emanerar ur det växande utanförskapet, hedersförtrycket, bristen på legitimerad personal och underskotten i kommunernas socialbudgetar. En mer ansvarsfull hållning vore att inse att Sverige har överskridit sin integrationspotential. Det är inte hållbart att låtsas som något annat.”
https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/ser-ni-inte-verkligheten-migrationen-bor-minska/

Tro mig, minst 90% av alla invandrare vill bo i stadsnära miljöer. En naiv inställning bland många andra är att alla dessa nya invånare med glädje vill befolka de kommuner som dör ut. Även om de ohållbart genom kommunala skatteutjämningen livslångt lever på bidrag kommer de ändå inte vilja bo på platser som saknar många arbetsmöjligheter, utbildningsmöjligheter, flygplatser, kulturmöjligheter, idrottsmöjligheter, nöjesmöjligheter och nära till många landsmän. När får vi stopp på naivisternas styrning av Sverige?

Dagens stjärna
Nyamko Sabuni! En kompetent och tydlig liberal kraft som inte flirtar med vänstern. Med henne som ledare för L kommer vi sannolikt slippa Januariöverenskommelsens förödande ambition att åter lätta upp migrationsreglerna till Sverige. Det är fel att ens överväga innan vi visat att vi betydligt bättre kan integrera särskilt invandrare från utom Europeiska länder in som välståndsskapande och jämlika invånare. När vi är tillräckligt bra på lyckad integrationspolitik kan vi med fördel stärka Sverige med fler yngre och människor med eftertraktad kompetens. Sanna Raymans reflektioner i Expressen nedan är läsvärda. Tänka sig att Ls ledande politiker i Uppsala är vänsternaivistkramare. Hur kunde de gå så snett?

De enda som har Erik Ullenhag som favorit till partiledarposten är rödgröna väljare.”

”Ska man följa en rödgrön rekommendation är det alltså säkrast att välja Erik Ullenhag. Förvisso en vit man ur partiadeln, men hey – det är inte strukturer när vi gör det, eller hur?”
https://www.expressen.se/ledare/sanna-rayman/folkpartisterna-tvekar-infor-folkets-favorit/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar